Shoreline Revisited: Aflevering 1

Lang geleden dat ik actief was op een site die zich bezig houdt met de speurtocht naar buitenaards leven, het UFO fenomeen, de aard van het universum, kwantummechanica, verdwenen beschavingen, magisch realistische schrijvers, sprookjes en meer van dat soort wazigheden waar tegenwoordig de honden geen brood meer van lusten.

Heb het eens even nagekeken, het is zo’n veertien jaar geleden dat ik actief was op UFO Plaza, de legendarische site van Rick Speelman en kompaan Toine.

Wat er van die laatste is terechtgekomen mag de hemel weten, bijzondere jongen, hoogst waarschijnlijk verdwenen in het spinnenrag van de Matrix.

Ik schreef columns voor UFO Plaza, volgens mij meer dan honderd, leverde een bijdrage aan UFO Wijzer van Paul Harmans en verkeerde in de veronderstelling dat Disclosure nabij was. Niet dus. UFO’s zijn nog net zo raadselachtig als toen, niets nieuws onder de zon. Overheden wereldwijd hebben hun -voorheen geclassificeerd- materiaal vrijgegeven, maar het heeft ons nauwelijks een steek verder gebracht.

Het materiaal dat verschijnt is multi-interpretabel en kan listig in elkaar zijn gezet.

Het wordt met de dag lastiger om waan en waarheid van elkaar te scheiden.

Misschien moeten we dat ook maar niet meer willen.

Met Erwin Noorman maakte ik Shoreline, een internet broadcasting reeks vanuit de studio van Zwartewater FM, de lokale zender van Zwartewaterland. Dat leverde prachtige audio documentjes op met Nick Pope, Wubbo Ockels, Stanton Friedman, Govert Schilling, de Belgische Generaal-Majoor Wilfried de Brouwer en vele, vele anderen. Onderdeel van dat programma waren gesprekken met medelanders die een UFO ervaring in hun kontzak hadden zitten. Dat was opwindend, er waren verhalen bij die mij de haren te berge deden rijzen. Mysterieuze juweeltjes.

Dat alles was dus jaren terug. Geschiedenis.

We deelden ervaringen met Anton Teuben, maakten Niburu belachelijk en voerden oorlogen met internettrollen. Rick Speelman is altijd bij z’n uitgangspunt gebleven; we hebben het over bouten en moeren en laten ons niet gek maken door dwazernijen over intergalactische samenzweringen, hermetische kennis, openbaringen en wishfull thinking.

Het blijft trekken.

Ik heb geen tijd voor dit soort dingen, maar maak graag tijd vrij om me weer te verbinden met Rick en Erwin, we delen iets met elkaar.

Nieuwsgierigheid, een open geest, aandacht voor het raadsel van het leven, ontzag voor de diepten van het universum en fascinatie voor het onzienlijke dat af en toe zichtbaar wordt en doet vermoeden dat ons heelal anders in elkaar steekt dan wij in onze stoutste dromen durven dromen. We spreken elkaar.

Groet,

Jan Blei

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/12/05/shoreline-revisited-aflevering-1/

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Krijg hier nostalgische gevoelen van 🙂 Wat Toine Trust betreft, nadat hij, en zijn groepje volgelingen, naar Kuhles verhuisden, zijn ze niet veel later met Kuhle’s zijn zinkende schip ten onder gegaan..

  Er is nog een tijdje een site van hem en zijn groupies geweest, maar dat is maar een paar maanden in gebruik geweest, voor zover ik kon zien. Daarna nog jaren ongebruikt online geweest, en nu lijkt zelfs Google ze te zijn vergeten.. Het domeinnaam stond ook op naam van een van zijn volgelingen… Die gast was echt paranoïde.

  En ja, het ufo fenomeen is nog steeds zo ongrijpbaar en onverklaard als het was. Ik denk ook wel dat sommige overheden, zeker de Amerikanen, wel wat meer weten over de aard van het fenomeen, maar voor de rest ook geen idee hebben en het zeker wel als een dreiging zien. Anders weet ik dansen rond de feiten ook niet te verklaren.

