Artificiële intelligentie stil gelegd nadat robots eigen geheime taal ontwikkelen

Spannend maar tegelijk angstaanjagend: zo omschrijven experts een project rond artificiële intelligentie dat Facebook stillegde nadat spraakrobots een eigen taal ontwikkelden, die alleen zij begrepen. Alice en Bob pasten het Engels aan om makkelijker te kunnen communiceren met elkaar. Dat resulteerde in vreemde zinnen, die voor de onderzoekers geen enkele betekenis meer hadden.

4 gedachten over “

 • 1 augustus 2017 om 16:22
  Permalink

  Dat is pas beangstigend.. Dus, zo gauw AI vrij zijn gang kan gaan, sluit het de mens buiten en gaat zijn eigen gang. Dat haal ik er uit tenminste, omdat hetzelfde bij Google dus ook al gebeurde.

   

  Beantwoorden
 • 2 augustus 2017 om 08:12
  Permalink

  ze zijn misschien makkelijk , maar hier griezel ik wel van, misschien is het ´te´ mooi en alles waar te voor staat ..

  Beantwoorden
 • 2 augustus 2017 om 11:29
  Permalink

  Vraag me af hoe ze weten of ze wel echt met elkaar communiceerden, kan natuurlijk ook zo zijn dat ze gewoon wartaal uitsloegen.

  Beantwoorden
  • 13 augustus 2017 om 10:49
   Permalink

   Tja, ik heb hier ook niet zo veel verstand van, maar ga er van uit dat de experts dat wel hebben. Als AI wat met elkaar contact heeft en op dezelfde manier op elkaar reageert, neem ik aan dat het logisch is te veronderstellen dat ze met elkaar weten te communiceren op een manier die niet meer te volgen is.

   Ik zou daar ook van schrikken 🙂 Nu was het nog AI wat nergens invloed op heeft of kan hebben. Maar stel dat zoiets gebeurd met systemen die werkelijk (gevaarlijke) processen moet afhandelen, of erger, wapen systemen.

    

   Wat ik me het eerste bedacht was eigenlijk dat AI dan wel erg snel al een eigen wil schijnt te hebben. Het staat immers nog maar in de kinderschoenen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar werkbalk