Laat u niks wijsmaken: Martijn van Staveren

Het meest wonderlijke van complottend Nederland is niet de constante stroom debiele complotten en “nieuws”, maar het aantal mensen wat er in meegaat. Het zijn er zelfs zoveel dat onzin geld waard is. Martijn van Staveren weet dat als geen ander, en haalt er een leuk bedrag uit.

Vergis u niet, de zogenaamde alternatieve media heeft een enorm aantal bezoekers, en daar is ook niks mis mee. Normaal gesproken dan. Alternatieve media is een ruim begrip, en ook deze website is er een klein onderdeeltje van. Waar wel wat mis mee is, zijn de fantasten en de bijbehorende websites. En vergis u ook daar niet, ook dit duistere deel van internet heeft een enorm aantal bezoekers, of beter, gelovigen. En dat is geld waard.

Guido Jonkers

Een van neerlands fantasten die dat al snel doorhad is Guido Jonkers. Hij weet met zijn website (www.wanttoknow.nl) leuk in te spelen op de portemonnee van zijn bezoekers. Onderdeel van de handelswaar van Jonkers is Martijn van Staveren, die regelmatig op de site in de aanbieding gaat. Deze van Staveren is ook goed in verkopen. Het verkopen van praatjes dan.

Wie is Martijn van Staveren

Grote kans dat u geen idee heeft wie deze meneer eigenlijk is. Onder een hoop “ufo gelovigen” is hij des te bekender. Van Staveren is namelijk geen mens! Van Staveren is buitenaards, maar dan in een menselijke verpakking. Het geheugen van deze man is ook zo goed, dat hij zich zelfs zijn tijd in de baarmoeder en zijn geboorte kan herinneren, en dat als traumatisch omschrijft.

Bent u er nog? Mocht u nou denken dat het niet gekker kan, dat kan dus wel.

Martijn vertelt hoe hij vanuit een parallel Universum vanuit een andere tijd naar de Aarde gekomen is, zich bewust geworden van een leven in een Aards lichaam. Hij draagt herinneringen in zich van gebeurtenissen welke zich hebben voltrokken van de Aardse voorgeschiedenis en van andere werelden. Vanuit deze herinneringen beschrijft hij hoe verschillende inter-dimensionale buitenaardse rassen strijden om het behoud en de zeggenschap over het Menselijke bewustzijn op Planeet Aarde.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

Kortom, zonder te overdrijven kan worden gesteld dat het enige aan van Staveren dat niet van deze wereld is, zijn enorme fantasie is. Een fantasie met een prijskaartje uiteraard.

De handelswaar

Voor niks gaat de zon op. Ook het harde werk van van Staveren dient beloond te worden natuurlijk.

Martijn van Staveren

Je verhaal verzinnen en die vervolgens ook consequent vol te houden vergt nogal wat inspanning. Uiteraard helpt het al enorm dat niemand je beweringen kan controleren. Want zeg nou zelf, wie van ons heeft ooit een reis door dimensies gemaakt? Laat staan dat dat reizen door dimensies dagelijkse kost voor je is.

Van Staveren heeft er, uiteraard volgens eigen zeggen, geen enkel probleem mee, en zal u, ditmaal, in vier afzonderlijke lezingen er alles over vertellen. Indien u 100€ te verstoken heeft, kunt u helemaal op de hoogte gebracht worden van allerlei “aliens” die buiten onze dimensies om bonje aan het maken zijn over de heerschappij over ons, domme aardbewoners.

Uiteraard kan van Staveren zichzelf beter belachelijk maken dan wij dit ooit zouden kunnen. In een interview, waar wonderbaarlijk genoeg geen van beiden ooit in de lach schiet, wordt perfect gedemonstreerd hoe serieus anderen dergelijke onzin ook nog serieus nemen.

Handelswaar komt in vele vormen, en een van de meest lucratieve lijkt wel een ongebreidelde fantasie. Guido Jonkers van www.wanttoknow.nl in het algemeen, en van Staveren specifiek, geven een goed beeld van hoe er geld te verdienen valt met het verkopen van alleen praatjes.

Wonderbaarlijk hoeveel mensen gretige afnemers zijn van zoveel onverteerbare onzin.

