Notifications
Clear all

Misvormde 'buitenaardse' schedels gevonden in Kroatië  

  RSS

MysteryX
(@mysteryx)
Lid
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 182
31 augustus 2019 11:52  

Archeologen hebben twee skeletten opgegraven met schedels die duidelijke tekenen van kunstmatige schedelvervorming vertonen.
Oorspronkelijk ontdekt in de archeologische vindplaats Hermanov vinograd in Kroatië in 2013, hebben de overblijfselen sindsdien een gedetailleerde analyse ondergaan in een poging er zoveel mogelijk over te leren.

De resultaten geven aan dat de skeletten tussen 12 en 16 jaar oud van mannelijke personen waren geweest. Hoewel ze allebei tekenen van ondervoeding vertoonden, blijft het onduidelijk of dit hen heeft gedood.

Ze hadden geleefd tussen 415 en 560 na Christus - een bijzonder turbulente tijd in de Europese geschiedenis toen totaal nieuwe culturen op het continent arriveerden en de basis vormden voor het Europa van vandaag.

De twee jongens, die uit verschillende delen van de wereld kwamen, vertoonden verschillende schedelvervormingen.

De ene techniek had betrekking op het afvlakken van het voorste bot achter het voorhoofd en het vergroten van de hoogte van de schedel terwijl de andere de schedel schuin naar boven langwerpig zag.

Een derde skelet, dat ook tegelijkertijd werd gevonden, had geen schedelvervorming.

"We stellen voor dat verschillende soorten schedelvervorming in Europa werden gebruikt als visuele indicator van associatie met een bepaalde culturele groep," zei senior auteur Mario Novak.

https://www.livescience.com/ancient-skulls-croatia-artificially-deformed.html

 


Citaat
Share: