Pastafarians mogen ...
 
Notifications
Clear all

Pastafarians mogen nog geen vergiet op foto  

  RSS

paps
 paps
(@paps)
Lid Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 142
19 januari 2017 21:37  

De kogel is door de kerk: Dirk Jan Dijkstra, de aartsbisschop van het Vliegend Spaghettimonster-geloof, mag niet met een vergiet op zijn hoofd op zijn ID-kaart staan. Dijkstra vindt dat de rechters een fout hebben gemaakt, dus hij gaat in hoger beroep.

Het Vliegend Spaghettimonster is de god van het pastafarianisme. De godsdienst is in 2005 opgericht door Amerikaan Bobby Henderson. Het geloof steekt de draak met religie en bekritiseert de manier waarop les wordt gegeven over de schepping van de aarde op scholen. Pastafarians zien het vergiet als religieus symbool en willen dat op legitimatiebewijzen kunnen dragen.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 10.000 mensen bij de Kerk aangesloten. Het aantal aanhangers zal hoger liggen, omdat registratie niet verplicht is. In andere EU-landen, waaronder Engeland en Tsjechië, is het toegestaan op je legitimatie een vergiet te dragen.

http://nos.nl/op3/artikel/2122606-pastafarians-mogen-nog-niet-met-vergiet-op-id-kaart.html

NIJMEGEN - De rechtbank heeft het verzoek van een Nijmeegse voor een tijdelijk rijbewijs, waarop ze een vergiet op haar hoofd draagt, afgewezen.

De Nijmeegse, lid van de Kerk van het Vliegend Spaghetti Monster, spande een rechtszaak aan omdat de gemeente Nijmegen haar geen rijbewijs wil geven. Ze leverde een pasfoto aan waarop ze haar hoofd heeft bedekt met een vergiet. Volgens de gemeente Nijmegen voldoet die foto niet aan de wet.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2125845/Geen-rijbewijs-voor-vrouw-met-vergiet-op-hoofd

Lid worden?
https://www.kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl/word-nu-lid/


Citaat
paps
 paps
(@paps)
Lid Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 142
19 januari 2017 21:41  

Het geloof in het kort:

In de hemel kun je biervulkanen en een stripperfabriek vinden. In de hel trouwens ook, maar daar is het bier bedorven en hebben alle strippers een geslachtsziekte.
Piraten spelen een belangrijke rol in de religie. Volgens de Pastafari, de aanhangers van het geloof, zijn het goddelijke wezens. Het opwarmen van de aarde, aardbevingen, orkanen en andere natuurrampen zijn allemaal directe gevolgen van het afnemende aantal piraten sinds 1800.
In plaats van de 10 geboden hebben de Pastafari 8 ‘liever-nieten’. Het waren er in eerste instantie 10, geschreven op stenen tabletten. Maar de piraat Kapitein Mosey liet er per ongeluk 2 vallen.
Een voorbeeld van een ‘liever-niet’: ‘Ik heb liever niet dat je mijn bestaan gebruikt als middel om te onderdrukken, onderwerpen, straffen, iemands ingewanden eruit te halen, en/of, je weet wel, gemeen te zijn tegen anderen.’
De officiële afronding van het gebed is ‘ramen’. Ramen is een soort noodles.
Het vergiet is voor ons een heilig object. We zetten het op ons hoofd om God, het Vliegend Spaghettimonster te eren. Wil je ook een legitmatie bewijs met een vergiet vanwege je geloof?

Liever nietjes

In het Evangelie van het Vliegend Spaghettimonster wordt verhaald dat deze godheid op een berg advies gaf aan Mosey, de eerste piraat, in de vorm van tien stenen tabletten. Op de weg naar beneden liet Mosey twee van de stenen tabletten vallen, zodat er nog maar acht over zijn (de lage morele standaard van pastafari wordt verklaard door de twee ontbrekende tabletten):

Ik heb echt liever niet dat je… doet alsof je heiliger bent dan iemand anders wanneer je mijn noedelige goddelijkheid beschrijft. Als sommige mensen niet in me geloven dan is dat oké. Echt. Trouwens, dit gaat niet over hen, dus niet afdwalen.
Ik heb echt liever niet dat je… mijn bestaan gebruikt om mensen te onderdrukken, straffen, veroordelen of, je snapt het, je slecht te gedragen tegen anderen. Ik heb geen offers nodig en het begrip “zuiver” is bedoeld voor bronwater, niet mensen.
Ik heb echt liever niet dat je… mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, oké? O, en laat dit eens doordringen: vrouw = mens. man = mens. Precies hetzelfde. De één is niet beter dan de ander, tenzij we het over mode hebben en sorry, dat heb ik aan vrouwen gegeven en een paar mannen die toevallig het verschil weten tussen lila en violet.
Ik heb echt liever niet dat je… je gedraagt op een manier die aanstoot kan geven aan jezelf of je willige partner met de wettige leeftijd EN geestelijke volwassenheid. Voor wie daar problemen mee heeft:, ik geloof dat de uitdrukking is: “doe ’t effe lekker met jezelf”, tenzij je daar aanstoot aan neemt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en voor de verandering een ommetje maken.
Ik heb echt liever niet dat je… discussieert met gehersenspoelde, vooringenomen, akelige mensen op een lege maag. Eet eerst en maak dan gehakt van ze.
Ik heb echt liever niet dat je… kerken/moskeeën/tempels bouwt van multimiljoenen euro’s voor mijn noedelige goedheid, wanneer het geld beter besteed kan worden aan bestrijding van armoede en ziekte, aan leven in vrede, liefhebben met passie en het goedkoper maken van breedbandkabel. Ik mag dan een alleswetend complex wezen zijn, maar ik hou van de simpele dingen in het leven. Ik kan het weten, ik ben de Schepper.
Ik heb echt liever niet dat je… rondbazuint tegen anderen dat ik met je praat. Zo interessant ben je niet. Word volwassen. Ik vertel je net dat je je naasten lief moet hebben, dat was een hint.
Ik heb echt liever niet dat je… bij een ander dingen doet die je met jezelf wil laten geschieden, als je in bent voor dingen die te maken hebben met, eh… veel glijmiddel, leer of vaseline. Als de andere persoon het wil (gelet op punt 4), ga ervoor, maak foto’s en in Mike’s naam, gebruik een condoom! Echt, het is maar rubber. Als ik had gewild dat het niet goed voelde had ik wel stekels toegevoegd, of zoiets. (RAmen).


ReageerCitaat
Rick
 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 555
19 januari 2017 22:17  

Zou een church of oral pleasures ook kans maken?

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


ReageerCitaat
Rick
 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 555
21 januari 2017 16:11  

Ik moet toegeven dat de geboden me heel wat beter in de oren klinken dan menig ander religie

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


ReageerCitaat
Rick
 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 555
15 februari 2017 20:00  

En dus ook geen nieuw rijbewijs 🙂

http://www.nu.nl/binnenland/4471038/burgemeester-eindhoven-weigerde-terecht-rijbewijs-pastafari.html

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


ReageerCitaat
Share: