< Terug

Hoewel door menigeen direct geassocieerd met “vliegende schotels” en buitenaards leven, heeft de afkorting UFO niks te maken met beiden. UFO staat voor Unidentified Flying Object. Onbekend vliegend object dus. In de praktijk betekent dat dat ieder object in de lucht welke niet direct geïdentificeerd kan worden een ufo kan zijn. In de praktijk zijn het meestal die gevallen waarbij een object ook met meer en minder voor de hand liggende verklaringen nog steeds niet geïdentificeerd kan worden.

UAP is een redelijk nieuwe definitie van hetzelfde fenomeen en staat voor Unidentified Aerial Phenomena. Vertaald in het Nederlands staat het voor Ongeïdentificeerd Lucht Fenomeen. De herkomst van deze afkorting is niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk voortgekomen uit het feit dat de afkorting UFO toch wel een “public relations” probleem heeft.

Ufo is NIET een synoniem voor vliegende schotel. Een term welke eigenlijk nergens gehanteerd wordt, en zijn oorsprong heeft in een van de aller eerste ufo melding die wereldwijd bekendheid kreeg.