Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Laat u niks wijsmaken: Martijn van Staveren

Het meest wonderlijke van complottend Nederland is niet de constante stroom debiele complotten en “nieuws”, maar het aantal mensen wat er in meegaat. Het zijn er zelfs zoveel dat onzin geld waard is. Martijn van Staveren weet dat als geen ander, en haalt er een leuk bedrag uit.

Vergis u niet, de zogenaamde alternatieve media heeft een enorm aantal bezoekers, en daar is ook niks mis mee. Normaal gesproken dan. Alternatieve media is een ruim begrip, en ook deze website is er een klein onderdeeltje van. Waar wel wat mis mee is, zijn de fantasten en de bijbehorende websites. En vergis u ook daar niet, ook dit duistere deel van internet heeft een enorm aantal bezoekers, of beter, gelovigen. En dat is geld waard.

Guido Jonkers

Een van neerlands fantasten die dat al snel doorhad is Guido Jonkers. Hij weet met zijn website (www.wanttoknow.nl) leuk in te spelen op de portemonnee van zijn bezoekers. Onderdeel van de handelswaar van Jonkers is Martijn van Staveren, die regelmatig op de site in de aanbieding gaat. Deze van Staveren is ook goed in verkopen. Het verkopen van praatjes dan.

Wie is Martijn van Staveren

Grote kans dat u geen idee heeft wie deze meneer eigenlijk is. Onder een hoop “ufo gelovigen” is hij des te bekender. Van Staveren is namelijk geen mens! Van Staveren is buitenaards, maar dan in een menselijke verpakking. Het geheugen van deze man is ook zo goed, dat hij zich zelfs zijn tijd in de baarmoeder en zijn geboorte kan herinneren, en dat als traumatisch omschrijft.

Bent u er nog? Mocht u nou denken dat het niet gekker kan, dat kan dus wel.

Martijn vertelt hoe hij vanuit een parallel Universum vanuit een andere tijd naar de Aarde gekomen is, zich bewust geworden van een leven in een Aards lichaam. Hij draagt herinneringen in zich van gebeurtenissen welke zich hebben voltrokken van de Aardse voorgeschiedenis en van andere werelden. Vanuit deze herinneringen beschrijft hij hoe verschillende inter-dimensionale buitenaardse rassen strijden om het behoud en de zeggenschap over het Menselijke bewustzijn op Planeet Aarde.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

Kortom, zonder te overdrijven kan worden gesteld dat het enige aan van Staveren dat niet van deze wereld is, zijn enorme fantasie is. Een fantasie met een prijskaartje uiteraard.

De handelswaar

Voor niks gaat de zon op. Ook het harde werk van van Staveren dient beloond te worden natuurlijk.

Martijn van Staveren

Je verhaal verzinnen en die vervolgens ook consequent vol te houden vergt nogal wat inspanning. Uiteraard helpt het al enorm dat niemand je beweringen kan controleren. Want zeg nou zelf, wie van ons heeft ooit een reis door dimensies gemaakt? Laat staan dat dat reizen door dimensies dagelijkse kost voor je is.

Van Staveren heeft er, uiteraard volgens eigen zeggen, geen enkel probleem mee, en zal u, ditmaal, in vier afzonderlijke lezingen er alles over vertellen. Indien u 100€ te verstoken heeft, kunt u helemaal op de hoogte gebracht worden van allerlei “aliens” die buiten onze dimensies om bonje aan het maken zijn over de heerschappij over ons, domme aardbewoners.

Uiteraard kan van Staveren zichzelf beter belachelijk maken dan wij dit ooit zouden kunnen. In een interview, waar wonderbaarlijk genoeg geen van beiden ooit in de lach schiet, wordt perfect gedemonstreerd hoe serieus anderen dergelijke onzin ook nog serieus nemen.

Handelswaar komt in vele vormen, en een van de meest lucratieve lijkt wel een ongebreidelde fantasie. Guido Jonkers van www.wanttoknow.nl in het algemeen, en van Staveren specifiek, geven een goed beeld van hoe er geld te verdienen valt met het verkopen van alleen praatjes.

Wonderbaarlijk hoeveel mensen gretige afnemers zijn van zoveel onverteerbare onzin.

Bewijzen

Wie beweert zal op zijn minst toch met een beetje degelijke onderbouwing moeten komen. Zeker als iemand beweert wel heel erg regelmatig in contact te staan met buitenaardse wezens met wonderlijke capaciteiten. En het zal u vast niet verbazen dat dat nergens wordt geleverd. Niet één afgedankte anus-probe of buitenaardse schroevendraaier zelfs. Terwijl dat voor meneer de alien toch eigenlijk best simpel zou moeten zijn.

Het is over het algemeen op dergelijke websites, als Wanttoknow, al “not done” om te durven vragen naar ook maar een beetje bewijs voor wat dan ook. Het “slikken of stikken” principe wordt dan ook gretig gehanteerd. Wie op een dergelijke site het durft te wagen naar bewijs voor dergelijke “profeten”, kan geheid rekenen op een hoop weerstand van de trouwe bezoekers.

Kortom, geen greintje bewijs terwijl de beweringen nogal groot zijn. Verschillende soorten buitenaardse rassen die met elkaar overhoop liggen om de zeggenschap over ons, mens. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want van Staveren wil u nog veel meer wijsmaken, en dan vooral ook over zichzelf. De alien in een mensverpakking.

Gevolgen

Ja, gevolgen zijn er ook als gevolg van de fantasieën van dergelijke mensen en de talloze websites waar alles maar geslikt en wijsgemaakt wordt. Zo is er ook steevast de link met ufo’s. Van Staveren beweert zelf al meer dan 30 jaar onderzoek te doen naar het ufo fenomeen. Wat op zich toch al vreemd is als je ook beweert zelf van buitenaardse origine te zijn. Of, sterker nog, was het niet zijn missie ons, klootjesvolk, juist duidelijk te maken hoe het in elkaar zit?

Hoe dan ook, de link met ufo’s is er. En, wat u ook mag denken, ufo’s zijn een reëel fenomeen met een hoop aantoonbare voorvallen die tot de dag van vandaag nog steeds niet verklaard zijn. Aantoonbaar betekent ook dat dergelijke voorvallen niet afgedaan kunnen worden als de waan van de dag. Maar wie tegenwoordig nog durft toe te geven het fenomeen serieus te nemen, wordt wel direct op een grote hoop gegooid met alle waanzin die bij het onderwerp is gesleept.

Voor alle duidelijkheid, de definitie van de betekenis “Ufo”, zoals die hoort te zijn en wij ook hanteren:

Hoewel door menigeen direct geassocieerd met “vliegende schotels” en buitenaards leven, heeft de afkorting UFO niks te maken met beiden. UFO staat voor Unidentified Flying Object. Onbekend vliegend object dus. In de praktijk betekent dat dat ieder object in de lucht welke niet direct geïdentificeerd kan worden een ufo kan zijn. In de praktijk zijn het meestal die gevallen waarbij een object ook met meer en minder voor de hand liggende verklaringen nog steeds niet geïdentificeerd kan worden.

Niks geen aliens, dimensies, graancirkels, ontvoeringen en zelfs een buitenaardse herkomst staat nog ter discussie. En dat klinkt al een heel stuk minder spannend dan wat de “van Staverens” van deze wereld u wijs willen maken.

Overigens, de niet aflatende stroom onzin wat betreft het onderwerp is dan gelijk ook de reden dat “de wetenschap” de vingers niet wil branden aan het onderwerp. En geef ze eens ongelijk.

Tot Slot

Mensen willen graag geloven, blijkt keer op keer. Van dit gegeven wordt dankbaar gebruik gemaakt door een hoop fantasten met een messias complex. En al zullen de meesten onder ons bij het zien en horen van zoveel onzin wel direct de goede conclusie trekken, een groot aantal andere mensen doet dit niet. Dergelijke websites weten dan ook een grote schare trouwe bezoekers te trekken. Gedijen er zelfs zo goed op, dat ze wat bezoekersaantallen betreft nog steeds weten te groeien.

Een gat in de markt als het ware.

Uiteraard is iedereen vrij te geloven wat hij, of zij, wil. Maar zeker met wilde verhalen zoals die aan de man worden gebracht door mensen als van Staveren, is een beetje argwaan (op zijn minst) wel op zijn plaats.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

http://www.buitenaardscontact.nl/martijn

Ome Johan Oldenkamp

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
39
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x