Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

'Hyceaanse' werelde...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

'Hyceaanse' werelden zouden de thuisbasis kunnen zijn van buitenaards leven


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Wetenschappers die op zoek zijn naar leven dragende exoplaneten hebben een nieuwe klasse van potentieel bewoonbare werelden geïdentificeerd. Tot op heden heeft de zoektocht naar bewoonbare werelden buiten het zonnestelsel zich voornamelijk gericht op de zoektocht naar rotsachtige terrestrische werelden met temperaturen en atmosferische omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de onze. Als het echter gaat om het vinden van leven, moeten we misschien een beetje meer buiten de kaders denken. Volgens een team van astronomen van het Institute of Astronomy van de Universiteit van Cambridge kunnen zogenaamde 'Hycean' exoplaneten die oppervlakken hebben die bedekt zijn met water en atmosferen die rijk zijn aan waterstof de ideale plek zijn om naar tekenen van buitenaards leven te zoeken.

"Sommige omstandigheden in de oceanen van deze werelden kunnen vergelijkbaar zijn met de bewoonbare omstandigheden in de oceanen van de aarde, d.w.z. vergelijkbare temperaturen en drukken, de aanwezigheid van vloeibaar water en energie van de ster", vertelde astronoom Nikku Madhusudhan aan Science Alert.

"Er zijn veel open vragen, maar dit is slechts een eerste gok in dit stadium. De veronderstelling is dat als microbieel waterleven zich in deze oceanen kan vormen op dezelfde manier als op aarde, sommige van de biosignaturen ook algemeen kunnen zijn."

Het idee is zeker intrigerend, vooral gezien het feit dat Hycean werelden helemaal niet ongewoon zijn. Tot nu toe werden ze echter over het algemeen als ongeschikt voor het leven beschouwd als gevolg van atmosferische omstandigheden en hoge drukken die vaker worden geassocieerd met ijsreuzen zoals Neptunus. Volgens het team kunnen dergelijke planeten nu toch leven ondersteunen. Als dit waar is, breidt dit het aantal potentieel bewoonbare werelden aanzienlijk uit.

https://www.sciencealert.com/new-hycean-class-of-exoplanets-could-be-where-we-find-extraterrestrial-life


   
Citeren
Deel: