Activiteiten

 • Een korte mededeling tussendoor 🙂 Wegens privé omstandigheden zijn dingen er helaas wat bij ingeschoten. De website zal echter gewoon blijven bestaan en binnenkort ook weer wat geactualiseerd worden.Iedereen is ook nog steeds vrij zijn, of haar, ding te doen!

 • Persoonlijk vind ik het prachtig: de felrode Tesla Roadster die Elon Musk de ruimte inschoot als fraai eerbetoon aan de menselijke kennis en kunde. Zeurpieten hebben het over verspilling van energie en materialen […]

 • Hoe verder de wetenschap vordert, hoe meer dat ten koste gaat van het behoudende gedachtegoed van de conservatieve geesten. De Sceptici. Hun eeuwenlange bestaan hebben ze te danken aan het neersabelen van alles […]

  •  

   Tja als je de hele tijd oogkleppen op houdt dan zie je ook niet meer.

   Wat dat betreft zijn sceptici net fanatieke religieuzen, er bestaat alleen hun waarheid en niets meer. Als iedereen zo’n instelling zou hebben wordt er ook niets meer uitgevonden.

   Ik ben blij dat ik een ‘open mind’ heb en niet zo bekrompen ben als die sceptici.

  • Precies.

   “DE” skeptici, alsof het een eeuwenoud genootschap betreft dat eeuwenlang consequent de verkeerde opstelling kiest. Ik mis overigens dat stoomtreinen de melk van koeien zouden verzuren en dat de mens niet tegen dergelijke snelheden bestand was.
   En pijnlijk dat uitgerekend op deze site de mythe van Galileo nog steeds voortleeft.

   Jammer, smetje voor Dulcet.

  • Galileo is een domme fout, dat geef ik bij deze eerlijk toe.

   Wat betreft de Sceptici, die zijn inderdaad nooit lid van een vereniging geweest, of een Genootschap van Sceptisch Geesten of iets dergelijks.

   Het gaat er natuurlijk om dat mensen die roepen dat iets niet mogelijk is steeds vaker en sneller geconfronteerd worden met de wetenschap die dat onderuit haalt.

   Ik zelf bijvoorbeeld heb tien jaar geleden nog geroepen dat een Tesla nooit door de ruimte zou zweven en tja…

    

   • Het moet dus zijn dat “er altijd wel mensen zijn die roepen dat iets niet kan wat later blijkt wel te kunnen”, maar ja, dat zijn niet per definitie sceptici.

    Maar skeptici zitten meer op de lijn “het kon niet, het kan niet, want er is geen bewijs of plausibele theorie”. Zie kwakzalverij, homeopathie

  • Ja maar dat de wereld of mensen zo zouden veranderen wist je ook niet dus oke

  • hoe komt het dat iets dat 12 uur later is geschreven er wel staat en ik niet , vind ik vreemd heel vreemd

  • je zult van goeie huize moeten komen om nu nog als scepticus het vol te houden, als je steeds maar zegt wat ik juist vindt is het ware … ben je toch wat bekrompen bezig

 • Dat de Aarde niet plat is, is een gegeven. Toch denken steeds meer mensen dat dat niet zo is en is de vreemde situatie ontstaan dat het zelfs uitgelegd moet worden waarom de Aarde zelfs niet plat kan […]

  • éérlijk?,, gaat effe fietse ,, nou dan zijn we al heel wat jaren voor de gek gehoude .. dus Antartica bestaat ook niet , <wat de Nazi´s daar zochten is flauwekul> ,, satelieten die óm de aarde vliegen zijn sprookjes en opnames van astronauten  van ons wereldje – het ronde- is ook fake ….  de holle aarde bestaat ook niet -áls hij zou bestaan- ,,   oke tuurlijk …zou zeggen fijne dag nog 😉

  • Op Nieuwskoerier is toch een lange “discussie” ontstaan: https://www.nieuwskoerier.nl/news/232497-de-aarde-is-niet-plat-en-dit-is-waarom-niet

   Wat me opvalt is dat er hier ook mensen zijn die een platte aarde willen verdedigen. Al snap ik niet zo goed waarom.

  • Als de aarde plat zou zijn dan zou je ook niet een reis om de wereld kunnen maken 😉

   • Of een gat in de Ozonlaag 🙂 Geen Zuidpool, geen gat…

    Ik denk dat met een beetje bomen je zo nog een leuke lijst met “tegenstrijdigheden” hebt. Het is een raar idee dat zoveel mensen meegaan met dit soort onzin. Aan de andere kant, als je je beseft hoeveel mensen een, of meer, complotten voor zoete koek slikken dan valt het misschien nog wel mee. Deze is dan min of meer onschadelijk. Maar bij anti vaxxers bijvoorbeeld, is het het zelfde principe. En dat kost levens.

  • Tja, het lijkt mij dat er te veel om op te noemen is aan argumenten tegen een platte aarde. Het werkt hetzelfde als iedere “samenzweringstheorie”. De werkwijze is keer op keer hetzelfde. Tegen beter weten in ook..

    

  • Wat was er mis met mijn reactie dat hij niet geplaatst werd?

  • Ik heb nog steeds geen verklaring gezien hoe je binnen pakweg 12 uur van Santiago naar Sydney kunt vliegen met een passagiersvliegtuig dat 800km/u vliegt, zonder over Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië te vliegen.

   Ook klopt een vlucht van oost naar west over Australië niet meer, die zou veel langer moeten duren op die “pannekoek” die aan de zijden enorm uitgerekt wordt.

   Maar een platte aarde waar je overal rechtop kunt lopen in plaats van naar het middelpunt getrokken te worden, is sowieso strijdig met alle natuurwetten.
   Er is gewoon een god nodig om de platte aarde in stand te houden, en als je toch een god tot je beschikking hebt, dan is dat voor die god natuurlijk een fluitje van een cent om in onze winter de zuidelijke met een schijnwerper te verlichten en óók de complete “ijsrand”.

   P.S. Een zeilreis om de wereld houdt in dat je uit Europa naar Antarctica zeilt, om Antarctica heen, en weer terug naar Europa. Stel je dat voor op de platte aarde, welk een gigantische afstand dat zou worden langs die ijsrand.

