De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Alternatieve Media (Wappie Wereld)

Wappie Wereld

Nu ook Micha Kat gearresteerd

Iedereen zag het al aankomen, behalve Kat en zijn “minions” zelf. Kat opgepakt, ingepakt en klaargelegd voor export naar Nederland. Ook interessant... Micha Kat en zijn rode zetpil Micha Kat wil mensen executeren Micha Kat uitgeleverd? Een Kat in het nauw..

Geschiedenis

De opkomst van de alternatieve media op internet kwam zo rond 1998, met de focus voornamelijk op het ufofenomeen. De focus werd al snel uitgebreid naar andere onderwerpen, zoals vaccinatie en reguliere gezondheidszorg. Niet zelden wordt er geld verdiend over de rug van wanhopige, en vaak ook, labiele mensen.

Groot Geld

Enkele jaren geleden dook het weekblad Revu dieper in de wereld van de alternatieve media en haalde nogal wat misstanden boven. Achter de schermen blijken meedogenloze mensen aan het werk die zonder scrupules de zakken van labiele, en door ziekte vaak ook wanhopige, mensen proberen te legen. Het is een groeiende business. (Link)

Coronapandemie

De Coronapandemie bracht de alternatie "branche" in een stroomversnelling, en ineens doken er ook goed gefinancierde organisaties op die al snel ook veel invloed op de samenleving hadden. Met desinfo weet men nu ook het grote publiek te bereiken. Met alle gevolgen van dien.

Radicalisering

Tijdens de coronapandemie bleek de invloed van alternatieve media pas echt. Rellen, intimidaties, aanslagen en meer van dat fraais zijn het directe gevolg van alternatieve media en de waanzin die wordt verspreid door de alternatieve media en de mensen er achter.

Dulcet Forum

Lees de bijdrages van leden, of registreer en plaats je eigen onderwerpen.

Gerelateerde Rubrieken

Alternatieve Media

De alternatieve media en de mensen achter de schermen

Wappie Wereld

De meest opvallende wappies en hun "prestaties". 

Pseudo Wetenschap

Het lijkt vaak gedegen onderzoek met harde bewijzen, maar schijn bedriegt.

Docs Beta

Youtube Video's

Ze maken zich grote zorgen over de snel radicaliserende ‘Wappies’. In Danny’s Wereld spreekt Danny Ghosen met het Wappie-watchers collectief ‘Videre’ én complotdenkerbestrijder ‘Oma Vaxxi’s Wappiehoekje’. Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en…
155.2k
2.0k
1.9k
Vandaag in Fidoc volgens wij Daniël. Daniël vertrouwt de overheid niet en denkt dat bijvoorbeeld het Corona virus niet bestaat. ——————————————— #wappie #corona #overheid
612
23
5
Heb jij weleens een nieuwsbericht gelezen dat achteraf niet waar bleek te zijn? Of een foto waarvan je dacht dat-ie echt was, maar later bekend werd dat het bewerkt was? In deze video leggen we uit waarom nepnieuws steeds lastiger te herkennen is en kun jij jezelf testen. Zie jij…
870.4k
10.1k
609
Een van de rottigste bijwerkingen van corona is nepnieuws. Het doorsturen van onzin maakt het probleem alleen maar groter. Dit is het elfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Vanachter een desk. Voor een publiek. In een pak. Op een…
501.5k
11.6k
683
Vaak in tegenstelling tot hun ouders, zijn jongeren met het internet opgegroeid. Echte online professionals zou je denken. Toch blijkt nu uit een Amerikaans onderzoek dat juist jongeren slecht zijn in het herkennen van onzinberichten, oftewel fakenews. Hoe herken je deze misleidende berichten? Abonneer je NU op het NU.nl YouTube-kanaal:…
17.9k
39
53
Tegenwoordig hoor je veel over nepnieuws - en vooral over dat het op Facebook gedeeld wordt. Maar wat is de bron van al het nepnieuws in Nederland? We belanden op NineForNews, een "vrije én onafhankelijke" nieuwssite waar je naast dingen over vaccinaties ook kan leren hoe je helderziend wordt (voor…
112.4k
7.6k
398

Web Links

URLBeschrijvingOpmerkingen
https://www.martinvrijland.nl/Martin Vrijland (Martijn Christiaan Nico Alberda) is een oude rot in het alternatieve wereldje met veel overeenkomsten met Micha Kat. Vrijland ziet in iedere gebeurtenis van naam een "hoax" en is er van overtuigd dat de wereld waarin we leven niet echt is, maar vergelijkbaar met de fimlserie The Matrix.
https://revolutionaironline.com/Micha Kat. De site wordt al sinds Augustus 2021 niet meer onderhouden, en zal waarschijnlijk verdwijnen. Kat is op verzoek van Nederland opgepakt en is in afwachting van zijn uitlevering naar Nederland . Kat heeft nog openstaande straffen, maar zijn bijdrage aan het zogenaamde Red Pill Journal heeft hem uiteindelijk de das om gedaan.
https://www.niburu.co/De site werd rond 2001 onder de naam niburu.NL opgezet door Anton Teuben, en kende een roerige tijd. Later werd de site gestolen door Alexandra Heydebree en Jeff Poelstra, maar werden gedwongen de site terug te geven. Wel hielden beide partners in crime een kopie van de site, en gingen door onder de naam niburu.CO alsof er nooit iets was veranderd. Tegenwoordig presenteert de site dagelijks artikelen. Alexandra Heydebree heeft een bijzondere kijk op de wereld waarin niks is wat het lijkt. Daarnaast schuwt Heydebree het ook niet alternatieve medicatie aan de man te brengen aan, onder andere, kankerpatiënten en zelfs COVID. Volgens Heydebree bestaat er geen COVID. Toch biedt ze medicatie aan om jezelf tegen COCID te beschermen.
De site is doorspekt van dit soort advertorials
https://www.ninefornews.nl/De lucratiefste en tevens laatste website die is voortgekomen uit niburu.nl. Ditmaal ging Maurice Wasbauer er mee aan de haal. Wasbauer kreeg het domeinnaam op slinkse wijze in handen, en maakte er NineforNews van. De site wordt al jaren gevuld door Robin Boer. Boer struint dagelijks internet op zoek naar sitevulling, en is er onderhand zeer bedreven in. meer info hier.
https://www.antonteuben.nl/De site van Anton Teuben. Nadat anderen met zijn geesteskind aan de haal gingen, eindigde Teuben berooid weer in Winsum, waar zijn hele verhaal ooit ook is begonnen.
https://www.worldunity.me/Een van de sites van Everwijn Overberg, die naar eigen zeggen zo'n 8000 sites bezit die automatisch van content worden voorzien. Overberg zou daar rond de 10.000 Euro per maand mee binnen krijgen. De site wordt regelmatig gebruikt voor donatie acties. Meestal met een verhaal dat de site zal verdwijnen als er niet gedoneerd gaat worden om diverse redenen.
http://www.pateo.nl/De site van Johan Oldenkamp. Ooit lijstrekker van de zogenaamde "ufo partij" SOPN. Nu fervent holocaust ontkenner met een flinke dosis antipathie jegens Joden. Oldenkamp heeft een compleet nieuwe wetenschap/religie bedacht: Wholly Science. Alle andere wetenschappers van naam zijn charlatans, en de bijbelvertaling klopt bij lange na niet. Oldenkamp heeft voor beiden een eigen oplossing bedacht.
https://coenvermeeren.nl/Coen Vermeeren maakte furore binnen het "ufo wereldje" toen hij, als docent aan de TU Delft, vanaf ongeveer 2009 openlijk het ufofenomeen onder de aandacht begon te brengen. Het kwam hem ook op nogal wat commentaar te staan. In 2013 publiceerde Vermeeren ook een boek over het onderwerp. De jaren erna tot op heden is Vermeeren meer en meer verzand allerlei complottheorieën. In tegenstelling tot wat menigeen denkt, en Vermeeren ook zelf graag uitdraagt, heeft Vermeeren de TU Delft niet moeten verlaten wegens zijn opvattingen over ufo's. Het waren de lezingen in de Studium Generale van de TU Delft over o.a. 911, Vrije energie, Graancirkels, Astrologie en de Maya kalender (2012) die zijn functioneren aan de TU Delft onmogelijk maakten.
https://www.wanttoknow.nl/De site van Guido Jonkers. Een met spiritualiteit en desinfo gepimpte webwinkel waar van alles wordt aangeboden. Van lezingen tot boeken en "stenen". Zoals op zo goed als andere alternatieve media is ook hier Corona een complot en zijn vaccinaties dodelijk. De site heeft ondertussen ook het apenpokkenvirus omarmd. Ondanks dat dit bij lange na niet vergelijkbaar is met Corona en al erg lang bekend is. Ironisch genoeg voor de antivaxxers onder ons, zijn mensen geboren voor 1974 waarschijnlijk ingeënt met het pokkenvaccin en ook beschermd tegen het apenpokken virus. Hoe lucratief de business van Guido Jonkers kan zijn is enkele jaren terug al eens aangetoond aan de hand van wat lezingen van Martijn van Staveren opbrachten. Lees ook de commentaren onder het artikel!
http://www.voorbijhetnieuws.nl/websites/Een groter overzicht van alternatieve media in Nederland