Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Over

Dulcet is voortgekomen uit de voormalige Ufolplaza website, die van 1999 tot 2008 heeft bestaan. Klein begonnen en naarmate de tijd verstreek uitgroeide tot een enorm drukke website met in de hoogtijdagen duizenden bezoekers per dag. Jarenlang was de site ook het punt waar de meeste ufomeldingen werden gedaan, waaronder ook enkele voorvallen die nog steeds niet verklaard kunnen worden.
De insteek van de site was een “nuts & bolts” benadering van het ufofenomeen. Dus geen ontvoeringsonzin en fantasieverhalen. In een tijd dat het ufofenomeen nog steeds borrelpraat was en op zijn minst een meewarige glimlach veroorzaakte was UfoPlaza de plek voor een serieuze en “wetenschappelijke” benadering. Iets wat destijd niet vanzelfsprekend was gezien de enorme toename van onzin omtrent het onderwerp. Ufologie werd/is meer en meer als een soort van religie gebruikt door mensen die het niet zo nauw namen/nemen met de realiteit.

UfoPlaza ging in 2008, wegens omstandigheden ter ziele.

Jaren later kroop het bloed waar het niet gaan kan, en in 2017 zag Dulcet het eerste levenslicht. De interesse voor het ufofenomeen is nog steeds duidelijk aanwezig, maar de content bestaat eigenlijk uit een mengeling van interesses. De aversie tegen de alternatieve media is ook al jaren terug te zien. Sinds de opkomst van Trump is het aantal complotidioten die overal opduiken enorm toegenomen. En sinds de Corona pandemie heeft dat zelfs zo’n boost gekregen dat dit soort mensen zelfs een nieuwe naam kregen: De WAPPIES.

De content van de site is dan ook meer en meer gericht op dit soort mensen.

Voor de rest is de site min of meer een hobbyproject. Het doel is niet zoveel mogelijk bezoekers te trekken, maar een site neer te zetten waar bezoekers iets van hun gading kunnen vinden. Uiteraard is het ook mooi meegnomen als wat loslopende wappies geërgerd kunnen worden.

Veel plezier gewenst van en met de Dulcet website!