Bewijzen

Wie beweert zal op zijn minst toch met een beetje degelijke onderbouwing moeten komen. Zeker als iemand beweert wel heel erg regelmatig in contact te staan met buitenaardse wezens met wonderlijke capaciteiten. En het zal u vast niet verbazen dat dat nergens wordt geleverd. Niet één afgedankte anus-probe of buitenaardse schroevendraaier zelfs. Terwijl dat voor meneer de alien toch eigenlijk best simpel zou moeten zijn.

Het is over het algemeen op dergelijke websites, als Wanttoknow, al “not done” om te durven vragen naar ook maar een beetje bewijs voor wat dan ook. Het “slikken of stikken” principe wordt dan ook gretig gehanteerd. Wie op een dergelijke site het durft te wagen naar bewijs voor dergelijke “profeten”, kan geheid rekenen op een hoop weerstand van de trouwe bezoekers.

Kortom, geen greintje bewijs terwijl de beweringen nogal groot zijn. Verschillende soorten buitenaardse rassen die met elkaar overhoop liggen om de zeggenschap over ons, mens. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want van Staveren wil u nog veel meer wijsmaken, en dan vooral ook over zichzelf. De alien in een mensverpakking.

Gevolgen

Ja, gevolgen zijn er ook als gevolg van de fantasieën van dergelijke mensen en de talloze websites waar alles maar geslikt en wijsgemaakt wordt. Zo is er ook steevast de link met ufo’s. Van Staveren beweert zelf al meer dan 30 jaar onderzoek te doen naar het ufo fenomeen. Wat op zich toch al vreemd is als je ook beweert zelf van buitenaardse origine te zijn. Of, sterker nog, was het niet zijn missie ons, klootjesvolk, juist duidelijk te maken hoe het in elkaar zit?

Hoe dan ook, de link met ufo’s is er. En, wat u ook mag denken, ufo’s zijn een reëel fenomeen met een hoop aantoonbare voorvallen die tot de dag van vandaag nog steeds niet verklaard zijn. Aantoonbaar betekent ook dat dergelijke voorvallen niet afgedaan kunnen worden als de waan van de dag. Maar wie tegenwoordig nog durft toe te geven het fenomeen serieus te nemen, wordt wel direct op een grote hoop gegooid met alle waanzin die bij het onderwerp is gesleept.

Voor alle duidelijkheid, de definitie van de betekenis “Ufo”, zoals die hoort te zijn en wij ook hanteren:

Hoewel door menigeen direct geassocieerd met “vliegende schotels” en buitenaards leven, heeft de afkorting UFO niks te maken met beiden. UFO staat voor Unidentified Flying Object. Onbekend vliegend object dus. In de praktijk betekent dat dat ieder object in de lucht welke niet direct geïdentificeerd kan worden een ufo kan zijn. In de praktijk zijn het meestal die gevallen waarbij een object ook met meer en minder voor de hand liggende verklaringen nog steeds niet geïdentificeerd kan worden.

Niks geen aliens, dimensies, graancirkels, ontvoeringen en zelfs een buitenaardse herkomst staat nog ter discussie. En dat klinkt al een heel stuk minder spannend dan wat de “van Staverens” van deze wereld u wijs willen maken.

Overigens, de niet aflatende stroom onzin wat betreft het onderwerp is dan gelijk ook de reden dat “de wetenschap” de vingers niet wil branden aan het onderwerp. En geef ze eens ongelijk.

Tot Slot

Mensen willen graag geloven, blijkt keer op keer. Van dit gegeven wordt dankbaar gebruik gemaakt door een hoop fantasten met een messias complex. En al zullen de meesten onder ons bij het zien en horen van zoveel onzin wel direct de goede conclusie trekken, een groot aantal andere mensen doet dit niet. Dergelijke websites weten dan ook een grote schare trouwe bezoekers te trekken. Gedijen er zelfs zo goed op, dat ze wat bezoekersaantallen betreft nog steeds weten te groeien.

Een gat in de markt als het ware.

Uiteraard is iedereen vrij te geloven wat hij, of zij, wil. Maar zeker met wilde verhalen zoals die aan de man worden gebracht door mensen als van Staveren, is een beetje argwaan (op zijn minst) wel op zijn plaats.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

http://www.buitenaardscontact.nl/martijn

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/04/14/laat-niks-wijsmaken-martijn-staveren/

39 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hallelujah!

   

  Hahaha, mooi artikel weer. Zo zie je maar weer dat “geloof” vele uitingsvormen heeft…. 😉

  1. Wat mij betreft zijn de bezoekers van Wanttoknow of Ninefornews een soort community van wantrouwige angstige mensen die helemaal meegaan met wat die sites voornamelijk knippen en plakken van beruchte alt-sites.Dat die visitors nog leven is mij een raadsel, die constante paranoia over vaccinaties, chemtrails, e-nummers, chemo, Illuminati, Bilderberg, allemaal er op uit om jou dood te maken…

   Die Jonkers van WTK schijnt trouwens ooit nog journalist bij het NRC geweest te zijn, nou dat zou je niet zeggen als je de warrige tekstsamenstelling en lay-out op die site ziet. Ook zijn manier van reageren op kritiek, namelijk meteen op de man spelen, is een journalist absoluut onwaardig.
   Hij is bovendien vaak niet zelf in staat zijn schrijfsels te verdedigen en komt dan naast ad hominem met totaal off-topic reacties.

   Enerzijds zie je op WTK enN4N een stroom zweverige artikelen over ufo’s, graancirkels, aliens, anderzijds een deel over gezondheid, Monsanto, cannabis, big pharma, plus … een deel keiharde politiek over Isis, Syrië en Rusland. Het lijkt alsof de bezoekers niet in de gaten hebben dat iedereen die tegen het westen, tegen de US is, een vriend is. Poetin is gewoon een toffe peer, daar zie je nooit kritiek op, die was een engel in de Krim en bij MH17. Het westen vermoordt alle klokkenluiders op het gebied van vaccinaties, ufo’s, chemtrails en noem maar op, maar geen woord over alle politieke tegenstanders van Poetin die nu dood zijn of in de gevangenis zitten. Poetin steunt Assad, dús Assad is ook een toffe peer die het beste met zijn volk voorheeft en over “Barrelbombs” op woonwijken lees je niets. Een verstandig mens vermoedt hier de invloed van Russische manipulators….

   Zijn er cijfers te vinden van visitors? Recent stond in NRC dat N4N 10 mille advertentie-inkomsten per maand genereerde en zo’n 3 man aan het werk hield. Om die visitors te houden wordt er dan ook veelvuldig van andere sites gekopieerd en veel nieuws is oud nieuws dat gerecycled is.

   Nu wordt er op N4N zo intens voor een “advertentievrije site” tegen betaling geadverteerd, en met steeds meer advertorials gelardeerd, dat ik vermoed dat het toch wat minder gaat met de advertentieopbrengsten.

    

    

   1. Ja, had dat al eens eerder ergens geopperd 🙂 Hoe die mensen het leven doorkomen als ze alles zo wantrouwen en niks is wat het lijkt. Lijkt mij persoonlijk een nogal vervelend bestaan.

    Wat Jonkers betreft, ik denk dat je je daar vergist. Of het moet toeval zijn, maar ik denk dat je Micha Kat bedoelt. Die heeft inderdaad gewerkt voor NRC. Zo slecht was die ook niet, heb ik begrepen.

    Jonkers kan inderdaad slecht tegen kritiek. Maar who cares 🙂 Idioten blijven idioten. Persoonlijk heb ik er ook niet echt zo’n probleem mee, met die fantasie verhalen. Ik erger me alleen aan die keren wanneer ze hun fantasie spuien over zaken als kanker, en dan met name glashard beweren dat reguliere behandelingen niet deugen.

    Voor de rest heb je ook helemaal gelijk. Maar goed, een hoop mensen gaan daar schijnbaar in mee. Ik denk niet dat daar veel aan te doen is, behalve dan zo nu en dan eens wat tegengas geven.

    Ik denk verder ook niet dat ze te koop lopen met hun inkomsten en aantallen. Wat mij betreft is iedere euro die ze verdienen aan dergelijke onzin, er een te veel. Maar dat de zaken niet slecht gaan, was me wel al duidelijk. Verwonder me daar ook best wel over. Al vanaf de start van Niburu, waar n4n uit is voortgekomen, heb ik me al verbaasd over de vlucht die het toen al nam. Dat was al in 2002. Mensen willen gewoon ook voor de gek gehouden worden, en een echte verklaring heb ik er nooit voor kunnen bedenken.

    Overigens, sinds een dikke maand ofzo, is Google begonnen met het bestrijden van “Nep nieuws”.. Facebook experimenteert er ook al mee. Ik vermoed dat sites als n4n in een rap tempo hun pageranks en reclame inkomsten aan het verliezen zijn.

     

     

 2. Mooie opsomming. Het is onvoorstelbaar dat er zo veel mensen zijn die, uit aversie tegen de mainstream media, het kamp der idiotie, onzin en bedrog omarmen.

  Niet dat de mainstream media altijd de volle waarheid verkondigen maar het is een stuk betrouwbaarder dan nepjournalisten met een grote duim.

   

  Welkom trouwens Freek Preker. 🙂

  1. Ik denk niet eens dat een aversie tegen de main stream media een oorzaak is. Eerder een gevolg, lijkt me. Volgens mij lopen er echt een hoop mensen rond die een wantrouwen hebben tegen letterlijk alles. Geen idee eigenlijk ook 🙂 Maar ik heb niet het idee dat het mensen zijn die verder in het leven niet functioneren ofzo. Over het algemeen dan.

   Maar goed, hoe dan ook, als mensen dit serieus geloven, waar ligt dan de grens?  Er moet toch ook eens een punt komen dat je verwacht dat mensen gaan twijfelen aan verhalen van mensen als die van Staveren. Maar dat lijkt niet te gebeuren.

   Lijkt me een goede studie voor een psycholoog ofzo 🙂

    

 3. Je hebt gelijk, ik heb hem verwisseld: “Guido Jonkers (1956) – Uitgever WantToKnow.nl Na een studie marketing op de HEAO in Amsterdam, 3 jaar werkzaam voor de grootste tijdschriftenuitgever van Nederland, de VNU.”

 4. In 2015 harkte van Staveren met Jonkers samen zo’n 15.000 euro binnen!  En dat is dan alleen van Staveren nog maar. http://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/paranormaliteit-en-orakelen/buitenaards-contact-of-geldklopperij

   

  1. Je vergeet een nulletje: € 150.000.
   Dat is omzet, daar gaat zaalhuur nog van af e.d. maar het blijft beter dan een uitkering.

   P.S. kun je niet een eenvoudigere captcha kiezen? Je klikt je wezenloos tot al die verkeersborden of etalages weg zijn.

   1. Ik was inderdaad een nulletje vergeten 🙂 Het is 150.000 EURO!  Daar gaan inderdaad de onkosten nog van af, maar goed, vergeleken met dit bedrag is dat peanuts. Ik vermoed hooguit zo’n 20%.

    Dat is pas lucratief, nietwaar? En dan nog de lezingen en andere onzin die onze Guido nog meer in de aanbieding heeft, want reken maar dat meneer Jonkers ook niks voor niks doet.

    Wat captcha betreft, da’s de nieuwe van Google. Zonder dit heb ik zo weer een reeks zooi van uit de Oekraïne en Rusland. De rapste oplossing is even snel een account aan te maken. Dan zie je het alleen nog maar als je eens een keer moet inloggen als je sessie is verlopen, en is het voor de rest helemaal weg.

 5. Ik had ook kritiek op Guido “de fantast” en kreeg meteen een ban op zijn graancirkel en ufo-site. Ik ben al jaren bezig om mensen te waarschuwen voor deze duur betaalde onzin. Maar sommige mensen willen nu eenmaal in die onzin blijven geloven. Deze week weer in het Dagblad v/h Noorden een stuk geschreven over meesteroplichter Derrek Ogilvie….de man is al meerde keren ontmaskert als een charlatan maar gaat vrolijk door.

  Misschien weet hij eindelijk eens te vertellen waar die gekke Amerikanen nu die Bigfoot kunnen vinden,  want jaren zoeken en niks vinden moet er eens een “paragnost”  aan te pass komen lijkt mij.

 6. Sorry voor de late reactie. Ik ben er even tussen uit geweest en de boel de boel gelaten 🙂 Maar inderdaad, als je niet meezingt, dan is de aardigheid er snel af bij die gasten. Dat is trouwens niet alleen meneer Jonkers zo. Bij Niburu kan je al helemaal niet meer reageren en bij bijna al dat soort sites moeten je opmerkingen ook eerst door de censuur heen. Dat laatste is best typisch.

  1. Ik wil mij er ook niet meer toe laten verleiden om op dit soort sites nog mijn mening te geven over deze poppenkast. Daarmee diskwalificeert iemand zich tot het zelfde niveau als Martijn van Staveren en een Guido Jonkers. Ook op de site van Janet Ossebaard staan verhalen in over graancirkels waar een paard de hik van krijgt. Heuse onderzoeksreizen worden er georganiseerd om in Engeland de graancirkels te bestuderen. Het hele “onderzoeksteam” gaat in de graancirkel plaatsnemen om te mediteren. Vervolgens worden er contacten gelegd met de Aliens,   die volgens “expert” Ossebaard honderden lichtjaren hebben afgelegd om dit kleine aardbolletje te bezoeken. Vreemd,   onze buitenaardse collega’s reizen gigantische afstanden,  maar om vervolgens onzichtbaar te blijven voor het grote en sceptische publiek vraagt om uitleg.

   De werkelijke graancirkelmakers zitten in een nabijgelegen kroeg,  ze lachen zich werkelijk een deuk bij het zien van de rituelen die het “onderzoeksteam” ten uitvoer brengt.

   Dat er nota bene zoveel energie uit hun eigen gemaakte graancirkel komt…….echt wonderlijk !

   1. Graancirkels worden niet allemaal gemaakt door mensen.

    Probeer jij maar eens een complexe graancirkel zoals deze te maken in het donker met alleen het licht van een zaklampje. Dat gaat je echt niet lukken.

    https://www.connexionfrance.com/French-news/Huge-crop-circles-appear-overnight-in-French-field

    Bij sommige graancirkels zijn geen menselijke sporen gevonden. Hoe kunnen mensen in staat zijn om een graancirkel te maken zonder sporen achter te laten??

    1. Bij sommige graancirkels zijn geen menselijke sporen gevonden. Hoe kunnen mensen in staat zijn om een graancirkel te maken zonder sporen achter te laten??

     Hoe zijn “niet mensen” daar dan wel toe in staat?

      

     1. Wat is dat nou voor rare vraag?????

      1. Het is helemaal geen rare vraag. Je neemt niet aan dat mensen zoiets kunnen, en daar stel je een paar andere, nog ver gezochte, aannames tegen over. Zoals Jacob hierboven ook al stelde.

       Ik blijf het vreemd vinden het maken van die cirkels door mensen zo wordt afgedaan omdat je je niet kan voorstellen hoe het dan gedaan kan zijn, maar je je dan wel kan voorstellen dat er van alles van lichtjaren ver, of waar dan ook vandaan, rondvliegt wat dan wel die cirkels komen maken. Die dan vervolgens weer alleen worden gezien door mensen die er op hun beurt dan weer weer een leuk inkomen uit weten te halen.

       Ossebaard haar site wel eens goed bekeken? Ze is al gepromoveerd tot de secretaresse van een buitenaardse dokter waar ze de kas ook nog eens van beheert.

       Neem me niet kwalijk, maar hoe goed gelovig ben je?

       Tot het moment dat er ook eens wat van dat spul langskomt voor iedereen te zien, of op zijn minst een greintje bewijs achterlaat, is er geen enkele rationele reden aan te nemen dat cirkels geen natuurlijke of door mensen gemaakt “fenomeen” is.

       Tot het moment dat er eindelijk eens wat bewijs voor alle beweringen wordt geleverd, blijven het fantasten. Er wordt al decennia lang van alles beweerd, en het wordt steeds absurder.

       1. Misschien wel de meest fascinerende filmbeelden die ooit van een graancirkel gemaakt zijn, werden in 1996 geschoten door een student genaamd John Wayleigh op de heuvel van Olivers Castle in Wiltshire. Met zijn camera legde hij ‘s morgens vroeg vast hoe twee lichtbolletjes achter elkaar aan vlogen boven een veld, waar in een mum van tijd een nieuwe formatie verscheen. 

        https://youtu.be/6M6vP8-SbU0
         

        1. Ehm.. Je weet dat dit een hoax is geweest? 🙂

         1. Dat word beweerd door debunkers ja.

           • Anoniem on 27 juli 2017 at 11:55

           Geloof je dat Rick?

           • Rick on 29 juli 2017 at 09:18
            Author

           Ik hoef dat niet te geloven. Er zijn mensen die echt de moeite nemen zaken uit te zoeken en aan te tonen. En daar heb ik meer vertrouwen in dan vage filmpjes en beweringen die nergens zijn te bewijzen, of zelfs maar aannemelijk gemaakt kunnen worden.

           Ooit kregen we op Ufoplaza ook een soortgelijk filmpje. Zogenaamd van een chauffeur. Het was in België gemaakt. En verdomd, we wisten via via het bewuste veld zelfs te vinden.. Alleen…. Geen graancirkels. En de gene die het filmpje had gestuurd reageerde daarna ineens dan ook maar niet meer.

           Zo makkelijk laten mensen zich dus in de luren leggen door leuke beelden. Als je er voor kiest te geloven wat je allemaal wordt voorgeschoteld, dan is dat je eigen zaak en keuze, maar je kan het uiteraard niet presenteren als bewijs, want dat is het gewoon niet. Het is geloven dat wat je ziet, hoort en leest van anderen de waarheid is.

            

 7. Robbert v/d Broeke is ook z’n fantast. Hij voelt altijd als eerste dat de ruimteschepen gaan landen in de omgeving van zijn woonplaats.  Robbertje heeft altijd zijn fototoestel bij zich om “orbs” te fotograferen,  wat hem aardig lukt. Ook heeft Robbertje door als eerste de graancirkels te bezoeken weleens contact met de aliens,  hij beweerd zelfs door hen te zijn ontvoerd.  Goh,   maar toevalligerwijze lukt het hem dan weer niet om van zijn ontvoerders een foto te maken.

  Anoniem: Sinterklaas bestaat…….en u droomt maar lekker verder !

   

  1. @Jakob

   Misschien moet u die oogkleppen eens afzetten. Buitenaardsen zijn hier.

   1. Ik denk dat iemand anders oogkleppen aanwrijven door jou wel heel erg ironisch is. Of was dat wellicht zo bedoeld 🙂

 8. Vooralsnog ga ik ervan uit dat u mij voor de gek wilt houden met uw antwoordt,  erg serieus nemen kan ik u op deze wijze niet.

  Indien en voor zover het antwoordt van u wel serieus bedoelt is,   ben ik bereidt om hier verder met u op door te gaan. Voor toneel en cabaret ga ik naar een ander forum !

   

  Met vriendelijke groet.

  1. @Jakob

   Ik ben serieus. De Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer heeft gezegd dat buitenaardsen hier op aarde zijn.

   https://youtu.be/Yc7fIkqZun8
    

 9. Dus,  en als hij het zegt dan moeten we dat serieus nemen ? Mooi,  dan kan Amerika de NASA wel opdoeken,  kunnen ze die miljarden beter gaan steken in het opsporen van Bigfoot of het monster van Loch Ness.  Ze lopen er al jaren achteraan te vangen,  en niemand is met de modernste opsporingstechnieken in staat ze op te sporen.

  Wel vreemd dat de Aliens er precies zo uitzien als wij,  en ook nog de taal spreken. En nog opmerkelijker is het dat ze niet zeggen waar ze vandaan komen. Waar is hun ruimteschip gebleven waar ze mee gekomen zijn ?  Hoe hebben ze zich in leven weten te houden die honderden miljarden kilometers die ze af moesten leggen ?  En de allergrootste mysterie is: waarom vele lichtjaren reizen om zich dan vervolgens alle moeite geven om zich te verschuilen voor ons ?

  Het zou mooi zijn als ze ons ook de kennis gaven om ook hun een keer te bezoeken.  Iemand die in sprookjes wil geloven prima,  maar maak je er niet belachelijk mee. Of kom anders met zodanige  bewijzen die niet te weerleggen zijn. Maar dat doen ze niet !  Martijn van Staveren of Janet Ossebaard niet ,  een Robbert v/d Broeke niet,   en niemand niet……waarom niet denkt u ????  Wat is er zo moeilijk aan om met bewijzen te komen met de wetenschap dat ze hier al zijn ?

