Definitie Ufo / UAP

< Terug

Hoewel door menigeen direct geassocieerd met “vliegende schotels” en buitenaards leven, heeft de afkorting UFO niks te maken met beiden. UFO staat voor Unidentified Flying Object. Onbekend vliegend object dus. In de praktijk betekent dat dat ieder object in de lucht welke niet direct geïdentificeerd kan worden een ufo kan zijn. In de praktijk zijn het meestal die gevallen waarbij een object ook met meer en minder voor de hand liggende verklaringen nog steeds niet geïdentificeerd kan worden.

UAP is een redelijk nieuwe definitie van hetzelfde fenomeen en staat voor Unidentified Aerial Phenomena. Vertaald in het Nederlands staat het voor Ongeïdentificeerd Lucht Fenomeen. De herkomst van deze afkorting is niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk voortgekomen uit het feit dat de afkorting UFO toch wel een “public relations” probleem heeft.

Ufo is NIET een synoniem voor vliegende schotel. Een term welke eigenlijk nergens gehanteerd wordt, en zijn oorsprong heeft in een van de aller eerste ufo melding die wereldwijd bekendheid kreeg.

 

Related articles

Het Ufofenomeen

< TerugEr zijn maar weinig onderwerpen waar meer onzin over rondgaat en misverstanden over bestaan dan het ufofenomeen. Toch is het een fenomeen dat zelfs door de meeste sceptici niet ontkent zal worden. Het fenomeen is reëel en een verklaring ontbreekt. Voorvallen met objecten waarbij uiterlijk en/of gedrag zo vreemd zijn dat een verklaring schuldig […]

Coen Vermeeren

< TerugVermeeren dook min of meer plotseling op binnen het “ufowereldje” en werd, dankzij zijn academische achtergrond, door de meesten binnen het “wereldje” ook direct omarmd. Toch was de insteek in het ufo fenomeen vanaf het prille begin niet geheel onomstreden. Zo organiseerde Vermeeren in het Stadium Generale van de Technische Universiteit Delft meerdere lezing over […]