En daar ging de site alweer

Twee dagen nadat de webserver besloot van de database gehakt te maken, gebeurde het zelfde weer met de nieuwe database. Kortom, weer poof website. Ditmaal was de backup echter maar een halve dag oud, zodat er niet veel weg is. Het was het echter een hoop meer werk de boel weer aan de gang te krijgen.

De site staat nu op een up to date server met alle toeters en bellen, maar dat had wel wat voeten in aarde.
De nieuwe server had uiteraard niet dezelfde directories (mappen) en directory namen, zodat de gemaakte backup niet zo terug gezet kon worden. Ook de backup van de database was niet geschikt voor de nieuwe database server (nieuwste versie MySql). Kortom, een hoop doorspitten van php files om verkeerde directory verwijzingen aan te passen, maar vooral ook het in kladblok laden van de complete database, om daarna handmatig alles er uit te vissen wat het importeren in de nieuwe server fout liet gaan.

Een dag en een hoop gevloek verder, lijkt alles nu weer goed te werken.

Excuses voor het ongemak dan maar weer…

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling

OOK  INTERESSANT

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
paps

Nee, we zijn niet gehackt door Turkse medelanders of andere hackers. Het was een technische kwestie.

 

En vanaf nu gaat alles goed.

LAATST BINNEN

MEEST GELEZEN

OOK  INTERESSANT

DOCS  [BETA]