 • Koude-oorlog gevoelens herleven met het voornemen van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) om later deze maand afgevaardigden van de overheid en lokale overheden voor te lichten over hoe zich voor te […]

 • Wilde seksfeesten met prominente Belgen in de jaren 70. Met drank, drugs, minderjarigen,  (zelf)moorden en een mogelijke link naar de Bende van Nijvel.

  Gisteren verscheen in het Vlaamse dagblad “Het la […]

  • Vieze zaakjes daar in België, Dutroux heeft ook altijd gezegd dat deel uitmaakte van een Europees pedofilienetwerk, bestaande uit onder meer politiemensen, zakenmensen, doktoren en zelfs hooggeplaatste Belgische politici.

   https://www.ad.nl/buitenland/autopsiefoto-s-dutroux-slachtoffers-veroorzaken-opschudding-in-belgie~abb12cf7/

   Vraag me af of hier in Nederland dat ook niet zo is, zoals bijvoorbeeld met Joris Demmink.

   https://www.demminkdoofpot.nl/home.html

   • Tja, Demmink. Daar hebben zoveel idioten zicht met zoveel onzin op gestort dat feit van fictie scheiden wel heel erg lastig is geworden. Dutroux was al een tijd na deze beerput. Maar goed, dat wil niet zeggen dat dat ook niet wat meer speelde.

    Maar wat ik zelf eigenlijk nooit zo goed begrijp is waarom het dan schijnbaar voor zoveel volwassen kerels kinderen zo interessant zijn op seksueel gebied. In het “oude” Rome was het zelfs min of meer gangbaar, als ik me niet vergis. Dus het gaat toch ook wel heel erg ver terug. Ik heb het idee dat pedofilie een veel groter probleem is dan wordt gedacht.

     

    • Van de Romeinen weet ik het niet, maar wel van de oude Grieken.

     Daar hadden ze vaak kleine jochies voor de seks, maar die mochten ze niet penetreren dus deden ze het tussen de benen. Tenminste zoiets heb ik ooit gehoord.

     • Hoe dan ook, het komt door de hele geschiedenis toch schokkend veel voor wel. Schijnbaar zijn jonge kinderen dan toch seksueel aantrekkelijk voor een hoop mannen. Ik vraag me af hoe dat dan bij vrouwen zit.

      Zou er ooit onderzoek gedaan zijn naar het waarom kinderen voor zoveel volwassenen seksueel aantrekkelijk zijn?

  • Het is ok. De site zal gewoon blijven bestaan en ook best weer aangevuld en geupdate worden.

 • Wie had gehoopt dat Trump het nieuwe jaar zou aangrijpen om zich dan eindelijk ook eens als een president te gedragen kwam bedrogen uit. Het belooft allemaal niet veel goeds.

  Met de komst verleden jaar van […]

 • Ooit een kerstdiner gehad die je niet te pruimen vond? Je vrouw/vriendin/man/vriend/whatever  kan sowieso niet koken?
  Wees blij! Want het kan nog veel erger.

  Onder het motto “koken met je mond” presteert […]

 • Richard is geregistreerd lid geworden 10 maanden, 3 weken geleden

 • Niet een erg populair onderwerp, maar wel een die nogal wat gevolgen kan hebben. Hoe serieus moeten we het onderwerp nemen?

  Wereldwijd, behalve in Nederland, nog steeds in het nieuws. De onthulling dat […]

  • Mooie opsomming van de stand van zaken van de afgelopen 70 jaar.

   Nog de moeite waard te noemen is

   -dat Frankrijk ooit het Cometa rapport ontvangen heeft.

   – dat voormalig senator Fyve Symington van Arizona erkend heeft dat de flares een onzin verklaring was en dat hij zich met terugwerkende kracht schaamt voor het niet serieus nemen van deze gebeurtenis.

   – dat Ufo’s ook regelmatig op radarschermen verschijnen (o.a. België)

   – dat wij van Dulcet tot geen van beide kampen behoren. Wij zijn niet vooringenomen.

   Goede jaarwisseling allemaal, en blijf naar boven kijken.

   😉

   gr

   Erwin Noorman

    

  • bedankt en ook voor jullie het zelfde , fijn 2018,,,,,,,,,,,, Herman 😉

  • Dat de nazi’s bepaalde experimenten hebben uitgevoerd hoeft natuurlijk geen verklaring te zijn voor álle ufo-waarnemingen van de afgelopen jaren. En hoeft ook zeker niet te “bewijzen” dat ufo’s geen buitenaardse afkomst kunnen hebben.

   Persoonlijk denk ik dat Nazi-ufo’s vooral thuishoren in de categorie “fictie”.

  • Nee, maar ontkennen heeft eigenlijk ook niet zoveel zin. Hoe ontken je feiten zonder je zelf te diskwalificeren?

    

  • Dat mag jij wel vinden ja. Ik vind dat de categorie “Mogelijk Buitenaards” geen fictie is. Ook niet bewezen maar gelet op de oneindige hoeveelheid planeten is de kans dat elders leven voorkomt niet onmogelijk. Alleen onze eigen Melkweg heeft al 100 miljard planeten en er zijn miljarden sterrenstelsels.

   Maar alles wat niet beween is, is nog steeds fictie. Buitenaardse ufo’s dus ook.

 • Dat denken 16,4 MILJOEN volwassen Amerikanen in ieder geval. En daar blijft het niet bij.

  16.4 miljoen is een toch zo’n 7% van de Amerikaanse bevolking die werkelijk denkt dat chocolademelk zo uit bruine k […]

 • Horrorfilms zijn tegenwoordig levensecht. Maar de natuur kan het nog veel beter.

  Roman Fedortsov, een Russische visser nabij Moermansk, deelt op Instagram al een tijdje wat hij aan bijzonders in zijn netten […]

 • Nee, je neus, oren en alles beneden je navel is niet geschapen voor huis, tuin en keuken objecten. Meestal gaat het goed. Maar als het fout gaat is het verdomd lollig.

  Lollig voor iedereen behalve het […]

 • Althans, dat beweert de gewezen leider van het recente onderzoek naar ufo’s door het Pentagon. De bewijzen zijn echter toch nog niet geleverd.

  Op de valreep voor kerst deed de opgestapte leider van het on […]

  • Ook net een raar interview op Fox met de piloten van het vliegtuig dat de bekende beelden heeft gemaakt. Ik denk dat beide piloten zich toch wel even onbehaaglijk hebben gevoeld door de manier van interviewen en opmerkingen. En ook nog even Trump er bij slepen 🙂

  • Och Jezus, wat doet Fox idioot ……

   Beginnen met een raar muziekje, dan een stel mafketels opvoeren die claimen ontvoerd te zijn naar de maan en dan serieus de betrokken piloten interviewen…….

   De piloten zelf doen het goed. Geven een goed verslag.

   Enige goede vraag die de interviewer stelt is “Heb je het aan je baas gerapporteerd?”

   Piloot zegt ook: “We have been tracking them for weeks…”

   Dat wist ik nog niet.

    

  • Overigens, de bijtende commentaren zijn niet van de lucht:
   Todd Crawford

   Todd Crawford 15 uur geleden

   This news caster is a blight on the face of real journalism.

   5

   A Jelltone

   A Jelltone 17 uur geleden

   Watters is a Jackwad… Such condescending disrespect for highly trained fighter pilots.

   10

   Edward Hands

   Edward Hands 20 uur geleden

   MSM reporters are not prepared to investigate this issue

   9

   Paul Dack

   Paul Dack 20 uur geleden

   This reporter is a straight jackass. He’s treating Navy pilots like that crazy ass lady he interviewed. What a douchebag.

   3

   michael jordan

   michael jordan 20 uur geleden

   Watters is a dumb ass lol

   • Buitenaards bezoek aan de aarde is geen sprookje, aldus Luis Elizondo. Let wel: het gaat hier niet om een gek, maar wel om het voormalige hoofd van het geheime Amerikaanse programma naar buitenaards leven. Volgens Elizondo is het bestaan van uiterst geavanceerde ongeïdentificeerde vliegtuigen bewezen “voorbij alle redelijke twijfel”.

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171225_03266338

    Ik had al eerder ergens gelezen dat Fox News op deze manier “bezig” was wat dit betreft. Rare reactie en manier van interviewen inderdaad.

  • Nu schrijft een van de kijkers daar het volgende:

   Ask the pilots about the data on the video. At 25,000 feet, temperatures in November are near 50 below zero. Infrared sees white means heat signature in those temperatures. It is 40 feet across. When switching to visual camera, we see radiant energy or ionizing light. This is daytime. It does not look like a reflection due to the radiance being uniform whereas reflections are spot point. There are no wings or heat exhaust. The current speed of the pursuit needs to be noted then the last second sudden escape velocity of the UFO. No craft or missile can structurally survive a sudden drop for 80,000 feet down to sea level and stop on a dime. That would cause an implosion of the structure of the craft due to massive G forces. It has to be cancelling out gravity in order to do this. Only a craft at Zero mass equivalent could do this. No pilot could survive being spam in a can unless the pilots were also at zero mass. Sudden accelerations are the same: the g forces are too immense for a structure to survive let alone pilots so we have to consider a gravity cancellation down to near zero mass. The UFO in the video behaves a bit like a gyroscop.

   Hij beschrijft data die ik niet weet. Geen idee hoe hij hier aan komt.

   • Nee, dat is ook nieuw voor mij. Maar goed, ik struin ook niet alles af 🙂 Toch moet je je wel beseffen dat er eigenlijk nog helemaal niks meer bekend geworden is. Geen zaken, feiten of conclusies. Op zich kun je je ook over dat feit afvragen waarom dat is.

    Als het een flut onderzoek geweest is voortgekomen uit een persoonlijke interesse van een senator, zou je toch denken dat het Pentagon vijf jaar later, na toch gewoon te erkennen dat het onderzoek er was, gewoon zou zeggen van kijk, dit is onderzocht en dit zijn de conclusies. Niks aan de hand dus. Maar nee, wat het onderzoek dan ook geweest mag zijn, het is toch nog wel steeds geheim.

    En dus zijn we nog steeds op het punt waar we al sinds Bluebook zijn. Geen steek verder.

    Wat Elizondo allemaal beweert is natuurlijk wel interessant. Hij was immers de leider van het onderzoek. Maar met beweringen alleen kom je er niet meer. Tijd voor de bewijzen dus. Ik ben benieuwd of dat ook gaat komen dit keer.

   • “It has to be cancelling out gravity”

    Nee, toch? De massa moet verdwijnen, de “traagheid”.
    Ver buiten een zwaartekrachtveld zoals dat vlak boven het aardoppervlak spelen dezelfde problemen dat iets met massa zich verzet tegen richtingveranderingen.

    • Ik vind dat gegoochel met natuurwetten ook lastig. Waar zo’n “ding” eventueel ook vandaan mag komen, de natuurwetten gelden voor alles en iedereen.

     Tijd voor meer details 🙂

  • Tja… is een opname van een object, gemaakt door een betrouwbare instantie, gestaafd door betrouwbare piloten, die manoeuvres uithaalt die onmogelijk zijn…… niet voldoende..?

   Wat moet er nog meer aangeleverd worden?

   • Nee, dat is bij lange na niet voldoende 🙂 Als dit alles is wat dat hele onderzoek heeft opgeleverd, dan ben ik toch echt niet onder de indruk. Dit soort voorvallen kennen we al decennia lang. Het enige verschil is dat het nu wel officieel erkend werd.

    Waar het nu om gaat is dat er een onderzoek geweest zou zijn waarbij onderzoekers ook op de een of andere manier onderdelen van die objecten in handen gekregen zouden hebben. Ook metaal met een onbekende legering en eigenschappen. Zelfs fysieke invloed op getuigen zou zijn onderzocht. Dan denk ik niet dat enkel die beelden genoeg zijn.

    Wat er dus nog meer aangeleverd moet worden is wat wordt geclaimd onderzocht te zijn. De tijd voor alleen beweringen alleen is, wat mij betreft, toch wel al lang voorbij.