  Maar goed, het blijft een interessant onderwerp, dus we zullen zien.

  Blei dat je terug bent, Jan!

 2. Insgelijks!

   

  Staan die radio uitzendingen eigenlijk nog ergens op internet?

  1. Ik moet ze nog wel ergens hebben, als het goed is. En ook Jan had nog een kopie, als ik me goed herinner.

 3. Super dat je er weer bij bent Jan. Zeer welkom terug.

  Volgens mij heb ik de uitzendingen van Shoreline ook nog wel ergens op een externe harde schijf staan. Er waren hele mooie uitzendingen bij.

  Naast Ufo’s en het buitenaardse is Dulcet gelukkig ook een plek voor ander nieuws. Alleen ufo’s is mij te saai. Ik vind zaken als plastic in ons eten, nieuwe technologie of andere mysteries ook interessant. Of zoiets als een uitbarstende vulkaan op Bali.

  Er is nog genoeg te ontdekken.Ik denk dat we minder dan 0,00001% weten van wat er te weten valt.

  1. Er is nog genoeg te ontdekken.Ik denk dat we minder dan 0,00001% weten van wat er te weten valt.

   Wij vullen die 99.99999% de komende jaren wel even aan 🙂

   Ik denk trouwens dat er wat het ufo fenomeen nog wel zat ze zeggen valt. jan had het al over vrij gegeven documenten, maar eigenlijk zijn de meeste niet vrij gegeven. Nog steeds niet, en is het ook opvallend wat er juist ontbreekt in wat is vrijgegeven.

   Neem nou het Engelse Bentwaters. Los van of dat nu echt een “ufo” was, het vond wel plaats pal naast de opslag van kernwapens en is ook toch daadwerkelijk onderzocht. Toch ontbreekt het in alles wat is vrijgegeven. Alleen daarom kan je er niet van op aan dat er niet meer is wat niet is vrijgegeven.

   En we weten onderhand ook wel hoe rekbaar beweringen van overheden zijn. Kortom, nog genoeg uit te pluizen 🙂

   1. UFO’s blijven zeker altijd interessant, maar andere mysteries zijn natuurlijk ook leuk om over te lezen.

     

    ff offtopic

    Op Fox is nu elke avond om 20:00 uur The X-files te zien, dat blijft ook leuk om te kijken. Nieuw seizoen is te zien op donderdag 4 januari om 21:00 uur.

    http://www.foxtv.nl/programmas/fox/the-x-files

 4. Wie hebben we gehad in Shoreline:

  Gerard Bodifee

  Julian Weverbergh

  Annemieke Witteveen (graancirkels)

  Paul Harmans (Ufowijzer)

  Jan Willem Nienhuys (Skepsis)

  Robert Boerman

  Rick Speelman (Dulcet/Ufoplaza destijds)

  Erwin Krol (van het weer ja)

  Theo Meder

  Nick Pope

  Gen.Majoor de Brouwer

  Janet Ossebaard

  Stanton T. Friedman

  Hendrick Struys

  Paola Harris

  Artemis Westenberg

  Hilda Musch

  Herma Wiegman

  Ted Loder

  Jelle Kaastra

  Nick Redfern

  Cees Dekker

  Timothy Good

  Tom Carey

  Anton Teuben

  Def P (Osdorp Posse)

  Pim van Lommel (Eeuwig bewustzijn)

  Nick Pope/Lesley Kean/de Brouwer 3 in 1 uitzending.

  Harry Beckers

  Charles ‘Chuck’ Halt

   

 5. Er zijn er nog meer maar daar heb ik geen audio van:

  Piet Smolders,
  Govert Schilling,
  Theo Paijmans,
  Eltjo Haselhoff,
  Gijs Verdoes Kleijn
  (zwarte gaten),
  Herman Hulspas,
  Herman Hegge,
  Dirk van der ploeg
  (USA, Kinross UFO incident),
  Andre Kuipers,
  Wubbo Ockels

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: