< Terug
Teuben bij het nog bestaande Niburu in Soest

De Niburu website ken eent roerige geschiedenis. Rond 2002 opgezet door Anton Teuben, was het van de start af aan toch een succesvolle website. De huidige praktijken van anti vaccinatie en gerommel met zogenaamde medicatie voor van alles, en met name kanker, inclusief webshops waar dergelijke niet werkende rommel te koop is, was nog lang niet aan de orde.

In de beginjaren van de site legde Anton Teuben, en zijn mensen, zich vooral toe op de voorspelde komst van de fictieve planeet Nibiru, buitenaards contact, zogenaamde channelings en personen die zich daarmee bezig hielden. Dit kon grote en wereldwijde vormen aannemen, zoals de legendarische Nesara , een idioterie op massale schaal waarbij “buitenaardsen” het leven op aarde wel zouden komen veranderen in een paradijs. Nesara zou zelfs een Amerikaanse wet zijn die door voormalig president Clinton zou zijn bekrachtigd eind 2000.

Ook was Anton Teuben er van overtuigd dat zij, en de site, in de gaten werden gehouden door verschillende geheime diensten, en zelfs werden tegengewerkt in het openbaren van buitenaards contact. Het paradepaardje was echter toch de zogenaamde chemtrails. U kent ze wel. De uitlaatgassen en condens sporen van vliegtuigen, een normaal mens zou ze contrails noemen, waarmee wij allen besproeid zouden worden met chemicaliën. Nog steeds een hot topic bij veel alternatieve media.

Later verhuisde Anton Teuben en zijn medewerkers naar Soest, waar een veel te duur pand werd gehuurd, en zaken uit de hand begonnen te lopen. Soapachtige toestanden werden het toen twee medewerkers er zelfs met de hele site vandoor gingen. Alexandra Heijdebree en Jef Poelstra meenden het recht te hebben op de site, en sloegen hun slag. Niburu tijdelijk zonder Niburu website dus.

Uiteraard kan een domeinnaam niet zo zondermeer afgepakt worden, en de site ging weer naar Anton Teuben. Beide “afvalligen” hadden echter wel een kopie van de site in handen, en maakten er dan maar niburu.CO van. Tegenwoordig een site waar de honden geen brood van lusten.

Door de in Soest ontstane (financiële) problemen bij Niburu kreeg Maurice Wasbauer de kans zich in te mengen en bood aan te helpen aan een oplossing. Uiteindelijk bleek de oplossing dat Wasbauer het wel lukte met de site aan de haal te gaan, en er NineForNews van maakte. Na Teuben handig buitenspel te hebben gezet.

Het was het einde van het Niburu tijdperk. Niburu.nl verwijst nu alleen nog naar NineForNews.

De duistere hoeken van Neerlands alternatieve media.