    Als dit soort objecten bewezen niet van deze planeet komen, dan is dat het grootste nieuws in decennia en belangrijk voor iedereen. Dus dan denk ik niet dat je van alles kan beweren en alleen met beelden van een vreemd onverklaard object kan komen. We hebben in 2004 al eens gezien (Mexico) dat iets wat eerst niet te verklaren leek ineens een stompzinnig simpele verklaring had.

    Al denk ik persoonlijk niet dat dat nu ook zo is. Maar toch is het niet genoeg om alles wat is beweerd ook als bewezen aan te nemen.

     

  • Overigens, ook bij MSNBC hanteren ze dezelfde aanpak van lacherigheid. Beginnen met Star Wars….. en een giechelende presentatrice. Belachelijk.

   Wat me ook hier weer opvalt is dat de mensen die kijken niet mild zijn in hun commentaar over deze infantiele aanpak.
   Tino

   Tino 2 dagen geleden

   Well the laughter of this beautiful bunch of media twonks only exemplifies their pig ignorance. It’s these that will scream the loudest when the real shit hits.

   11

   felinefanII

   felinefanII 2 dagen geleden

   Who are these idiots? TV puppets as always talking down to their audience, treating the viewers like kids when they’re the biggest clowning actors around.

   13

   Interview with E.D. (Extra Dimensionals)

   Interview with E.D. (Extra Dimensionals) 2 dagen geleden

   Disclosure has already happened. With more than 30 hours of testimony and over 40 witness (mostly) ex govt and military The Citizen Hearing on Disclosure is the most conclusive body of evidence on the UFO/ET subject to date. http://www.citizenhearing.org/

   3

   John Doe

   John Doe 2 dagen geleden

   Horrible panel. Thanks for the uploads. You should get the George Knapp I-Team ones up here, if possible

   5

   Jason Pope

   Jason Pope 2 dagen geleden

   Their little world is about to be turned upside down. Let’s see if they’ll be laughing then.

   2

   howard freeland

   howard freeland 2 dagen geleden

   Why don’t they take this seriously?

  • Tja, allemaal leuk dat gespeculeer. Maar piloten kijken uiteraard niet alleen naar beelden en vooral ook om zich heen. Daarnaast mag je er toch ook wel een klein beetje vertrouwen in hebben dat piloten en onderzoekers dat soort dingen ook zelf wel bedacht hebben voor ze iets als bijzonder bestempelen.

   We hebben dan wel de beelden, maar lang niet alle info. In de video wordt bv ook gesproken over meer dan dit ene object en waren deze objecten al eerder opgemerkt maar waren er ditmaal wel F18’s de lucht om ze ook te onderscheppen. Het is interessant te zien hoe zoveel mensen al van alles menen te weten (aan beide zijden van de weegschaal) en uit hetzelfde beetje informatie zoveel tegenstrijdige conclusies uit weten te trekken.

   Het blijft een lastig onderwerp. Dat zie je wel in de media die zich er al helemaal geen raad mee weet.

   Voor “we” verzanden in welles/nietes discussies is het misschien eens beter dat de echte geïnteresseerden zich eens wat onthouden van allerlei conclusies en speculatie en ook even tijd nemen om af te wachten of en wat voor info er nog komt. Blijft altijd nog tijd genoeg om af te branden/op te hemelen.

   Wat ik me ook bedacht nog.. Als het onderzoek een soort van “hobby project” is geweest, wat valt er dan geheim te houden door het Pentagon. Deel de info en heel de wereld kan oordelen.

  • De mensen op Metabunk hebben er meer verstand van dan ik. Vooral administrator Mick West is technisch goed onderlegd en kan het bovendien goed uitleggen.

   Ben benieuwd wat ze hier verder van maken.

   Als mocht blijken dat de USA Navy min of meer blundert met de footage door te melden dat ze niet weten wat ze gezien hebben… en een website zoals Metabunk kan het wél verklaren…. wauw. Dan staan ze goed voor schut.

   Maar goed, ik hoop dat er meer data vrijgegeven wordt. Er zal toch ook wel met normale film opgenomen zijn? Dat je het object in het echt kunt zien ipv in IR. Zeker als een piloot tussen neus en lippen door meldt dat ze “al weken achter ze aan zitten”.

  • *Zucht*…….

    

   Via via vernam ik overigens dat Paul Harmans weer actief is.

   http://ufowijzer.nl/

   • De vraag die dan bij mij opkomt is: Waarom? 🙂

    Zijn opvattingen wat ufo’s betreft zijn aardig ruimer geworden. Om het netjes te zeggen. Ieder zijn eigen, maar persoonlijk vind ik dat wel jammer.

  • Overal, behalve in Nederland, blijft het toch wel wat in het nieuws hangen.

   http://www.humo.be/actua/385987/10-dingen-die-u-moet-weten-over-ufos

    

 • Ineens was het Ufofenomeen wereldnieuws. Serieuze en eindelijk ook eens wat meer objectief en feitelijk nieuws in de media. Maar niet iedereen ziet dat zo zitten.

  In 2004 wisten we het ook al eens zeker: […]

  • Het toekennen zal heus niet gebeurd zijn op grond van de zo gesuggereerde “vriendjespolitiek en hobby”. We praten hier wel over een substantieel bedrag van overheidsgeld.

   Dan is wat mij betreft de vraag die gesteld moet worden: Op basis van welke informatie hebben ze besloten om dit geld toe te kennen?

   En dán wordt het volgens mij interessant.

   • Ik ben er eigenlijk best wel van overtuigt dat budget regelen best wel makkelijker te doen is als je daar ook de juiste mensen voor weet te vinden. Alles is simpeler als je de weg weet. Maar dat is niet genoeg om ook echt budget te krijgen. Er is een hele, best wel ingewikkelde, commissie en subcommissies structuur die budgets toewijst en goedkeurt.

    Ik vond ook het artikel van Hulspas wel opmerkelijk. Het geeft maar weer eens aan dat het lastig is een middenweg te vinden. Voor de ene “kant” mag het niet bestaan en voor de andere “kant” moet het met alle toeters en bellen bestaan en is het bijna een religie.