  De bal ligt bij u !

  1. @Jakob

   U gaat er nu van uit dat buitenaardsen van heel ver weg komen. Maar buitenaardsen zijn al hier alleen bevinden zij zich in een andere hogere dimensie. Wij kunnen nog niet naar een hogere dimensie reizen maar buitenaardsen kunnen wel naar onze lagere dimensie reizen. Voor buitenaardsen is het geen enkel probleem meer om te reizen tussen verschillende dimensies.

   Albert Einstein begon tijd in 1912 als vierde dimensie aan te duiden, zoals zijn vroegere hoogleraar Hermann Minkowski al eerder deed. In 1995 zei Edward Witten dat het mogelijk zou moeten zijn een theorie in 11 dimensies te formuleren. Een tijdje geleden creëerde een internationaal team van onderzoekers met twee fotonen een verstrengeling van liefst 103 dimensies. Daarmee is het oude record van 11 dimensies officieel verbroken.

   http://www.kurzweilai.net/a-record-quantum-entanglement-103-dimensions

   De Amerikaanse FBI heeft onlangs documenten vrijgegeven met informatie over ufo ‘s. In de documenten (pagina’s 21 en 22) staat onder andere dat:

   Een deel van de schijven bemand is, terwijl andere op afstand worden bestuurd
   Ze in vrede komen en overwegen zich op deze planeet te vestigen
   De bezoekers lijken op mensen, maar veel langer zijn
   Ze van een andere wereld komen
   De schijven een bepaald soort energie uitzenden
   Ze niet van een planeet komen, maar een etherische planeet die de aarde overlapt en voor ons niet zichtbaar is
   De lichamen van de bezoekers en schepen automatisch materialiseren als ze zich aanpassen aan het trillingsgetal van ons dichte materie
   Ze wanneer ze maar willen kunnen terugkeren naar de etherische wereld en zonder spoor in het niets verdwijnen
   Ze niet uit de astrale sfeer afkomstig zijn, maar de Lakas of Talas (mensen die bekend zijn met esoterische zaken zullen dit begrijpen)

   https://vault.fbi.gov/UFO/UFO%20Part%201%20of%2016/view
    

   1. Zoooo handig, al die dimensies… Maar wellicht moet je je toch even verdiepen in wat dimensies nu eigenlijk zijn. Om te beginnen kan je eens zoeken op “Platland”. Uitleg in Jip en Janneke taal.

    Ik vraag me eigenlijk af waarom mensen zo hardnekkig willen geloven in dit soort onzin. En schijnbaar voel je zelf ook wel wat nattigheid, aangezien je dit alleen durft te verkondigen als “Anoniem”.

    1. Flatland: A Romance of Many Dimensions (Nederlands: Platland: een roman van vele afmetingen) is geschreven door Edwin Abbott Abbott (18381926) in 1884 

     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Flatland

     Beetje gedateerd niet?
      

     1. Gedateerd betekend niet achterhaald. Het probleem is meer dat je simpelweg liever negeert wat niet bij je opvattingen past.

 10. Leuke verhalen Anoniem. Jullie ufo-deskundigen fantaseren er maar wat op los met die dimensies.

  Maar waar zijn de bewijzen ?  die mis ik !  Geen foto’s…geen filmmateriaal…. niets….helemaal niets. Alleen gebakken lucht !

 11. @Rick @Jakob

  Er bestaan meerdere dimensies. 

  Er zijn geen bewijzen voor het bestaan van méér dimensies dan de vier waar Einstein mee werkte. Tal van natuurkundigen denken echter toch dat ze wel moeten bestaan, omdat er belangrijke theorieën zijn die niet zouden werken zonder die dimensies. Dat geldt vooral voor de zogeheten snaartheorie, die alleen van toepassing kan zijn met zeven extra dimensies.

  De snaartheorie is het beste model tot nu toe dat alle bekende natuurkrachten kan verenigen. 

  http://wibnet.nl/heelal/raadsel-van-het-heelal-hoeveel-dimensies-zijn-er

  Dus zo ‘n fantasieverhaal of onzin is dat niet.

