< Terug

In de reguliere media zal je het niet tegenkomen, maar de alternatieve media weet er wel raad mee: Zogenaamde false flag operations. Dit soort complot houdt in dat een grote gebeurtenis (ramp of aanslag) van te voren met een bepaald doel is bedacht en uitgevoerd. Kortom, een soort van toneelstuk waarbij het de opzet is “het grote publiek” iets wijs te maken wat in werkelijkheid niet is gebeurd.

Enkele voorbeelden van meer recente voorvallen die, vaak al letterlijk direct na de betreffende gebeurtenis tot false flag zijn bestempeld:

 – De verdwijning van en moord op Anne Faber
–  De schietpartij in Las Vegas
–  De ramp met MH17
– Het verdwijnen van MH370
– De aanslagen in Londen
– De aanslag op de Twin Towers in New York (911)

Deze lijst kan eindeloos worden aangevuld, maar het beeld is ook zo wel duidelijk. 

Uiteraard staat fantaseren vrij, en mag iedereen eigen opvattingen hebben. Het probleem van dit soort complotten is echter dat slachtoffers en nabestaanden actief worden beschuldigd van dergelijke praktijken met naam en toenaam. En erger, worden lastig gevallen via Facebook en privé.  Iets waar complotter Martijn Alberda/Martin Vrijland zich ook actief mee heeft bezig gehouden. Het heeft hem een tijdje zijn Facebook account gekost (MH17).

Nog erger zijn de gevallen waarbij nabestaanden en/of overlevenden ook daadwerkelijk worden bedreigd om hun rol in het vermeende complot. Iets wat ook na de schietpartij in Las Vegas ook daadwerkelijk gebeurd. Gewonde overlevenden worden bedreigd door verdwaasde zielen met het verwijt dat ze geen echte slachtoffers zijn, maar acteurs in een van te voren opgezette gebeurtenis. 

Kortom, dergelijke complotten kunnen realistische gevolgen hebben voor slachtoffers en nabestaanden.

OmschrijvingUrl
Niburu.co. Nederlands grootste grossier in complottenhttp://www.niburu.co/
Martijn Alberda aka: Martin Vrijland. http://www.martinvrijland.nl/
NineForNews. Hoofdzakelijk (verkeerd) overgenomen artikelen & plakwerkhttps://www.ninefornews.nl/
Micha Kat. Micha heeft zijn eigen wereld gecreëerd. http://revolutionaironline.com/
WantToKnow weet het beter. (Guido Jonkers)http://www.wanttoknow.nl

[BLOG] Stelletje lamzakken zijn het…

6 reacties

 1. Bij de schietpartij in Las Vegas was het toch wel vreemd dat een gewoon iemand zonder militaire training plotseling over de kracht en uithoudingsvermogen beschikt om 10 minuten lang met een volautomatisch wapen te schieten. Speciale troepen trainen jaren met zulke wapens.

  1. Zo komen sprookjes in de wereld. Om een automatisch wapen af te vuren hoef je alleen maar voorbereid te zijn op de terugslag. Specialisten trainen er mee om raak te schieten. Niet als krachttraining. Het lijkt me duidelijk dat als je van hoog kan schieten op een mensenmenigte dat je zelfs als leek moeilijk niks kan raken.

   Ik heb in mijn luchtmachttijd ook training gehad met eerst een Uzi, later kwam daar een Fal bij, en, ik meende, een Walther. Alleen de Fal had een kleiner kaliber als ik me goed herinner, de rest was 9mm, en dat zijn best zware kogels in gewicht en omvang, dus ik weet nog wel een beetje van terugslag is.

   Nou was ik bepaald geen scherpschutter, maar ik weet wel dat iedereen die op een mensenmassa schiet uiteraard ook wel raak schiet. Lijkt me logisch.

   Sorry, maar dit is exact de manier waarop onzin de wereld in komt. Iedereen kan dat soort wapens afvuren. Zelfs kinderen. Die idiote Amerikanen laten ook zelfs kinderen “spelen” met dat soort troep wat niet op straat thuishoort.

   https://www.youtube.com/watch?v=eZD66Fraa08

   En zo is er veel meer te vinden.

   Ik denk dat die gasten die dit soort dingen fantaseren maar eerst eens ook een beetje gezond verstand moeten gebruiken. Ik blijf het een walgelijke praktijk vinden om van een drama iets heel anders te maken en daarmee iedere slachtoffer te schofferen (op zijn minst)

 2. MysteryX behoort tot het leger volgelingen dat kritiekloos fake news verspreidt.
  Je hoeft maar 5 minuten te googelen naar wapenvideo’s zoals hierboven om te zien dat een kind de was kan doen. En een bejaarde ook. Alsof elke 65 jarige al te zwak is om een wapen op een driepoot te zetten en de trekker over te halen. Een dienstplichtige wat vragen stellen is ook voldoende.

  Inmiddels is ook allang bekend dat de man al jarenlang een groot arsenaal aan wapens had en dus niet onervaren was. Maar aluhoedjes hanteren altijd de kretologie van “zelf onderzoek doen”, maar dat “onderzoek” bestaat slechts uit een bezoekje aan Ninefornews en Infowars in plaats van actief op zoek gaan naar tegenspraak.

  1. Wat ik me nog herinner van die tijd is dat we amper werden getraind met stand repeteer. Als dat al aan bod kwam, was het met stoten van zo’n vier of kogels om nog fatsoenlijk een doel te kunnen raken. Daarna kwam je loop simpelweg omhoog en schoot je te hoog. Trainen om wat te raken was dus met stand schot voor schot.

   Het enige echte nut van een automatisch wapen is wanneer je een doel hebt die je amper kan missen of een spervuur. Dat soort dingen. En dat is exact wat in Las Vegas is gebeurd. Het werkt in principe als een waterspuit. Een afzonderlijk blaadje raken is lastig, maar alles tegelijk is dan ideaal. Indertijd mochten we dan ook wel eens het magazijn leegschieten (met een Uzi) om dat te ervaren zeg maar. Een groot oppervlak raken op willekeurige plekken was geen probleem, maar het doel raken waar we dan voor training op schoten was er niet bij meer.

   Maar goed, is was een laffe daad met willekeurige slachtoffers. Meer moet je er niet van maken. Als je in een land zonder problemen een heel arsenaal kan aanschaffen, dan moet je niet raar kijken als er idioten tussen zitten die dat ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

   Overigens, ik vind het best als Mystery vragen heeft of twijfels. Ik ga er van uit dat de logica en feiten de meeste mensen toch wel op zijn minst aan het denken zet dan 🙂

    

   1. Alt-right wil alleen maar twijfels en verwarring zaaien want hard bewijs hebben ze nooit. Of Mystery daar bewust actief aan meedoet of er voortdurend intrapt en netjes napraat wat Ninefornews of Breitbart hem voorzegt, weet ik niet.

    1. Als ik me niet vergis, is Mystery al onder een paar namen al best lang aanwezig. En ik moet dan toch zeggen dat zijn opvattingen overtijd best wel wat genuanceerder zijn geworden. Iedereen heeft uiteraard recht op eigen opvattingen. Wat dan ook gelijk de reden is dat een ander daar het dan weer hartgrondig mee oneens mag zijn 🙂 Maar ik ben er zelf eigenlijk wel van overtuigd dat feiten en gezond verstand een heel eind komen.

     Wie zich daarvoor afsluit en negeert, is simpelweg niet de moeite. De pest wat dat soort sites en complotten betreft is dat het soms best geloofwaardig gebracht wordt. Een mix van feiten, halve waarheden en eigen interpretaties kan best geloofwaardig klinken. Snap ook wel waarom zoveel mensen er in trappen.

     En inderdaad, ik weet niet zo goed waarom dat is, maar onder bijna alles sluimert erg vaak toch extreem rechts. Je ziet het vaak niet terug in de afzonderlijke complotten, maar uiteindelijk dan wel als je dieper graaft in wie er dan achter dit soort complotten zouden moeten zitten. En dat is dan zorgwekkend vaak de zogenaamde “Joodse agenda”. Antisemitisme dus.

     Sommigen verpakken het handig, anderen zijn er weer heel open in, zoals Johan Oldenkamp.

Reacties zijn gesloten.