De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Dulcet.nl is het vervolg van de ooit enorm druk bezochte ufoplaza.nl website. Ufoplaza stopte in 2009. In de 10 jaren dat de website heeft bestaan ontstond ook het fenomeen die we nu kennen als alternatieve media. De “nuts & bolts” aanpak, alleen feiten tellen en fantasie telt niet, van het ufofenomeen werd meer en meer bedolven onder bergen onzin die verspreid werd binnen deze net opkomende alternatieve media. De verspreide onzin sprak meer en meer mensen aan, en betekende voor ufoplaza.nl dat de onderwerpen op de site meer en meer gericht waren op het tegenspreken van onzin. Eind 2009 hield de site op te bestaan.

Eind 2016 zag dulcet.nl het levenslicht. Ufoplaza is geschiedenis, maar de aversie tegen de alternatieve media is altijd gebleven. Dulcet is nooit zo druk bezocht geworden als ufoplaza.nl ooit was, maar dat was ook nooit de opzet. De opzet is wel het aanbod van onderwerpen een stuk breder te hebben. Niet alleen meer ufo gerelateerd meer.

Het onderwerp ufo’s is nog steeds prominent aanwezig op de site, maar speelt geen hoofdrol meer. Dulcet biedt nu een gevarieerder aantal onderwerpen die ook in de alternatieve media een rol spelen, maar waarbij een andere invalshoek is gekozen. Met zoveel mogelijk feiten en gezond verstand is Dulcet een poging de onzin te weerleggen waar de alternatieve goede zaken mee doet. Ook op financieel gebied, want de alternatieve media is, sinds de opkomst begin deze eeuw, onderhand uitgegroeid tot een branche waar enorm veel geld in omgaat en wordt verdient, soms op weerzinwekkende wijze, aan argeloze bezoekers.

Daarnaast biedt de site nog interessante onderwerpen uit de wetenschap en samenleving die nauw verwant zijn aan wat ook de alternatieve media te bieden heeft.

Dank voor het lezen, en veel plezier gewenst van uw bezoek aan deze website.

Forum