  DURF VERDER TE DENKEN!!!

  1. Ik denk dat de denkfout die gemaakt wordt dat dimensies ineens als compleet nieuwe universa worden gezien. En al zouden er levende wezens bestaan in universa met meer dimensies, het kan in een dimensie minder net zo min overleven als wij in een 2 dimensionale wereld. Snaartheorie en andere exotische mogelijkheden misbruiken voor het eigen gedachtengoed werkt alleen als je je dan ook verdiept wat het dan precies allemaal inhoudt.

 12. De webmaster en ik durven wel verder te denken. Wij wagen ons er echter niet aan om complottheorieën te ondersteunen waar geen enkel bewijs is. U komt met verschillende dimensies uit de kast waarvan nog maar moet blijken of ze überhaupt bestaan of kunnen bestaan. Het ufo-gezelschap ziet hierin meteen een aangrijppunt. Zonder het ergens op te baseren gaan zij er dan maar vanuit dat deze theorieën met ufo’s en buitenaardse wezens te maken moet hebben. Wat een onzin ! Leuk bedacht,  want het tegendeel is

  De snaartheorie wordt door verschillende wetenschappers onderzocht,  andere wetenschappers verwerpen deze theorie weer. Het is en het blijft vooralsnog een theorie. De wetenschap steunt geen aannames waarvoor (nog) geen greintje bewijs is !

  Het universum moet veel meer leven herbergen,  dat kan niet anders. Stapje voor stapje komt de wetenschap dichter bij de waarheid over het ontstaan van leven.  Alleen de wetenschap kan in de toekomst een antwoord geven op de vraag of we buren hebben en waar zij zich bevinden. Zij hebben een Martijn van Staveren of een Erich von Däniken niet nodig om dit soort vraagstukken op te lossen. Verhalen van dit soort figuren doen het misschien goed op een verjaardagsfeestje,   maar niet in kringen van mensen die met beide benen op de grond staan !

   

   

 13. De webmaster en ik durven wel verder te denken. Wij wagen ons er echter niet aan om complottheorieën te ondersteunen waar geen enkel bewijs is. U komt met verschillende dimensies uit de kast waarvan nog maar moet blijken of ze überhaupt bestaan of kunnen bestaan. Het ufo-gezelschap ziet hierin meteen een aangrijppunt. Zonder het ergens op te baseren gaan zij er dan maar vanuit dat deze theorieën met ufo’s en buitenaardse wezens te maken moet hebben. Wat een onzin ! Leuk bedacht,  want het tegendeel is moeilijk te bewijzen.
  De snaartheorie wordt door verschillende wetenschappers onderzocht,  andere wetenschappers verwerpen deze theorie weer. Het is en het blijft vooralsnog een theorie. De wetenschap steunt geen aannames waarvoor (nog) geen greintje bewijs is !
  Het universum moet veel meer leven herbergen,  dat kan niet anders. Stapje voor stapje komt de wetenschap dichter bij de waarheid over het ontstaan van leven.  Alleen de wetenschap kan in de toekomst een antwoord geven op de vraag of we buren hebben en waar zij zich bevinden. Zij hebben een Martijn van Staveren of een Erich von Däniken niet nodig om dit soort vraagstukken op te lossen. Verhalen van dit soort figuren doen het misschien goed op een verjaardagsfeestje,   maar niet in kringen van mensen die met beide benen op de grond staan !

 14. Geen sterk verhaal wat je schrijft. Ik geloof nooit alles wat ik lees en ga uit van mijn eigen visie en waarneming. Toch erg makkelijk om Martijn van Staveren als onzin weg te zetten. Hij komt in ieder geval sterker over dan deze makkelijke tegenwerping!

  1. Ik moet je gelijk geven, helaas. Het was inderdaad erg makkelijk om van Staveren als onzin weg te zetten. (Zie je de ironie?)

 15. Martijn van Staveren komt met verhalen aandraven die sterk doen lijken op iemand die lijdt aan waanvoorstellingen.

  Iemand die zijn verhalen serieus neemt doet er goed aan om zich ook psychiatrisch te laten onderzoeken. Of kom anders met bewijzen waar de sceptici de mond van openvalt…..maar dat blijkt nogal lastig in het wereldje van fantasten !

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: