< Terug
Coen Vermeeren

Vermeeren dook min of meer plotseling op binnen het “ufowereldje” en werd, dankzij zijn academische achtergrond, door de meesten binnen het “wereldje” ook direct omarmd. Toch was de insteek in het ufo fenomeen vanaf het prille begin niet geheel onomstreden.

Zo organiseerde Vermeeren in het Stadium Generale van de Technische Universiteit Delft meerdere lezing over het ufo fenomeen. Een controversieel  onderwerp voor iedere universiteit Hoewel de strekking van zijn lezingen op zich nog door de beugel konden, waren er toch wat problemen met de aangedragen “bewijzen”. Anekdotische of al verklaarde voorvallen werden als ondersteuning opgevoerd.

Het maakte echter wel ineens Coen Vermeeren tot bijna de messias der ufologie in het ufowereldje. Onterecht, zoals later zou blijken.

In 2013 kwam het boek van Vermeeren “Ufo’s bestaan gewoon” uit. Ook dit boek werd goed ontvangen in het ufo wereldje. Vermeeren roert in het boek inderdaad wel onderwerpen aan die schreeuwen om een antwoord, maar voert als bewijsvoering nogal omstreden en soms ook al lang verklaarde voorbeelden aan. Zoals het zogenaamde tether incident.

 

Hoewel Vermeeren een goede spreker is, en hij zijn onderwerpen helder weet over te brengen, werden zijn opvattingen door de tijd heen toch meer en meer “extremer” tot op het punt dat er nu rustig gezegd kan worden dat het met echte wetenschap en onderzoek niks meer van doen heeft. Zo denkt Vermeeren dat de landing op de maan werd tegengewerkt door buitenaardsen, die zich dan wellicht ook al op en rond de aarde bevinden.  Gaf lezingen samen met Robbert van den Broeke en Janet Ossebaard die op deze manier werd aangekondigd:

WEEKEND-WORKSHOP GRAANCIRKELS, UFO’s EN BUITENAARDSEN
Graancirkels, UFO’s en Buitenaardsen: onderwerpen die alles met elkaar te maken hebben! In deze unieke weekend-workshop laten Janet Ossebaard (graancirkelonderzoeker),Coen Vermeeren (UFO-onderzoeker en voormalig docent Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft) en Robbert van den Broeke (medium en ‘Godfather’ van de NLse graancirkels) zien hoe sterk de link tussen deze drie onderwerpen is.

Met een prijskaartje voor een “weekendje” fantasie van maar liefst 333 Euro toch best pittig.
De opvattingen van Vermeeren werden de jaren er op volgend meer en meer “extremer”. Hoewel daar in de diverse interviews (op tv en in de media) weinig van te merken is, valt er op diverse “alternatieve media” websites meer dan genoeg te vinden over de opvattingen van Vermeeren.

Uiteraard heeft iedereen recht op eigen opvattingen. Maar wie zich opwerpt als “spreekbuis” om het ufofenomeen bespreekbaar te maken, zal toch in ieder geval de feiten bij het rechte eind moeten hebben, en zich zeker niet moeten inlaten met exotische aannames en theorieën. Daarmee is er van enige geloofwaardigheid geen sprake meer.

Vermeeren ging echter pas voor velen echt over de schreef toen hij, alweer in het Studium Generale van de TU Delft, een lezing organiseerde over 911 (De aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001). De lezing in 2015 was hoogst omstreden, en werd uiteindelijk de aanleiding voor het verlaten de TU Delft als hoofd van het Studium Generale. Al eerder werd zijn positie als docent aan de universiteit ook niet meer houdbaar.

Een jaar later, precies 15 jaren na de aanslagen in New York op de Twin Towers, kwam Vermeeren dan uiteindelijk zelf ook met een boek over 911. Ook in dit boek staan weer omstreden aannames en redenaties wat betreft het verloop van de gebeurtenissen en het instorten van de bouwwerken in New York na de aanslagen in 2001.

 

 

De slachtofferrol van Coen Vermeeren

 

 

OmschrijvingLink
Website Coen Vermeerencoenvermeeren.nl/
Coen Vermeeren op Wikipedianl.wikipedia.org/wiki/Coen_Vermeeren
Complottheorieën van dr. Coen Vermeeren. Door Stichting Skepsisskepsis.nl/vermeeren/
Coen Vermeeren – Ingenieur knutselt complottheorie in elkaar - Klopt dat welIngenieur knutselt complottheorie in elkaar
Tweede lezing (2010) over ufo's in het Stadium Generale van de TU Delft (1:59)Lezing Coen Vermeeren
Coen Vermeeren denkt het beter te weten dan NASA (Tether incident)Tether incident weerlegd (KloptdatWel)
Omstreden hoofd van Studium Generale opgestapthttps://www.delta.tudelft.nl/article/omstreden-hoofd-van-studium-generale-opgestapt
Ir. Coen Vermeeren en het 9/11-complot..https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/ir-coen-vermeeren-en-het-911-complot/
Coen Vermeeren – Ingenieur knutselt complottheorie in elkaarhttps://kloptdatwel.nl/2017/01/07/coen-vermeeren-ingenieur-knutselt-complottheorie-in-elkaar/
Een boek vol leugens: “9/11 is gewoon een complot”https://kloptdatwel.nl/2016/09/25/een-boek-vol-leugens-911-is-gewoon-een-complot/
”Ufo-gekkie’ kan geen wetenschapper zijn’https://kloptdatwel.nl/2012/02/03/ufo-gekkie-kan-geen-wetenschapper-zijn/
911 Gezien door de ogen van Vermeerenhttp://coenvermeeren.nl/category/911/
Video: 911 is gewoon een complot | door Coen VermeerenEarth Matters
Altijd op zoek naar het échte verhaal over 9/11NRC
Ik zag lichten zigzaggen door de lucht, en wist: dit kan nietNRC

3 reacties

  1. Misschien heeft Coen Vermeeren wel een heel goede deal met de uni gemaakt, want ontslaan op grond van incompetentie lijkt me na al die jaren van gedogen geen indruk te maken bij de rechter.

   Nu gaat hij het (lucratieve?) lezingencircuit in, zoals op zijn website te zien is.
   Die website is opeens gerevitaliseerd net voordat hij ontslagen werd. Daar staat ook een lezing van Bram Vermeulen waaruit ik gemakshalve concludeer dat ook Vermeeren gelooft van de Anunnaki af te stammen.

   1. Van een deal weet ik niks 🙂 Ik had begrepen dat het ontslag in overleg is gegaan. De reden zal vast duidelijk zijn. Met zulke opvattingen ben je gewoon niet meer te handhaven op een universiteit. Maar het is in overleg gegaan, dus ik neem aan dat Vermeeren er niet bij in is geschoten 🙂

    Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom iemand die in het begin toch in alle redelijkheid, al dan niet met de verkeerder voorbeelden, een omstreden onderwerp onder de aandacht brengt, dan toch zo afglijdt. Ik heb hem eens gevraagd waarom hij een samenwerking aanging net Robbert van den Broeke. In het antwoord zei hij dat ik mijn acceptatievermogen dan maar moest rekken. Een vreemd antwoord van een academische geest, lijkt mij.

    Het viel me inderdaad ook op dat de site van Vermeeren er nu uitziet als een leuke aanvulling van neerlands alternatieve media, en inderdaad nu ook volstaat met de geijkte flauwekul.

    Wat me ook opviel is dat Vermeeren nu ook aan het zielig doen, net zoals onze andere complotters.

    http://coenvermeeren.nl/moord-op-kennedy-was-toch-alleen-iets-complotdenkers/

    Ze zijn zo zielug en onbegrepen allemaal, maar hebben dan toch wel gelijk, vinden ze zelf.

    Overigens, wie zegt er nu echt dat complotten niet bestaan. We zijn omgeven door complotten en coverups. Als een iemand dat wel duidelijk heeft gemaakt dan is dat wel Edward Snowden en Julian Assange onder andere.

    Maar dit soort mensen menen keer op keer dat “hun” complotten daar dan ook geloofwaardiger door worden.

    Maar goed, in het geval van Vermeeren vind ik het toch best zonde allemaal. De man had zoveel meer kunnen bereiken als hij gewoon bij de feiten was gebleven. Nu is het de zoveelste complotter met rare fratsen en een hoop onzin.

Reacties zijn gesloten.