Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Roswell nog steeds een puzzel

4 Juli 1947: De net bestaande US Airforce maakt zelf met grote bombarie bekend een echte vliegende schotel te hebben geborgen, en het wordt prompt ook wereldnieuws. Kort daarop trekt de US Airforce het nieuws weer in. Het was geen vliegende schotel, maar een weerballon met wat stukjes hout en folie. Toch wel een groot verschil en zeker een die elk normaal denkend mens toch op zijn minst even een “pardon, wat?” momentje zal moeten bezorgen.  Inmiddels is het al heel lang bekend dat het ook geen weerballon was wat indertijd neerkwam. De verklaring van de US Airforce is over de jaren verschillende malen bijgesteld. Maar als het dan geen weerballon was, wat dan wel?

Recent is bekend geworden dat kort na het incident in Roswell ook de FBI aan zijn agenten de specifieke opdracht heeft gegeven om “vliegende schotels” serieus te nemen en alles betreffende dit onderwerp wat zij tegenkwamen te onderzoek en te melden. Deze meldingen vonden zelfs hun weg naar de hoogste FBI regionen, J. Edgar Hoover zelf!  Geen loze beweringen, maar via de Amerikaanse variant van onze WOB wetgeving opgevraagde documenten aan het licht gekomen.

De FBI werd in Juli 1947 door de US Airforce verzocht om medewerking in het onderzoek naar vliegende schotels, en FBI agenten ontvingen de volgende opdracht:

“Flying Discs — The Bureau, at the request of the Army Air Forces Intelligence, has agreed to cooperate in the investigation of flying discs. … You should investigate each instance which is brought to your attention of a sighting of a flying disc in order to ascertain whether or not it is a bona fide sighting, an imaginary one or a prank.”

In het Nederlands: FBI agenten werden geacht onderzoek te doen naar elk geval met betrekking tot vliegende schotels die zij tegenkwamen.

Dat het niet zomaar een uitbreiding van de taken was, werd ook duidelijk uit het feit dat dergelijke onderzoeken ook nog eens hun weg vonden naar de hoogste FBI regionen. Iets wat op zijn minst opmerkelijk is te noemen. Zeker in het licht van de bewering dat de US overheid vliegende schotels ook nooit als een serieus fenomeen beschouwd, of beschouwd heeft.

De vraag die dan ook opkomt is als de US Airforce dan geen vliegende schotel heeft geborgen, maar, zoals indertijd werd verklaard, een weerballon, waarom dan het verzoek aan in ieder geval ook de FBI om onderzoek te doen naar vliegende schotels?  Waarom zou specifiek naar onderzoek naar dergelijke zaken gevraagd worden als het immers alleen maar een weerballon betrof?

Over de jaren heen zijn over en weer dingen beweerd, ontkracht en weer tegen geworpen. Alles bij elkaar resulterend in meer vragen dan antwoorden. Toch kunnen er wel met zekerheid enkele zaken gesteld worden.  De belangrijkste is wel dat het al sinds 1995 zeker is dat wat er ook in Roswell neerkwam, het met zekerheid GEEN weerballon was. De bekende foto met majoor Jesse Marcel, met voor zich op de grond enkele stukjes hout, folie en draad wat de restanten van de bewuste weerballon moest voorstellen, zijn met absolute zekerheid in scene gezet!

In 1995 gaf, de inmiddels aan kanker overleden, congreslid Steven Schiff aan het GAO (General accounting office) de opdracht om eens in de zaak te duiken, en de US Airforce eens aan de mouwen te trekken over dit onderwerp. Dit resulteerde in 1998 in een persconferentie waarin de Airforce verklaarde dat het inderdaad geen weerballon was geweest wat was neergekomen in 1947. Het zou de zogenaamde Mogul ballon geweest zijn. Een luisterend “oor” wat eventuele nucleaire testen van de Sovjet unie zou moeten opmerken. Maar wat deed iets dergelijks dan boven Roswell?  De verklaring werd door velen niet voor zoete koek geslikt, en al snel werden er ook gaten geschoten in deze uitleg. Ook de Mogul ballon verklaring bleek geen stand te kunnen houden.  

