Ufo’s en bewijs: deel 2

Deel 2

Ufo’s laten zich niet op een wiskundige manier bewijzen. Jammer maar helaas. Ufo’s zijn zo inconsequent als het Hollands weer, er is geen peil op te trekken van hun komen en gaan en we kunnen er dus niks mee. Strafrechtelijk bewijzen is ook geen doen, daarvoor zijn er te veel vaste afspraken die je met Ufo’s domweg niet maken kunt. Wetenschappelijk bewijs kun je op veel verschillende manieren vergaren maar een “Standaard UFO Onderzoek Model” ontbreekt nog altijd en dus is er ook geen Algemeen Geaccepteerd Bewijs als het gaat om Ufo’s of buitenaards leven. Laten we eens een aantal verschillende soorten van bewijsvoering op een rijtje zetten: 

Anekdotisch bewijs:

Als 500 goed opgeleide getuigen, zoals piloten, militairen en astronauten, onder ede verklaren dat ze zagen dat ik mijn buurvrouw vermoordde, kan ik er donder op zeggen dat ik de gevangenis in zal draaien want elke rechtbank zal deze zaak wettig en overtuigend bewezen achten. Voor veel mensen is het daarom ook onverteerbaar dat de club van Dr. Steven Greer geen wereldwijde erkenning krijgt voor hun Disclosure Project. Immers, ruim 500 goed opgeleide mensen verklaren onder ede dat zij buitenaardse zaken hebben waargenomen. Het probleem met al deze getuigenverklaringen is dat het anekdotisch bewijs is. Er zijn geen materialen noch lichamen die getoond kunnen worden en kennelijk ontbreekt dus toch het “harde bewijs” om de hele wereld te overtuigen. Anekdotisch bewijs is dus voor een rechtbank wel voldoende (toch?) maar om te bewijzen dat buitenaards leven bestaat is er dus meer nodig..? (Nu mag een helder denkend mens zich overigens wel eens stevig achter de oren krabben als 500 professionals dit beweren…. Of niet dan? Lees verder op http://www.disclosureproject.org/

Materiaal:

Implantaten dan? Ene Dr Roger Leir, een Amerikaanse arts, claimt tientallen implantaten verwijderd te hebben die een buitenaardse oorsprong hebben. Nu heb ik mij laten vertellen dat het niet heel erg moeilijk is om vast te stellen of iets van buiten deze aarde komt door te kijken naar de isotopen. Dit is belangrijk omdat de verhoudingen van isotopen bijna net zo uniek zijn als onze eigen vingerafdrukken. Bepaalde concentraties van elementen op Aarde zijn uniek. Meteorieten hebben bijvoorbeeld andere verhoudingen omdat ze niet van de Aarde afkomstig zijn. Kennelijk is het Dr.Leir tot op heden niet gelukt om dit vast te stellen, ik kan tenminste nergens vinden dat de implantaten door een erkend laboratorium vastgesteld zijn als zijnde buitenaards.

Isotopen:

Dit echter in tegenstelling tot Frank Kimbler:  Hij is een leraar van het Militaire Instituut in Nieuw-Mexico en hij claimde in juli 2011 mogelijk het eerste wetenschappelijke bewijs gevonden te hebben van materiaal dat niet op Aarde vervaardigd is. Het materiaal is gevonden bij de plaats Roswell waar in 1947 een vliegende schotel neerkwam en is getest door een wetenschappelijk instituut. Een heus wetenschappelijk laboratorium heeft de isotopen onderzocht en de conclusie: de verhouding van magnesiumisotopen in de geanalyseerde voorwerpen is onbekend op Aarde! Dat betekent dat er twee mogelijkheden zijn: Of het laboratorium heeft een fout gemaakt, of het materiaal komt niet van de Aarde. Kimbler heeft destijds afspraken gemaakt met andere laboratoria om de resultaten te kunnen bevestigen…..en toen werd het stil want daarna hebben we er niets meer van vernomen.

Weer geen bewijs..? Verdorie…

 

Akoestisch bewijs:

Een andere manier om te bewijzen dat buitenaards leven bestaat is het SETI project. Maar hier kunnen we kort over zijn: er is geen bewijs gevonden dat er signalen van buiten de Aarde opgevangen zijn. Er is het  zgn Wow!-signaal geweest op 15 augustus 1977 maar dat heeft zich nooit herhaald en dat is wel een voorwaarde voor bewijsvoering.

Ondanks de vele miljoenen die in dit project gestoken is, heeft het eigenlijk niets opgeleverd en dat is best wel sneu… De bedoeling was goed maar misschien moeten we concluderen dat onze technologische kennis wat betreft Galactische communicatie in verhouding niet veel hoger ligt dan rooksignalen van de indianen? Of beledig ik nu de indianen?

Visueel bewijs:

De miljoenen UFO foto’s en filmpjes die op internet circuleren zijn natuurlijk de grootste bron van overtuigend bewijs. Toch? Of toch niet? Het grootste probleem met alle filmpjes en foto’s is de onduidelijkheid.  Of het gaat om een vervalsing, een hoax, een pixel-fout, een insect, een CGI-productie.  Of een echte UFO. Ik heb de prachtigste filmpjes voorbij zien komen met het technische kaliber van een Hollywood productie. Maar elke keer weer ontbreekt het laatste stapje… dan hoor je weer niks, dan weet een of andere whizzkid toch aan te tonen dat de achtergrond van het filmpje niet synchroon loopt of weet ik veel wat….. het komt in ieder geval nooit aan op het eindstation van Algemeen Geaccepteerd Bewijs.

Nu zal een foto of video alléén ook nooit voldoende Bewijskracht hebben. Het zou wellicht, als het een goede en goed onderzochte foto is én er is ondersteuning van voldoende betrouwbare getuigen én er zijn bijvoorbeeld ondersteunende radarbeelden, ja…dan…is het ook nog niet bewezen want dat hadden we al in de Belgische driehoeken eind jaren ’80.

Volgende keer nemen we nog meer onderwerpen onder de loep, zoals bv abductions en channelen.

Erwin Noorman

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick

Ah ja, Steven Greer. Beetje jammer dat die al een “Vermeeren” deed voor Vermeeren het zelf deed 🙂

Van gedegen onderzoeker naar een nutcase. Al doet dat niks af aan al die getuigenissen van het Disclosure project. Jammer dat al die mensen genegeerd worden. Het is inderdaad vreemd te noemen dat al die mensen met dergelijke achtergronden niet meer serieus genomen worden. In alle andere gevallen zouden zoveel mensen met een dergelijke achtergrond serieus genomen worden. Maar als zelfs voormalig astronauten genegeerd worden met hun getuigenissen, wat meer kan je dan nog inbrengen.

herman50

wat kan je nog vertrouwen, niemand meer? .. mogelijk dat er nu een UFO bij Witte Huis komt en bij dhr Trumph een pratje komt maken over het plaatsten van een hotel/toren op Mars …. maar dan zou dit mogelijk weer snel worden afgedaan als nee nee da´s weer de media ,of komkommertijd ,, wie het weet mag het zeggen ….. 🙂

Rick

De eerste de beste “alien” met ook maar een beetje intelligentie die landt en Trump te spreken krijgt, draait zich om, vliegt weg en komt nooit weer terug 🙂

herman50

Whahahahaha,, oke hij s goed

Account
Inloggen of Account maken
Meest Gelezen
Laatste Artikelen
Ook interessant