Laatste man op de maan overleden: Gene Cernan

Vandaag overleed in bijzijn van zijn drie kinderen Eugene Andrew Cernan. Hij werd geboren in Chicago, op 14 maart 1934  en overleed vandaag, 16 januari 2017. Hij was een Amerikaans astronaut en, samen met Harrison Schmitt, de laatste mens op de maan.

Cernan was driemaal in de ruimte:
    juni 1966: copiloot van de Gemini 9A
    mei 1969: LEM-piloot (Lunar Excursion Module) van de Apollo 10
    december 1972: commandant van de Apollo 17

Met Apollo 10 en Apollo 17 werd Cernan één van de drie astronauten die tweemaal naar de maan reisden. Hij was de één na laatste en elfde man op de maan maar de laatste die vertrok. Toen hij klaarstond om op de ladder van de LEM te klimmen, sprak hij:

“Bob, dit is Gene, en ik ben op het maanoppervlak; en, terwijl ik de laatste menselijke voetsporen achterlaat, we blijven hier een tijdje weg – maar ook weer niet te lang, denken we -wil ik even kwijt wat ik denk dat de geschiedschrijving gaat zeggen. Dat Amerika’s uitdaging van vandaag het lot van de mensheid van morgen heeft gesmeed. Nu we de maan en Taurus-Littrow verlaten, gaan we zoals we gekomen zijn en, als God het wil, zoals we zullen terugkeren, met vrede en hoop voor de hele mensheid. Veel succes aan de bemanning van Apollo 17.”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Account
Inloggen of Account maken
Meest Gelezen
Laatste Artikelen
Ook Interessant
Rubrieken