    Maar goed, genoeg vragen over dit onderzoek en de resultaten nog. Ben benieuwd of die Elizondo woord gaat houden. Het Pentagon zou er ook goed aan doen wat meer open te zijn. Want behalve ontkennen dat het onderzoek nog loopt houden ze daar eigenlijk toch ook de lippen stijf op elkaar.

 • Borrelpraat voor de meeste mensen, een mogelijke dreiging voor het Amerikaanse leger, of zelfs staatsveiligheid. En dus toch onderzoek. En dat in een land dat er zelfs een officieel standpunt op na houdt wat […]

  • Keurig stuk Rick.

   Al weer bijna 21 jaar gelden, de Phoenix Lights. Zo veel getuigen, zo veel foto’s, en niemand die kan zeggen wat het nu écht geweest is.

   Het geeft wel weer een enorme boost overigens, zo’n stukje nieuws. Ik heb weer meer zin dan anders om me er in te verdiepen.

   • Nou, wat let je 🙂 Je zal vast ook nog genoeg over hebben van Grenswetenschap. Zonde om niet te recyclen.

    Ik zag Pepijn dit retweeten:

    Persoonlijk denk ik dan aan iets als “De beste stuurman staat aan wal”.

    Er van uitgaande dat die legering ook echt bestaat denk ik dat “afbranden” zonder ook maar iets aan details te kennen van die legering, op zijn minst wel erg voorbarig is.
    Natuurlijk ben ik ook geen expert, maar ik krijg altijd een naar smaakje van dit soort artikelen. Net als bij het soort artikelen dat alvast allerlei conclusies de andere kant op trekken. Er schijnt nooit ergens een “midden” te kunnen zijn. Moedeloos wordt je er van…

   • De NY Times was niet de enige die het nieuws bracht. Afzonderlijk was er ook nog Politico die het op hetzelfde moment publiceerde.

    Voor de rest denkt ik van laat het eerst even op zijn beloop voor het allemaal af te rekenen op dingen waar op dit moment nog niemand weet van heeft. Stel dat er over een tijdje wel op de proppen wordt gekomen met dat metaal en andere onderzochte zaken.

    De geest lijkt nu wat uit de fles. Dus eigenlijk verwacht ik nog wat meer.

    We zullen zien…

  • Pepijn van Erp heeft alsnog zijn recensie over Allen Hynek online gezet. Een aanrader.

   https://skepsis.nl/hynek/

  • ‘Ridicule is not part of the scientific method and the public should not be taught that it is.’

   So true.

 • In het laatste boek van Dan Brown, getiteld De Oorsprong,  gaat het over hoe de mensheid is ontstaan en hoe we ons ontwikkelen. “Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?  Een origineel verhaal, of niet dan […]

  • Nostalgie 🙂  Overigens, de echte “die hard” gelovige gaat uit van 6000 jaar, toch?

  • https://www.nieuwskoerier.nl/news/224039-de-oorsprong-en-het-vervolg

   Ik plaats mijn artikelen daar ook altijd. Heb de jouwe ook gedaan. Reageren doe ik er zelden. Niet omdat ik daar geen zin in heb, maar soms zijn de reacties zo onbenullig dat ik me daar liever buiten hou 🙂

  • Oh grappig. Qua lay-out is het net nu.nl

   OP school heb ik trouwens altijd geleerd dat alle stoffen neigen naar chaos. Entropie, dacht ik?  Dat ijs smelt. Dat je energie en katalysators nodig hebt om andere stoffen te “bereiden” als het ware. En dat alles uit elkaar valt als je even niet oplet.

   Daarom is het wel heel raar eigenlijk dat er zo’n verdergaande vorm van samenwerking is die ons, mensen, dieren, planten gemaakt heeft tot wat we zijn.

  • Wat als er nu geen oorsprong is, maar dat het gewoon altijd heeft bestaan, dat er geen begin of eind is aan het universum.

 • Tien jaar geleden zou het Amerikaanse Congres, de Amerikaanse wetgever, het Pentagon opdracht gegeven hebben om wederom onderzoek te doen naar ufo’s. Hoe zit dat?

  Op de doorgaans betrouwbare website van P […]

  • Waarmee dus voor de zoveelste keer is bewezen dat de Amerikaanse overheid haar hand niet omdraait voor een potje jokken.

   Het Roswell incident bijvoorbeeld: De Amerikaanse overheid heeft daar officieel ook over gelogen, meerdere malen zelfs.

   Senator Symington heeft achteraf bekend dikke leugens te hebben verteld over de Phoenix Lights, door honderden Amerikanen gezien op 13 maart 1997. De officiële Amerikaanse versie is nog altijd een leugen.  Fyve Syminton is inmiddels een roepende in de woestijn:

   “Investigations need to be re-opened, documents need to be unsealed and the idea of an open dialogue can no longer be shunned,” and calling for the government to cease “putting out stories that perpetuate the myth that all UFOs can be explained away in down-to-earth conventional terms.”

   Ik ben benieuwd of dit een echte “gamechanger” is. Ik vrees van niet. En zolang bewijs niet verder komt dan de anekdotische status en de fysieke bewijzen zoals film en foto van militairen weg gemoffeld worden zal dit ook niet wezenlijk veranderen vrees ik.

   Maar wie weet….

   • Ik verwacht niet dat er erg veel zal veranderen inderdaad. Dat de Amerikaanse overheid niet helemaal eerlijk is wat betreft het ufofenomeen kan al decennia lang best wel aangetoond worden. Ondanks dit nieuws zijn we dan ook nog niks wijzer geworden. Veel interessanter is te weten wat ze dan precies allemaal hebben onderzocht en wat daar de resultaten van zijn.

    En dan de media weer 🙂 De NOS plaatst een foto van graancirkels boven het artikel.. Hoe onbenullig kan je het ook maken.

    Maar goed, het is toch best ook wel iets dat nu dan toch ook voor iedereen duidelijk is dat ufo’s dus wel degelijk serieus worden genomen, en je niet meer hoeft te komen met een hele zooi documenten om datzelfde aan te tonen. Wat dat betreft is het wel een stap verder.

    We zullen zien wat er uit komt. Een ufo is nog steeds per definitie niet buitenaards. Al zou ik wel heel benieuwd zijn wat voor informatie er wel uit die onderzoeken is gekomen.

    Dat het onderzoek door een “bedrijf” is gedaan betekend ook dat er geen documenten zijn die opgevraagd kunnen worden. Wel handig 🙂

  • Ik voorzie, helaas, weer een hoop zendtijd voor Vermeeren…

  • Onze “vrienden” van de alternatieve media liggen allemaal nog te slapen zeker 🙂 Ik geef het nog een uur voordat ook daar de hel losbarst en de grootst mogelijke bagger en idiote conclusies op de wereld wordt losgelaten…

  • Ach, de complotterts moeten ook een beetje uitslapen op zondag. Aluhoedje op. Lekker ongestoord. Geen nare straling en zo. Weet je.

   😉

    

   Eigenlijk hebben wij helemaal geen vrienden he? We zitten overal tussenin. De Skeptici ter rechterzijde ,vallen ons weliswaar niet aan omdat we geen onzin verkondigen maar vrienden zijn het ook niet. En de complotters ter linkerzijde zijn al helemaal niet onze vrienden.

   Als ik moest kiezen zou ik nog liever bij de Skeptici zitten geloof ik maar gelukkig hoef ik dat niet. Blijf ik lekker hier zitten, want de waarheid ligt meestal in het midden, zei mijn wijze moeder altijd al.

    

    

   • Kat was al vroeg wakker zag ik 🙂 Wat vrienden betreft zal het me ook een zorg zijn. Ik/wij doen ons ding zoals we altijd deden. Het zou leuk zijn als er wat mensen met dezelfde opvattingen wat meer zouden samenwerken, maar in de dik 20 jaar dat ik nu al op internet m’n ding doe, heb ik dat nooit zien gebeuren. Wel pogingen, maar nooit een die ook echt stand hield.

    Wat sceptici betreft, ik kan me meer vinden in dat soort standpunten, dan ik aan de andere kant van de weegschaal zie. Voor mezelf hou ik aan dat iets op zijn minst twijfelachtig is tot het tegendeel op zijn minst aannemelijk gemaakt kan worden. Te veel onzin en ruis op de lijn om nog zo iets voor feit aan te kunnen nemen.

  • Sjezus… Kijk Micha Kat eens los gaan… http://revolutionaironline.com/d-for-disclosure-belangrijkste-video-ooit/

   Overigens, in Nederland was het DEZE site die het eerst de “scoop” had, al voor de New York Times het online had. Hebben we eens een primeur, wil Kat er mee op de loop gaan 🙂

  • Ik geloof niet dat dit wel een faire benadering is: https://kloptdatwel.nl/2017/12/17/commercieel-ufo-onderzoek/

    

  • Zwak schrijfseltje van Pepijn, die heeft wel eens betere stukken geschreven.

   Een lege huls, een erg slecht onderbouwd betoog. En bovendien gaat hij totaal niet in op de kern van de zaak: de Amerikaanse regering heeft 22 miljoen over voor Ufo onderzoek. Terwijl ze al jaren elke interesse ontkennen, laat staan dat ze zich er mee verbinden. Dat mag een mens toch wel eens aan het denken zetten maar nee…. skeptici denken in dit soort gevallen juist NIET verder. Als ze op elk vakgebied zo sloom zouden zijn, reden we nog met stoomtreinen rond.

    

  • Overigens: 5 jaar lang x 22 miljoen is ruim 100 miljoen…. dat is geen kattepis. Ze doen geen onderzoek naar de hoeveelheid kalknagels bij gepensioneerde ambtenaren of zo. Bovendien houden ze het geheim. Waarom is dat dan geheim? Als ufo’s alleen maar onzin zijn en op een aardse manier verklaard kunnen worden is geheimzinnigheid niet nodig.

   Er zal dus wel degelijk een grondslag zijn voor EN het onderzoek EN de geheimzinnigheid.

   • Ik denk dat er ook te snel wel de nadruk op het “buitenaardse” aspect wordt gelegd. Wat mij zelf betreft ligt mijn interesse toch vooral op een echte verklaring. Ongeacht wat dat mag zijn. Dat een dergelijk onderzoek geheim is, verbaast me eigenlijk ook niet. Ten eerste zal een land niet snel te koop lopen met het feit dat het in technisch opzicht wordt afgetroefd. Ten tweede is de belangstelling dan wel gewekt en, als ik zo door redeneer, de eerste gedachte die van “Hoe krijgen we dat ook in handen”.

    Ik kan zo een hele rij motieven noemen om dat niet aan de grote klok te hangen 🙂

  • Een onderzoek, eender welke, zal uiteraard ergens op een punt komen dat het niet zinvol meer is om verder mee te gaan. Dat wil niet zeggen dat de kosten voor een onderzoek dan ook weggegooid geld is. In de jaren tussen start en eind van een onderzoek kunnen wel degelijk resultaten geboekt zijn.  Ik denk inderdaad dat het zinvol werd gevonden om dat onderzoek te beginnen. Ik denk dat je wat de verklaring van Elizondo betreft bedoeld dat hij vond dat het onderzoek niet serieus genoeg werd genomen?

   Dat is ook waar in de “Bluebook tijd” door Ruppelt en Hynek over werd geklaagd. En ik denk dat je daar dan ook niet perse uit kan afleiden dat het onderzoek niet zinvol was. Ook bij Bluebook werd onderzoek niet gedaan door “deskundigen”. Dat hele onderzoek was een vreemde gang van zaken en conclusies, maar zie daar nooit een kritische noot over. Ik denk dat je niet consequent bent als je dan niet ook zo je bedenkingen hebt bij Bluebook.

   Hoe dan ook, in je stuk op Kloptdatwel geef je min of meer de indruk dat het “ufo enthousiastelingen” met de juiste connecties zijn die hun hobby met overheids geld uitgeleefd hebben. Mij lijkt dat nogal kort door de bocht.

   Ik hoop dat, nu de geest eenmaal uit de fles is, er nog wat meer bekend gaat worden over de zaken die zijn onderzocht, door wie en hoe. Wat onderzoeksresultaten zou ook fijn zijn. Dat het door een zogenaamde “contactor” wordt gedaan is voor Amerikanen niet vreemd. Een basis als Area 51 wemelt er van bijvoorbeeld. Niet dat ik zeg dat dat ufo gerelateerd is, maar het is wel een gangbare werkwijze bij black budget projecten die ook als voordeel heeft dat het ook geen  papertrail achterlaat. Via FOIA kan je immers alleen maar overheids documenten opvragen. Die manier van werken heeft schijnbaar voordelen en het lijkt me niet dat dan commerciële motieven mee spelen.

   Heel simpel gesteld waren er dus recentere voorvallen, dat riep vragen op, en werden dus onderzocht. Ik denk dat je dan gerust kan spreken van belangstelling voor ufo’s. Zou het niet juist vreemd zijn als dergelijke voorvallen plaatsvinden en dan vervolgens niet worden onderzocht?

   Ik was vanmiddag trouwens al met een artikel begonnen om wat dieper in te gaan op de redenen van dat onderzoek, door wie en en nog een paar “onduidelijkheden”.  Daarin wil ik dat zaken, waarvan jij ook een paar noemde, wat verder uitdiepen.

   Overigens, ik ben het met je eens dat “we” nou niet ook gelijk te hard van stapel moeten lopen, want in feite zijn we wat kennis betreft ook nog geen steek verder. Het zou me niet verbazen als we hier niks meer van gaan horen.

    

    

    

  • De Skeptici zien die motieven niet. Die zijn heel goed in het WAT van een vraag beantwoorden maar zwak in het WAAROM van een vraag beantwoorden.

   Uiteraard is het logisch om te veronderstellen dat als je technologie onderzoekt die je zelf niet begrijpt (als dat zo is dus..) dat je dat geheim houdt. Althans, dat vinden jij en ik een logische aanname.

   Ook daarom vond ik het stuk van Pepijn zwakjes. Hij schiet op een paar details, geeft zijn niet onderbouwde mening en That’s it. Case closed.

   Dat is je niet verdiepen in iets, dat is voorbij gaan aan iets.

    

  • Ik heb mijn informatie hier gevonden: https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Aviation_Threat_Identification_Program

   Contracts obtained by The Times show a congressional appropriation of just under $22 million beginning in late 2008 through 2011. The money was used for management of the program, research and assessments of the threat posed by the objects.

   The Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP)[1] was a secret investigatory effort funded by the United States government to study unexplained aerial phenomena. It was first made public on 16 December 2017. The program began in 2007, with funding for the project budgeted at over 20 million dollars a year until the available appropriations were ended in 2012.[2][3] The program began in the U.S. Defense Intelligence Agency.[4]

  • Dat was inderdaad ook wat ik heb begrepen. Het totaalbedrag. Volgens mij zag ik bij sommige media inderdaad ook een per jaar bedrag. Maar dat heb ik gisteren nergens uit kunnen halen.

  • Ik heb in een ander artikel Bluebook letterlijk helemaal uitgespit. Hynek had nogal wat commentaar op de gang van zaken en werd straal genegeerd. Het was een pruts onderzoek die, als het over eender welk ander onderwerp was gegaan, als totaal onbetrouwbaar verworpen zou worden.

   Ik zal morgen eens proberen een beetje meer kijk te krijgen op hoe dat onderzoek er precies is gekomen. Er zal vast wel wat meer achtergrond te vinden zijn.

  • Nee, die ken ik niet. Maar dat komt wel overeen met wat ik ook tegenkwam toen ik dat artikel schreef. In het begin van Bluebook was de aanpak ook best grondig. Ruppelt had een staf van een man of tien en het onderzoek werd methodisch opgezet. Pas toen Ruppelt voor een tijdje werd overgeplaatst en bij terugkomst zijn staf en mogelijkheden werden beperkt, ging het mis.

   Ruppelt’s opvolgers hebben er vervolgens een zooitje van gemaakt, en die tussentijdse Robbertson Panel was ook niet echt geslaagd.

   Een biografie van Hynek klinkt wel interessant eigenlijk. Morgen eens zoeken.

   Wat vind jij zelf eigenlijk van Bluebook?

  • staan de Amerikanen nou eigenlijk niet in dat beruchte hempie?, eerst alles ontkennen en astronauten air force personeel en andere stuk voor stuk afschiet en dan nu plots dit ,rare vogels die gaste

  • Amerikanen staan bekend als de Lieg-natie.

   Wel triest dat niemand echt van slag raakt door dikke leugens.

  • Ach ja zoals ze bij The X-Files al zeggen:

   The Truth Is Out There

   • Ik ben al lang blij om te zien dat de media meer en meer bij hem uitkomen, en niet bij Vermeeren, zoals ik had verwacht.

    Maar dat kan nog komen uiteraard. Ik snap dat media ook wat sensatie nodig hebben, maar nu het onderwerp dan eindelijk eens zonder fantasie verhalen in het nieuws is, kunnen we zijn soort speculatie en beweringen missen als kiespijn.

    Dus, wat mij betreft mag hij het worden. In de Ufoplaza tijd kreeg ik ook een hoop vragen van de media. Ik heb dat altijd, op een keer na voor RTL, doorgeschoven naar Jan en Erwin. Ik zelf hoef niet zo nodig in het het nieuws 🙂 Mensen als Alex, Jan en Erwin kunnen dat veel beter als mij. Btw, Erwin heeft ook eens meegewerkt aan een documentaire over ufo’s. Ik meende een Russische.

   • Had het gezien ja. Eindelijk dan eens ufo’s in het nieuws zonder onzin en fantasieverhalen. Ben benieuwd of het nog wat gaat veranderen wat betreft opvattingen..

  • Ik heb even moeten zoeken maar toch gevonden:

    

    

   Rond minuut 25 ben ik in beeld, rond minuut 31, vast nog wel een paar keer ergens. . Maar volgens mij zijn er nog meer delen. Ik heb de footage zelf ook thuis en dan is het 3 x 50 minuten volgens mij.

   Maar aangezien ik er geen reet van kan verstaan heb ik heb ook nooit afgekeken.

