Tijdreizigers zijn onzichtbaar. Logisch.

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om dubieuze beweringen van enig gewicht te voorzien. Puur ter vermaak en uiteraard volledig speculatief. Ik beweer bij deze het volgende: ALS tijdreizen ooit mogelijk wordt, en dan bedoel ik in dit geval vooral tijdreizen naar het verleden, dan zullen ze dat onzichtbaar kunnen doen want de techniek om mensen en voorwerpen onzichtbaar te maken voor de menselijk-oog frequentie is aanzienlijk eenvoudiger dan tijdreizen an sich.

Dan trek ik bij deze dus de conclusie dat ALS onze verre voorouders, eh…pardon, late nakomelingen, de techniek ontwikkeld hebben om terug te reizen in de tijd, dat ze dat onzichtbaar kunnen doen.

Het lijkt misschien onwerkelijk maar de ontwikkeling van een onzichtbaarheidsmantel is niet eens zo ver weg. Nu bestaat een mantel, zoals die van Harry Potter, nog niet, maar Britse wetenschappers hebben serieuze stap in de richting van onzichtbaarheid gezet. De wetenschappers publiceerden hun onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports. Het onderzoek laat zien hoe een zogenaamde ‘oppervlak golf mantel’ een gebogen oppervlak als plat kan weergeven, wanneer het oppervlak met elektromagnetische golven in aanraking komt. Dit zou betekenen dat zo’n oppervlak onzichtbaar wordt.  

„De onderliggende theorie kan ook worden toegepast op andere golven, zoals geluid- en hittegolven,” aldus Yang Hao, één van de wetenschappers die het onderzoek deden.

De wetenschappers denken vooral dat de mantel die zij hebben ontwikkeld van pas zou kunnen komen in de ruimtevaart. Het is de onderzoekers als gelukt om objecten ter grote van een tennisbal te laten ‘verdwijnen’. Maar volgens Hao zou de mantel in theorie ook gebruikt kunnen worden voor menselijke lichamen. Zover is het onderzoek alleen nog niet. Bij eerdere pogingen om een onzichtbaarheidsmantel te maken werd door wetenschappers altijd geprobeerd om met optische techniek en licht te werken. Bij dit nieuwe onderzoek wordt er voor het eerst met elektromagnetische golven gewerkt. 

U ziet; de kans dat we ons onzichtbaar kunnen maken heeft al enige wetenschappelijke diepgang gekregen maar tijdreizen staat nog vooral in de boekjes van de sciencefiction schrijvers. In de toekomst reizen is in theorie nog wel redelijk mogelijk: maak veel snelle rondjes om de aarde en de tijd in je ruimtescheepje gaat trager dan op aarde: Ergo, je bent in staat om een paar seconden in de tijd vooruit te reizen. Hoe sneller je gaat, hoe verder je in de tijd vooruit gaat. Stel dat je een snelheid van 0,99999 van de lichtsnelheid kunt halen en je vliegt een jaar heen en een jaar terug, dan zijn er voor jou twee jaar verstreken maar op aarde zijn er dan zeg maar 15 jaar verstreken. Of 100 jaar. Ik ben niet zo heel goed in het doorrekenen van de relativiteitstheorie.

Volgens Einstein kunnen we trouwens de lichtsnelheid wel benaderen maar nooit overschrijden. Dat kost zó veel energie dat het onmogelijk is.

Maar stel nou dat mensen uit de 34e eeuw de techniek van terug-in-de-tijdreizen onder de knie hebben gekregen, dan kunnen ze dat dus ongezien doen en ons ter plekke bestuderen. Met een flinke dosis fantasie kun je dus stellen dat er onzichtbare mensen uit de toekomst naast ons staan en ons observeren. Wellicht weer eens een leuk idee voor een sciencefiction boek.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
herman50

nou Paps, daar zeg je wat een boek schrijven, maar poosje terug in Comedy Central ,,South Park wás het al zover!,, daar kwamen mensen vanuit de toekeomst via een ….. ja wat?- zwart gat  naar moeder aarde om er werk te zoeken … enz enz enz …. dus het idee is helemaal zo gek niet maar daar kwamen ze dan ook met de moeilijkheid dat ze hun banen afpikte en de werkeloosheid steeg,, nadat ze ook hun families over lieten komen was het eind zoek en werden terug ´gepest´ naar de toekomst … <maar heel eerlijk, hoef het niet mee… Lees verder »

Rick

In Southpark werden de mannen ook spontaan homo om geen nakomelingen te krijgen die terug konden komen om hun baantjes in te pikken.. Ofwel “They took our jobsss” 🙂

Vailixi

Het begin van de ‘invisibility cloak’ was er al in 2009

zie onderstaand filmpje van Japanse wetenschappers.

https://www.youtube.com/watch?v=PD83dqSfC0Y

Het is natuurlijk wel oppassen geblazen met tijdreizen i.v.m. de time paradox.

https://en.wikipedia.org/wiki/Temporal_paradox

 

Rick
Rick

Het was verrassend te zien dat zelfs na zo’n betrekkelijke korte tijd even niet die zooi wat bijgehouden te hebben, hoe snel dat schorem nog verder weet af te glijden. Het voordeel is dan toch wel dat op een gegeven moment de “legale” grens wel wordt overschreden en dat tuig eindelijk eens aangepakt kan worden. Met dat anti vax gedoe en het teren op wanhopige mensen met niet werkende “medicijnen”, zou het me verbazen als er geen mensen door overlijden. Je mag denken wat je wil, maar als je zo bezig bent heb je wel een verantwoordelijkheid waar je ook… Lees verder »

Account
Inloggen of Account maken
Meest Gelezen
Laatste Artikelen
Ook Interessant
Rubrieken