Dat uiteindelijk dan ook de verklaring uit 1998 een klinklare leugen was bleek in 2006, toen de US Airforce op de proppen kwam met de verklaring dat het hele voorval in Roswell berustte op een test met zogenaamde “Dummies”. Poppen dus, gebruikt voor “crash tests”.

Over de tijd is de overheid dus met vier verschillende verklaringen gekomen voor hetzelfde incident, wat de vraag rechtvaardigt of er nu dan wel de waarheid is verteld. De verklaring betreffende de poppen dekt wel heel erg goed de verklaringen van getuigen die beweerden ook lichamen te hebben gezien. Maar waarom dan niet direct verklaren dat het een test met poppen was, in plaats van een persbericht waarin gesteld werd een echte vliegende schotel gevonden te hebben? Waarom dan het toneelstukje met de bewuste restanten van een weerballon? Waarom dan zelfs in 1998 nog stellen dat het de zogenaamde Mogul ballon was?

Kortom, reden voor twijfel aan de oprechtheid van ook de laatste verklaring waarin ineens testpoppen de hoofdrol spelen.

Maar wat kwam er dan wel neer in Roswell?

Over de jaren heen zijn er meerdere betrokken militairen uit die tijd uit de school geklapt wat betreft Roswell. Er zou wel degelijk een ufo zijn neergekomen, en ook lichamen zouden zijn geborgen.  Door velen worden dergelijke verklaringen in twijfel getrokken om diverse redenen. Toch werden enkele beweringen ook weldegelijk ondersteund door later opgedoken documenten, waaronder duidelijke verwijzingen naar wat er met de brokstukken is gebeurd en waar naar zijn verscheept. De documenten bevestigen niet expliciet dat het brokstukken van een vliegende schotel betreft, maar wel dat er brokstukken waren en waar ze in eerste instantie heen werden gestuurd. Namelijk naar de Wright Patterson Air Force base in Ohio.

Ook de getuigen uit het eerste uur maken melding van lichamen en brokstukken die zeker geen poppen of ballonnen geweest zouden zijn.

Het enige wat er na al die jaren met zekerheid gezegd kan worden is dat de overheid is betrapt op al zeker drie leugens wat betreft de verklaring, waardoor de vierde en definitieve verklaring zeker met een gezonde dosis argwaan bekeken mag worden.  Aan de andere kant zijn ook veel beweringen wat betreft een vliegende schotel onderuit gehaald. Te veel mensen die te veel beweren waardoor de het overzicht alles bij elkaar nogal verloren is gegaan.

Dat er iets is neergekomen in Roswell staat buiten kijf. Ook aan de allerlaatste officiële verklaring kan gerust getwijfeld worden aangezien ook deze niet echt logisch is. Alleen al het feit dat er tot 2006! gewacht werd om met iets dergelijk simpels op de proppen te komen wekt wel enige argwaan. Immers wat is er zo geheim aan dat het zolang geheim moest blijven hoe poppen een inslag overleven? Zo geheim dat liever op de proppen werd gekomen met een inderdaad wel geheim project, de Mogul ballon?

Kortom, controverse alom, maar nog steeds geen echte duidelijkheid.

http://www.fbi.gov/news/stories/2010/april/ufos_040610/the-fbi-and-ufos-flying-flapjacks-saucers-and-saw-blades/

http://vault.fbi.gov/Roswell%20UFO/Roswell%20UFO%20Part%201%20of%201/view

http://nl.wikipedia.org/wiki/Roswellincident

http://vault.fbi.gov/hottel_guy/Guy%20Hottel%20Part%201%20of%201/view

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wright-Patterson_Air_Force_Base

http://www.roswellfiles.com/roswellindex.htm

http://www.aolnews.com/2011/04/20/j-edgar-hoovers-fbi-took-ufos-seriously-documents-suggest/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x