    

    

  • Deel 2 ook gevonden:

    

   Deel 3:

   Deel 4:

    

    

  • http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/pentagon-chef-we-zijn-niet-alleen/ar-BBH3hgN?li=BBoPEwG&OCID=HPDHP

    

   Het begint er steeds meer op te lijken dat de Amerikaanse overheid er ernstig rekening mee houdt dat we worden bezocht door buitenaardse wezens. Jarenlang zijn door het Pentagon in het geheim miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar UFO’s. Geld dat niets tastbaars opleverde – zover we weten. Nu heeft de voormalige chef van dat programma een interview gegeven aan CNN met opmerkelijke uitspraken. Volgens hem zijn we niet alleen in het heelal.

   Luis Elizondo was namens het Pentagon jarenlang verantwoordelijk voor de 22 miljoen dollar die de Amerikanen in het onderzoek pompten. Zijn mensen concentreerden zich vooral op meldingen van luchtvaartuigen die ‘geen duidelijke aandrijving of vleugels hadden’ en die een vluchtpad hadden dat ‘extreem grillig’ was. Zo grillig dat biologische wezens het zonder bescherming onmogelijk zouden kunnen overleven.

   Elizondo is overtuigd dat buitenaards lucht- en ruimtevaartuigen de aarde bezoeken. Hij heeft video’s gezien van UFO’s die capriolen uithaalden die verder gaan dat een aards tuig ‘van de volgende generatie’. Het waren dus geen geheime CIA-test of de Russen, het waren aanwijzingen voor een on-aardse technologie. Daarom is hij overtuigd dat we het serieus moeten nemen.

   ‘Ondanks overweldigend bewijs zijn er mensen in het ministerie van Defensie die tegen verder onderzoek zijn van dit fenomeen, dat een tactische dreiging kan vormen voor onze piloten, zeelui en soldaten en misschien zelfs onze nationale veiligheid’, zo schreef Elizondo naar de minister van Defensie, toen het programma dreigde stopgezet te worden. Hij overwoog toentertijd ook om twee of drie video’s te lekken naar de media, zei hij tegen CNN. Ze waren genomen uit de cockpits van straaljagers en toonden overduidelijk technologie die ver buiten onze mogelijkheden ligt.

   Elizondo werkt nu voor de Stars Academy of Arts and Sciences, een instituut dat zich bezig houdt met onderzoek naar buitenaards leven. Dat doen ze niet alleen uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid, maar ook voor de grote Amerikaanse filmindustrie. Daar vliegen UFO’s immers af en aan.

  • Er is in de VS veel meer reuring in de media dan hier in Nederland, ben benieuwd hoe zich dit verder ontwikkelt.

 • Hoe een afschuwelijk wapen toch indrukwekkende beelden oplevert..

  Maart dit jaar werden er in Amerika 62 opnamen van atoomtesten vrijgegeven. Een opmerkelijke gebeurtenis die door de media onopgemerkt is […]

 • Coen Vermeeren kroop deze week maar weer eens in de slachtofferrol. De erkenning blijft uit, het commentaar niet. Je mag helemaal niet in ufo’s geloven, vindt Vermeeren dan ook. De standaard reactie van N […]

  • Ben het met je eens Rick. Er zijn verdomde veel aanwijzingen dat ufo’s realiteit zijn en in die zin ben ik het met Vermeeren eens.

   Jammer dat hij zo doorgeslagen is op vele momenten. Dat maakt hem onbetrouwbaar. Je neemt een stukje identiteit over van iemand waar je je mee verbindt, in het geval Vermeeren is het doodzonde dat hij zich veel te ver over de grens heeft gewaagd met types als Robbert vd B.

   En uitstapjes naar graancirkels en 9/11 zijn ook niet een goed voorbeeld van iemand die een Ambassadeur wil zijn voor nuchter en goed onderzoek naar ufo’s.

   Er is gelukkig 1 voordeel wat betreft Vermeeren. Vroeger kwamen de media altijd uit bij types als Anton Teuben en John Kuhles…. die waren nóg erger….

    

    

    

   • Het probleem met Vermeeren is dat hij niet kan stoppen op het punt waar alles nog aantoonbaar en aannemelijk is. Afgezien dat ik hem als persoon ook niet zo mag, dat is persoonlijk uiteraard, vind ik het op zich toch jammer. Als hij zich had kunnen beheersen was het beslist een aanwinst geweest.

    Wat Kuhles en Teuben betreft, ik denk dat het allemaal een pot nat is. Wie het hardste schreeuwt mag komen opdraven. Hoe onzinnig ook.. Zelfs in de hoogtijdagen van Ufoplaza waren het dergelijke gasten die konden komen. Ik zelf ben welgeteld een keer gevraagd door RTL, en zelfs toen moest Anton Teuben er nog bij. Voor de rest heb ik alles naar jou en Jan doorverwezen, of was er geen belangstelling meer als je vertelde dat een of andere voorval niks bijzonders was en dan alsnog Teuben of Kuhles in de kijker kwamen 🙂 Media wil sensatie, en daarin voorzien dergelijke gasten.

    Maar goed, alles bij elkaar toch interessante tijden.

  • De Stentor heeft ooit een vrij fatsoenlijk artikel gemaakt, samen met Jan Blei en ik zei de gek.

   Ik moet het nog wel ergens hebben liggen. Was twee pagina’s groot en in die tijd was het al heel wat als je gewoon serieus werd genomen en niet als een of andere malloot werd neergezet.

   In die zin is er toch wel wat veranderd in 10, 20 jaar tijd.

   • In de “ufoplaza tijd” was het idee dat het het wemelde van de planeten en dat buitenaards leven wel moest bestaan hetzelfde als vloeken in de kerk 🙂 Kan me nog altijd wel de reacties en “weerstand” wel herinneren die we kregen wanneer zoiets aan de orde kwam, terwijl het eigenlijk toch van begin af aan zo logisch leek. Nu is het wetenschap en gaat de ontdekking van alweer een nieuwe planeet ongemerkt voorbij.

    Misschien kan je er nog een digitale kopie van op de kop tikken?

    Btw, wat Vermeeren betreft.. Ben bang dat die nu wel weer een hoop media aandacht gaat krijgen… Zou er in Nederland nou niet een persoon zijn die gewoon op een zinnige manier dingen kan uitleggen?

 • Meer laden

Permanente koppeling naar dit artikel: