Notifications
Clear all

Brits UFO-dossier moet tot 2072 geheim worden gehouden  


MysteryX
(@mysteryx)
Lid
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 206
Topic starter  

Het Britse ministerie van Defensie heeft de geplande vrijgave van een dossier met een beroemde UFO case geblokkeerd.
In augustus 1990 waren twee wandelaars die in de Schotse Hooglanden bij Calvine, Pitlochry hadden gewandeld, getuige van een vreemd diamant vormig object dat boven het nabijgelegen landschap zweefde.

Ze slaagden erin om foto ‘s van de UFO te maken voordat deze met aanzienlijke snelheid wegsnelde.

Ze wilden graag weten wat ze hadden gezien en namen contact op met de krant Scottish Daily Record en deelden zowel hun verhaal als de foto ‘s die ze hadden gemaakt.

Journalisten deelden de beelden vervolgens met het Britse ministerie van Defensie.

Het bleek dat de wandelaars niet de enigen waren geweest die het object hadden gezien een RAF Harrier straaljagerpiloot was ook getuige geweest van het fenomeen wederom in de buurt van Calvine.

"De staf van de inlichtingendienst van Defensie stuurde deze beelden naar JARIC, het Joint Air Reconnaissance and Intelligence Center", zei voormalig UFO onderzoeker Nick Pope.

"Dit is nu het militaire expertisecentrum van het Verenigd Koninkrijk als het gaat om beeldanalyse. Dit inlichtingenpersoneel komt tot de conclusie dat deze foto ‘s echt zijn het is een solide vaartuig en niemand heeft een flauw idee wat het is."

Dertig jaar later was het Defensie dossier inclusief de foto ‘s gepland voor declassificatie en openbaarmaking, zoals typerend is voor dergelijke documenten.

Nu is de vrijgave echter om onbekende redenen met nog eens 50 jaar uitgesteld.

"Volgens de 30 jaarregel had het dossier op 1 januari 2021 moeten worden vrijgegeven, maar als het ministerie zijn zin krijgt, zal het pas op 1 januari 2072 worden vrijgegeven een sluiting van 82 jaar", vertelde de UFO onderzoeker aan The Sun.

'Tegen de tijd dat de wereld het dossier te zien krijgt, zijn de twee getuigen dood. Het is te gek.'

'Wat proberen de autoriteiten te verbergen?'

https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/secret-ufo-dossier-1990-scottish-22824456

 


Citaat
Share: