< Terug

Er zijn maar weinig onderwerpen waar meer onzin over rondgaat en misverstanden over bestaan dan het ufofenomeen. Toch is het een fenomeen dat zelfs door de meeste sceptici niet ontkent zal worden. Het fenomeen is reëel en een verklaring ontbreekt.

Voorvallen met objecten waarbij uiterlijk en/of gedrag zo vreemd zijn dat een verklaring schuldig moet blijven maakt ongeveer 5% uit van alle ufo waarnemingen. De overige 95% kan worden worden verklaar. Niet altijd simpel, maar van de voorvallen die daadwerkelijk worden onderzocht blijft toch ongeveer 5% over wat zo uitzonderlijk is dat een verklaring onmogelijk lijkt.

5% klinkt niet naar veel, maar in absolute aantallen zijn de onverklaarde voorvallen onderhand aanzienlijk.

Een groot misverstand is dat het ufofenomeen gelijk staat aan buitenaards “bezoek”. Ook wel de buitenaardshypothese genoemd. Hoewel deze hypothese, want vooralsnog is er nog geen enkel hard bewijs voor, wel onderbouwd kan worden, zal er nog veel onderzoek verzet moeten worden om deze hypothese ook aannemelijk te maken.

Door de jaren heen is het onderwerp ondergesneeuwd onder bergen onzin, verhalen en claims die in de meeste gevallen ook niet eens zin maken. De echte feiten zijn meer en meer naar de achtergrond verdwenen.

De simpele feiten zijn echter dat het een fenomeen betreft die al sinds mensenheugenis is beschreven, en zeker niet alleen speelt in recente decennia. Het wordt waargenomen, soms ook vastgelegd met behulp van radar en op foto en film en geregeld ook door getuigen die toch betrouwbaar geacht dienen te worden. Getuigen zoals politieagenten, piloten, astronomen (de allereerste echte foto van een ufo werd notabene gemaakt door een astronoom), en zelfs astronauten.

Het uiterlijk en/of gedrag van objecten bij dergelijke voorvallen is van dien aard dat het met niks te vergelijken valt van wat bekend en verklaard kan worden. Enorme snelheden en manoeuvres vastgelegd op radar die soms de natuurwetten lijken te tarten en een uiterlijk die vaak op niks lijkt wat we kennen, maakt het fenomeen onverklaard en een dankbare prooi voor fantasten.

Uiteraard ontkomt niks in ons universum aan natuurwetten, dus ook niet het ufofenomeen. Kortom, een fenomeen met eigenlijk alleen maar vragen zonder antwoorden.

Onbekend maakt onbemind, en het fenomeen wordt over het algemeen dan ook door menigeen direct als onzin afgedaan op basis van onderbuikgevoel en eigenlijk ook het gebrek aan een beetje kennis van het onderwerp.

Toch zijn er de harde feiten. Voorvallen vinden onmiskenbaar plaats.

De realiteit is echter wel dat, ondanks de waanzin die op menig website te vinden is, er tot op heden geen enkel bewijs is voor een link met buitenaards bezoek.

BeschrijvingWeblink
De schimmige wereld van de ufo'sDulcet Artikel
Moeten we nog geloven in ufo’s?Dulcet Artikel
Ufo Evidencehttp://www.ufoevidence.org/
Hessdalen lightshttps://en.wikipedia.org/wiki/Hessdalen_lights
Ufo Meldpunthttps://www.ufomeldpunt.nl/
Neurenberg 14 April 1561Dulcet Artikel

Het probleem van de ufo

2 reacties

  1. Da’s een leuke link 🙂 Thanx. Ik zie een hoop bekende foto’s. Maar ook een hoop die uiteindelijk wel verklaard zijn. En, ook leuk om te zien, dat vogels toen al voor wat anders aangezien werden.

    Zal daar later nog eens induiken en zien of ik er nog wat van kan maken. Zie ook foto’s van de “Le Monde case” (De man op het paard). Interessant dus 🙂

Reacties zijn gesloten.