Het Ufofenomeen

Inleiding

Ufo’s, een uitgelezen onderwerp om niet serieus te nemen. Leuk voor verjaardagen en zonderlingen. Kortom, een onderwerp dat vooral beoordeeld wordt op onderbuik-gevoel. Toch is dat onterecht. Er vinden, en vonden, daadwerkelijk voorvallen plaats waarin onverklaarde objecten de hoofdrol spelen. Echte voorvallen met echt bewijs dat aantoont dat deze voorvallen ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Voorvallen die getuigen en betrokkenen verbijsterd heeft achter gelaten.

Op dit plekje van onze website proberen we wat duidelijkheid te geven wat betreft het fenomeen. Onder andere waarom het fenomeen de laatste decennia niet meer serieus wordt genomen, de rol van de reguliere media in de berichtgeving over het onderwerp en de harde feiten, willen we hier wat meer uitlichten.

Onderzoek

In het verleden zijn er wel degelijk ook (lang lopende)  officiële onderzoeken geweest en conclusies getrokken.  Echter deze hebben een vreemd verloop gehad, en onderzoekers lopen nog steeds tegen een muur van geheime, onleesbaar gemaakt en zelfs verdwenen documenten aan:

Ook de hedendaagse wetenschap weet niet echt raad met het onderwerp, en komt niet verder dan ridiculiseren, of het onderwerp gewoon helemaal maar negeren

Ook astronomen doen graag een duit in het zakje.  “Wij weten waar we naar kijken, dus zien wij geen ufo’s”. Een opmerking die regelmatig wordt gemaakt. Klinkt logisch, maar feitelijk klopt het niet.  De eerste echte foto van een ufo is afkomstig van een astronoom. Daarnaast hebben ook astronomen melding gemaakt van ufo waarnemingen. Daaronder ook astronomen van naam, zoals de ontdekker van Pluto, Clyde Tombaugh.  Ook wanneer astronomen anoniem een melding kunnen maken van wat zij niet kunnen verklaren, blijkt dat astronomen juist significant meer “vreemds” aan de hemel zien dan de niet astronomen.

De rol van de reguliere media

Onbekend maakt onbemind. Een gezegde dat wat het ufofenomeen betreft zeker opgaat in de reguliere media. Terwijl dit toch bij uitstek de plek is waar men kan verwachten toch op zijn minst wat geïnformeerd te zijn. Wanneer er dan toch eens wordt bericht, meestal in de “pruimentijd”, over het onderwerp is de lacherige ondertoon onmiskenbaar. Hoewel we kunnen begrijpen waarom dit is, is het wat lastiger te begrijpen waarom er dan überhaupt aandacht aan wordt besteed, en waarom er dan toch niet een beetje aan basis kennis wordt opgedaan.
Zo wist de Telegraaf enkele jaren geleden te melden dat de Nasa wel kon stoppen met zoeken  naar een ufo boven België.  Lezers slikken dat voor zoete koek, terwijl de Nasa uiteraard nooit heeft gezocht naar een ufo waar dan ook. 

De berichtgeving over het ufofenomeen draagt bij aan hoe het fenomeen over het algemeen wordt gezien. Berichtten over het onderwerp zonder gehinderd te worden door enige kennis van zaken is nogal onbenullig en zet lezers op het verkeerde been.

De grootste bron van onzin

Alternatieve media in Nederland

Sinds het laatste grote onderzoek werd afgesloten in 1970 (Bluebook) en de conclusies waren getrokken, is de wetenschappelijke aandacht voor het onderwerk gekrompen tot bijna afwezig. De aandacht van “verwarde” geesten, fantasten en oplichters nam echter evenredig toe en heeft het onderwerp ufo’s de reputatie bezorgd die het nu heeft. 

Ufo ontvoeringen, graancirkels, vee verminking, ufo’s die af en aan vliegen met buitenaardse wezens die al dan niet het beste met de mensheid voorhebben. Dit, en erger, is allemaal te vinden en al bijna 2 decennia ook volledig in het Nederlands.  Het resultaat van dit alles is dat de waanzin heeft gewonnen en wat de doorsnee Nederlander denkt te weten over het fenomeen afkomstig is van dergelijke sites en personen.

Een bloemrijke verzameling Nederlandse complotters (meer volgt):

 


BeschrijvingWeblink
Niburu. Nederlands grootste grossier van nepnieuws en complottenhttp://www.niburu.co/
WantToKnow. Met onder andere bijdragen van Coen Vermeerenhttp://www.wanttoknow.nl/
Coen Vermeeren. Timmert tegenwoordig ook aan de weg als 911 complotterhttp://coenvermeeren.nl/
NineForNews. Geen onderwerp te gek.https://www.ninefornews.nl/

Knowledge Base

Voor meer feiten, wie is wie en meer uitleg in het algemeen, hebben we een Knowledge Base opgezet. De meest recente toevoegingen hier onder, en de hele Knowledge Base kun u hier vinden.

 


Het Ufofenomeen
Laatst geupdate op november 07, 2017
Read more.
Coen Vermeeren
Laatst geupdate op december 16, 2017
Read more.
Definitie Ufo / UAP
Laatst geupdate op november 03, 2017
Read more.

De feiten

Ook zonder alle onzin is er genoeg bewijs materiaal om in ieder geval hard te kunnen maken dat het ufofenomeen reëel is. Ook geven grote, en minder grote, voorvallen uit het verleden een beeld van objecten die toch de indruk geven bestuurd te worden, of in ieder geval te reageren op omstandigheden. En daar houdt het ook wat de harde feiten betreft een beetje op. Uiteraard komen dergelijke objecten ook ergens vandaan en hebben, wellicht ook een doel.  Ondanks alle wilde verhalen en stellige beweringen, hebben we alleen het vermoeden dat er wellicht een buitenaardse herkomst kan zijn. Een vermoeden die onder de naam buitenaardshypothese wel onderbouwd kan worden, maar niet bewezen. De hypothese is enkel en alleen gebaseerd op het feit dat we tot nu geen andere verklaring kunnen bedenken die meer zin maakt. Wat niet wil zeggen dat er geen andere verklaring mogelijk kan zijn.

Kortom, geen hard bewijs voor welke herkomst dan ook.

 


 

Tot slot

Over de realiteit van de voorvallen is geen twijfel. Ook sceptici zullen beamen dat ufo’s, in de zin van onverklaard, realiteit zijn. De verklaring echter zal waarschijnlijk nog lang op zich laten wachten. Daarnaast zijn ook overheden niet scheutig met informatie, die duidelijk en aantoonbaar wel bestaat. Een van de beruchtste voorvallen in het verleden is uiteraard die in Roswell. Een echt antwoord op de vraag wat er nou werkelijk is neergestort, zal waarschijnlijk nooit meer komen.  Het was de Amerikaanse luchtmacht zelf die in een “press release” zelf aankondigde een heuse vliegende schotel te hebben geborgen. Om dat nieuws minder dan een dag later weer in te trekken en te verklaren dat het in werkelijkheid een weerballon was.

Uiteindelijk bleek het dan ook geen weerballon, en paste de Amerikaanse overheid in totaal 4 keer de officiële verklaring aan. Er is dus inmiddels dan wel al drie keer gelogen.

Een echt antwoord zal er waarschijnlijk nooit meer komen, en de onzin over juist dit voorval is zo enorm dat feit van fictie scheiden een hopeloze bezigheid is geworden.  Toch is het een prima voorbeeld van de houding wat betreft ufo voorvallen. Echte antwoorden komen niet, en informatie zit achter slot en grendel met als reden staatsveiligheid. 

 Permanente koppeling naar dit artikel: https://bemylittleteddy.info/coutdown?source=002&/het-ufofenomeen/