De Big Fucking Rocket en de Tesla

Persoonlijk vind ik het prachtig: de felrode Tesla Roadster die Elon Musk de ruimte inschoot als fraai eerbetoon aan de menselijke kennis en kunde. Zeurpieten hebben het over verspilling van energie en materialen en spreken schamper van een asociaal experiment. Ik niet. Ik vind het werkelijk prachtig.

Onder muzikale begeleiding van de enige popgrootheid die het alleenrecht had op het bezingen van de ruimte en buitenaards leven, wie anders dan David Bowie, zat Starman achter het stuur van de Tesla. Space Oddity en Life on Mars zijn meer dan toepasselijke nummers voor een dergelijke groots evenement.  Op het dashboard was overigens Don’t Panic zichtbaar, wellicht ook een kleine muzikale bijdrage van Coldplay?

Hier kun je livebeelden zien van Starman.

De Big Fucking Rocket heet officieel Falcon Heavy. De raket heeft maar liefst 27 motoren die samen goed zijn voor een stuwkracht van ongeveer 18 Boeings 747. Aan boord dus: de felrode Tesla Roadster die op de tonen van “Life on Mars” van David Bowie met 47.000 kilometer per uur door de ruimte zweeft. De raket van 70 meter hoog en met een lanceergewicht van 1.420 ton zou ruimtemissies naar de maan en Mars mogelijk moeten maken. De Falcon Heavy bestaat eigenlijk uit drie Falcon 9-raketten die zijn gebundeld tot één superraket. De twee buitenste raketboosters moeten na lancering opnieuw landen op Cape Canaveral. De middelste, een aangepaste Falcon 9-raket, moet landen op een speciaal landingsschip in de Atlantische Oceaan. De capsule met de Tesla aan boord zet alleen de tocht verder richting zon. Daar zou hij in een baan rond de zon rondjes blijven vliegen. Kijk hier hoe hij zijn rondjes draait.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
herman50

Gelukkig mag iedereen hier een idee over hebben , máár beter die Tesla dan een prachtige Amerikaan uit de jaren 60

herman50

dacht dat het een dichte Tesla was maar zo te zien is het Open wagen …o sorry staat er ook een Roadster solly !……

Account
Inloggen of Account maken
Meest Gelezen
Laatste Artikelen
Ook Interessant
Rubrieken