Laatste man op de maan overleden: Gene Cernan

Vandaag overleed in bijzijn van zijn drie kinderen Eugene Andrew Cernan. Hij werd geboren in Chicago, op 14 maart 1934  en overleed vandaag, 16 januari 2017. Hij was een Amerikaans astronaut en, samen met Harrison Schmitt, de laatste mens op de .

Cernan was driemaal in de :
    juni 1966: copiloot van de Gemini 9A
    mei 1969: LEM-piloot ( Excursion Module) van de Apollo 10
    december 1972: commandant van de Apollo 17

Met Apollo 10 en Apollo 17 werd Cernan één van de drie astronauten die tweemaal naar de maan reisden. Hij was de één na laatste en elfde man op de maan maar de laatste die vertrok. Toen hij klaarstond om op de ladder van de LEM te klimmen, sprak hij:

“Bob, dit is Gene, en ik ben op het maanoppervlak; en, terwijl ik de laatste menselijke voetsporen achterlaat, we blijven hier een tijdje weg – maar ook weer niet te lang, denken we -wil ik even kwijt wat ik denk dat de geschiedschrijving gaat zeggen. Dat ’s uitdaging van vandaag het lot van de mensheid van morgen heeft gesmeed. Nu we de maan en Taurus-Littrow verlaten, gaan we zoals we gekomen zijn en, als het wil, zoals we zullen terugkeren, met vrede en hoop voor de hele mensheid. Veel succes aan de bemanning van Apollo 17.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Laatste Artikelen

Opgelicht

Wees De Weerstand Hans Meyer blijkt maar een ordinair mannetje...

Het doek valt

Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel verbaasden zich erover...

Zelfmedelijden

Een nieuw fenomeen binnen de alternatieve media: Plotseling optredende aanvallen...

Zoon als joker

Wat waarschijnlijk niet veel mensen wisten is dat Micha Kat...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties