De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Laat u niks wijsmaken: Martijn van Staveren

Het meest wonderlijke van complottend Nederland is niet de constante stroom debiele complotten en “nieuws”, maar het aantal mensen wat er in meegaat. Het zijn er zelfs zoveel dat onzin geld waard is. Martijn van Staveren weet dat als geen ander, en haalt er een leuk bedrag uit.

Vergis u niet, de zogenaamde alternatieve media heeft een enorm aantal bezoekers, en daar is ook niks mis mee. Normaal gesproken dan. Alternatieve media is een ruim begrip, en ook deze website is er een klein onderdeeltje van. Waar wel wat mis mee is, zijn de fantasten en de bijbehorende websites. En vergis u ook daar niet, ook dit duistere deel van internet heeft een enorm aantal bezoekers, of beter, gelovigen. En dat is geld waard.

Guido Jonkers

Een van neerlands fantasten die dat al snel doorhad is Guido Jonkers. Hij weet met zijn website (www.wanttoknow.nl) leuk in te spelen op de portemonnee van zijn bezoekers. Onderdeel van de handelswaar van Jonkers is Martijn van Staveren, die regelmatig op de site in de aanbieding gaat. Deze van Staveren is ook goed in verkopen. Het verkopen van praatjes dan.

Wie is Martijn van Staveren

Grote kans dat u geen idee heeft wie deze meneer eigenlijk is. Onder een hoop “ufo gelovigen” is hij des te bekender. Van Staveren is namelijk geen mens! Van Staveren is buitenaards, maar dan in een menselijke verpakking. Het geheugen van deze man is ook zo goed, dat hij zich zelfs zijn tijd in de baarmoeder en zijn geboorte kan herinneren, en dat als traumatisch omschrijft.

Bent u er nog? Mocht u nou denken dat het niet gekker kan, dat kan dus wel.

Martijn vertelt hoe hij vanuit een parallel Universum vanuit een andere tijd naar de Aarde gekomen is, zich bewust geworden van een leven in een Aards lichaam. Hij draagt herinneringen in zich van gebeurtenissen welke zich hebben voltrokken van de Aardse voorgeschiedenis en van andere werelden. Vanuit deze herinneringen beschrijft hij hoe verschillende inter-dimensionale buitenaardse rassen strijden om het behoud en de zeggenschap over het Menselijke bewustzijn op Planeet Aarde.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

Kortom, zonder te overdrijven kan worden gesteld dat het enige aan van Staveren dat niet van deze wereld is, zijn enorme fantasie is. Een fantasie met een prijskaartje uiteraard.

De handelswaar

Voor niks gaat de zon op. Ook het harde werk van van Staveren dient beloond te worden natuurlijk.

Martijn van Staveren

Je verhaal verzinnen en die vervolgens ook consequent vol te houden vergt nogal wat inspanning. Uiteraard helpt het al enorm dat niemand je beweringen kan controleren. Want zeg nou zelf, wie van ons heeft ooit een reis door dimensies gemaakt? Laat staan dat dat reizen door dimensies dagelijkse kost voor je is.

Van Staveren heeft er, uiteraard volgens eigen zeggen, geen enkel probleem mee, en zal u, ditmaal, in vier afzonderlijke lezingen er alles over vertellen. Indien u 100€ te verstoken heeft, kunt u helemaal op de hoogte gebracht worden van allerlei “aliens” die buiten onze dimensies om bonje aan het maken zijn over de heerschappij over ons, domme aardbewoners.

Uiteraard kan van Staveren zichzelf beter belachelijk maken dan wij dit ooit zouden kunnen. In een interview, waar wonderbaarlijk genoeg geen van beiden ooit in de lach schiet, wordt perfect gedemonstreerd hoe serieus anderen dergelijke onzin ook nog serieus nemen.

Handelswaar komt in vele vormen, en een van de meest lucratieve lijkt wel een ongebreidelde fantasie. Guido Jonkers van www.wanttoknow.nl in het algemeen, en van Staveren specifiek, geven een goed beeld van hoe er geld te verdienen valt met het verkopen van alleen praatjes.

Wonderbaarlijk hoeveel mensen gretige afnemers zijn van zoveel onverteerbare onzin.

Bewijzen

Wie beweert zal op zijn minst toch met een beetje degelijke onderbouwing moeten komen. Zeker als iemand beweert wel heel erg regelmatig in contact te staan met buitenaardse wezens met wonderlijke capaciteiten. En het zal u vast niet verbazen dat dat nergens wordt geleverd. Niet één afgedankte anus-probe of buitenaardse schroevendraaier zelfs. Terwijl dat voor meneer de alien toch eigenlijk best simpel zou moeten zijn.

Het is over het algemeen op dergelijke websites, als Wanttoknow, al “not done” om te durven vragen naar ook maar een beetje bewijs voor wat dan ook. Het “slikken of stikken” principe wordt dan ook gretig gehanteerd. Wie op een dergelijke site het durft te wagen naar bewijs voor dergelijke “profeten”, kan geheid rekenen op een hoop weerstand van de trouwe bezoekers.

Kortom, geen greintje bewijs terwijl de beweringen nogal groot zijn. Verschillende soorten buitenaardse rassen die met elkaar overhoop liggen om de zeggenschap over ons, mens. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, want van Staveren wil u nog veel meer wijsmaken, en dan vooral ook over zichzelf. De alien in een mensverpakking.

Gevolgen

Ja, gevolgen zijn er ook als gevolg van de fantasieën van dergelijke mensen en de talloze websites waar alles maar geslikt en wijsgemaakt wordt. Zo is er ook steevast de link met ufo’s. Van Staveren beweert zelf al meer dan 30 jaar onderzoek te doen naar het ufo fenomeen. Wat op zich toch al vreemd is als je ook beweert zelf van buitenaardse origine te zijn. Of, sterker nog, was het niet zijn missie ons, klootjesvolk, juist duidelijk te maken hoe het in elkaar zit?

Hoe dan ook, de link met ufo’s is er. En, wat u ook mag denken, ufo’s zijn een reëel fenomeen met een hoop aantoonbare voorvallen die tot de dag van vandaag nog steeds niet verklaard zijn. Aantoonbaar betekent ook dat dergelijke voorvallen niet afgedaan kunnen worden als de waan van de dag. Maar wie tegenwoordig nog durft toe te geven het fenomeen serieus te nemen, wordt wel direct op een grote hoop gegooid met alle waanzin die bij het onderwerp is gesleept.

Voor alle duidelijkheid, de definitie van de betekenis “Ufo”, zoals die hoort te zijn en wij ook hanteren:

Hoewel door menigeen direct geassocieerd met “vliegende schotels” en buitenaards leven, heeft de afkorting UFO niks te maken met beiden. UFO staat voor Unidentified Flying Object. Onbekend vliegend object dus. In de praktijk betekent dat dat ieder object in de lucht welke niet direct geïdentificeerd kan worden een ufo kan zijn. In de praktijk zijn het meestal die gevallen waarbij een object ook met meer en minder voor de hand liggende verklaringen nog steeds niet geïdentificeerd kan worden.

Niks geen aliens, dimensies, graancirkels, ontvoeringen en zelfs een buitenaardse herkomst staat nog ter discussie. En dat klinkt al een heel stuk minder spannend dan wat de “van Staverens” van deze wereld u wijs willen maken.

Overigens, de niet aflatende stroom onzin wat betreft het onderwerp is dan gelijk ook de reden dat “de wetenschap” de vingers niet wil branden aan het onderwerp. En geef ze eens ongelijk.

Tot Slot

Mensen willen graag geloven, blijkt keer op keer. Van dit gegeven wordt dankbaar gebruik gemaakt door een hoop fantasten met een messias complex. En al zullen de meesten onder ons bij het zien en horen van zoveel onzin wel direct de goede conclusie trekken, een groot aantal andere mensen doet dit niet. Dergelijke websites weten dan ook een grote schare trouwe bezoekers te trekken. Gedijen er zelfs zo goed op, dat ze wat bezoekersaantallen betreft nog steeds weten te groeien.

Een gat in de markt als het ware.

Uiteraard is iedereen vrij te geloven wat hij, of zij, wil. Maar zeker met wilde verhalen zoals die aan de man worden gebracht door mensen als van Staveren, is een beetje argwaan (op zijn minst) wel op zijn plaats.

http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/paradigma-verschuiving-van-het-menselijke-bewustzijn/

http://www.buitenaardscontact.nl/martijn

Ome Johan Oldenkamp

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hallelujah!

 

Hahaha, mooi artikel weer. Zo zie je maar weer dat “geloof” vele uitingsvormen heeft…. 😉

Wat mij betreft zijn de bezoekers van Wanttoknow of Ninefornews een soort community van wantrouwige angstige mensen die helemaal meegaan met wat die sites voornamelijk knippen en plakken van beruchte alt-sites.Dat die visitors nog leven is mij een raadsel, die constante paranoia over vaccinaties, chemtrails, e-nummers, chemo, Illuminati, Bilderberg, allemaal er op uit om jou dood te maken… Die Jonkers van WTK schijnt trouwens ooit nog journalist bij het NRC geweest te zijn, nou dat zou je niet zeggen als je de warrige tekstsamenstelling en lay-out op die site ziet. Ook zijn manier van reageren op kritiek, namelijk meteen op… Lees verder »

Mooie opsomming. Het is onvoorstelbaar dat er zo veel mensen zijn die, uit aversie tegen de mainstream media, het kamp der idiotie, onzin en bedrog omarmen.

Niet dat de mainstream media altijd de volle waarheid verkondigen maar het is een stuk betrouwbaarder dan nepjournalisten met een grote duim.

 

Welkom trouwens Freek Preker. 🙂

Je hebt gelijk, ik heb hem verwisseld: “Guido Jonkers (1956) – Uitgever WantToKnow.nl Na een studie marketing op de HEAO in Amsterdam, 3 jaar werkzaam voor de grootste tijdschriftenuitgever van Nederland, de VNU.”

Je vergeet een nulletje: € 150.000.
Dat is omzet, daar gaat zaalhuur nog van af e.d. maar het blijft beter dan een uitkering.

P.S. kun je niet een eenvoudigere captcha kiezen? Je klikt je wezenloos tot al die verkeersborden of etalages weg zijn.

Ik had ook kritiek op Guido “de fantast” en kreeg meteen een ban op zijn graancirkel en ufo-site. Ik ben al jaren bezig om mensen te waarschuwen voor deze duur betaalde onzin. Maar sommige mensen willen nu eenmaal in die onzin blijven geloven. Deze week weer in het Dagblad v/h Noorden een stuk geschreven over meesteroplichter Derrek Ogilvie….de man is al meerde keren ontmaskert als een charlatan maar gaat vrolijk door. Misschien weet hij eindelijk eens te vertellen waar die gekke Amerikanen nu die Bigfoot kunnen vinden,  want jaren zoeken en niks vinden moet er eens een “paragnost”  aan te… Lees verder »

Ik wil mij er ook niet meer toe laten verleiden om op dit soort sites nog mijn mening te geven over deze poppenkast. Daarmee diskwalificeert iemand zich tot het zelfde niveau als Martijn van Staveren en een Guido Jonkers. Ook op de site van Janet Ossebaard staan verhalen in over graancirkels waar een paard de hik van krijgt. Heuse onderzoeksreizen worden er georganiseerd om in Engeland de graancirkels te bestuderen. Het hele “onderzoeksteam” gaat in de graancirkel plaatsnemen om te mediteren. Vervolgens worden er contacten gelegd met de Aliens,   die volgens “expert” Ossebaard honderden lichtjaren hebben afgelegd om dit… Lees verder »

Graancirkels worden niet allemaal gemaakt door mensen.

Probeer jij maar eens een complexe graancirkel zoals deze te maken in het donker met alleen het licht van een zaklampje. Dat gaat je echt niet lukken.

https://www.connexionfrance.com/French-news/Huge-crop-circles-appear-overnight-in-French-field

Bij sommige graancirkels zijn geen menselijke sporen gevonden. Hoe kunnen mensen in staat zijn om een graancirkel te maken zonder sporen achter te laten??

Wat is dat nou voor rare vraag?????

Misschien wel de meest fascinerende filmbeelden die ooit van een graancirkel gemaakt zijn, werden in 1996 geschoten door een student genaamd John Wayleigh op de heuvel van Olivers Castle in Wiltshire. Met zijn camera legde hij ‘s morgens vroeg vast hoe twee lichtbolletjes achter elkaar aan vlogen boven een veld, waar in een mum van tijd een nieuwe formatie verscheen. 

https://youtu.be/6M6vP8-SbU0
 

Dat word beweerd door debunkers ja.

Geloof je dat Rick?

Robbert v/d Broeke is ook z’n fantast. Hij voelt altijd als eerste dat de ruimteschepen gaan landen in de omgeving van zijn woonplaats.  Robbertje heeft altijd zijn fototoestel bij zich om “orbs” te fotograferen,  wat hem aardig lukt. Ook heeft Robbertje door als eerste de graancirkels te bezoeken weleens contact met de aliens,  hij beweerd zelfs door hen te zijn ontvoerd.  Goh,   maar toevalligerwijze lukt het hem dan weer niet om van zijn ontvoerders een foto te maken.

Anoniem: Sinterklaas bestaat…….en u droomt maar lekker verder !

 

@Jakob

Misschien moet u die oogkleppen eens afzetten. Buitenaardsen zijn hier.

Vooralsnog ga ik ervan uit dat u mij voor de gek wilt houden met uw antwoordt,  erg serieus nemen kan ik u op deze wijze niet.

Indien en voor zover het antwoordt van u wel serieus bedoelt is,   ben ik bereidt om hier verder met u op door te gaan. Voor toneel en cabaret ga ik naar een ander forum !

 

Met vriendelijke groet.

@Jakob

Ik ben serieus. De Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer heeft gezegd dat buitenaardsen hier op aarde zijn.

https://youtu.be/Yc7fIkqZun8
 

Dus,  en als hij het zegt dan moeten we dat serieus nemen ? Mooi,  dan kan Amerika de NASA wel opdoeken,  kunnen ze die miljarden beter gaan steken in het opsporen van Bigfoot of het monster van Loch Ness.  Ze lopen er al jaren achteraan te vangen,  en niemand is met de modernste opsporingstechnieken in staat ze op te sporen. Wel vreemd dat de Aliens er precies zo uitzien als wij,  en ook nog de taal spreken. En nog opmerkelijker is het dat ze niet zeggen waar ze vandaan komen. Waar is hun ruimteschip gebleven waar ze mee gekomen zijn… Lees verder »

@Jakob U gaat er nu van uit dat buitenaardsen van heel ver weg komen. Maar buitenaardsen zijn al hier alleen bevinden zij zich in een andere hogere dimensie. Wij kunnen nog niet naar een hogere dimensie reizen maar buitenaardsen kunnen wel naar onze lagere dimensie reizen. Voor buitenaardsen is het geen enkel probleem meer om te reizen tussen verschillende dimensies. Albert Einstein begon tijd in 1912 als vierde dimensie aan te duiden, zoals zijn vroegere hoogleraar Hermann Minkowski al eerder deed. In 1995 zei Edward Witten dat het mogelijk zou moeten zijn een theorie in 11 dimensies te formuleren. Een… Lees verder »

Flatland: A Romance of Many Dimensions (Nederlands: Platland: een roman van vele afmetingen) is geschreven door Edwin Abbott Abbott (18381926) in 1884 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Flatland

Beetje gedateerd niet?
 

Leuke verhalen Anoniem. Jullie ufo-deskundigen fantaseren er maar wat op los met die dimensies.

Maar waar zijn de bewijzen ?  die mis ik !  Geen foto’s…geen filmmateriaal…. niets….helemaal niets. Alleen gebakken lucht !

@Jakob

Er bestaan meerdere dimensies. 

Er zijn geen bewijzen voor het bestaan van méér dimensies dan de vier waar Einstein mee werkte. Tal van natuurkundigen denken echter toch dat ze wel moeten bestaan, omdat er belangrijke theorieën zijn die niet zouden werken zonder die dimensies. Dat geldt vooral voor de zogeheten snaartheorie, die alleen van toepassing kan zijn met zeven extra dimensies.

De snaartheorie is het beste model tot nu toe dat alle bekende natuurkrachten kan verenigen. 

http://wibnet.nl/heelal/raadsel-van-het-heelal-hoeveel-dimensies-zijn-er

Dus zo ‘n fantasieverhaal of onzin is dat niet.

DURF VERDER TE DENKEN!!!

De webmaster en ik durven wel verder te denken. Wij wagen ons er echter niet aan om complottheorieën te ondersteunen waar geen enkel bewijs is. U komt met verschillende dimensies uit de kast waarvan nog maar moet blijken of ze überhaupt bestaan of kunnen bestaan. Het ufo-gezelschap ziet hierin meteen een aangrijppunt. Zonder het ergens op te baseren gaan zij er dan maar vanuit dat deze theorieën met ufo’s en buitenaardse wezens te maken moet hebben. Wat een onzin ! Leuk bedacht,  want het tegendeel is De snaartheorie wordt door verschillende wetenschappers onderzocht,  andere wetenschappers verwerpen deze theorie weer. Het… Lees verder »

De webmaster en ik durven wel verder te denken. Wij wagen ons er echter niet aan om complottheorieën te ondersteunen waar geen enkel bewijs is. U komt met verschillende dimensies uit de kast waarvan nog maar moet blijken of ze überhaupt bestaan of kunnen bestaan. Het ufo-gezelschap ziet hierin meteen een aangrijppunt. Zonder het ergens op te baseren gaan zij er dan maar vanuit dat deze theorieën met ufo’s en buitenaardse wezens te maken moet hebben. Wat een onzin ! Leuk bedacht,  want het tegendeel is moeilijk te bewijzen. De snaartheorie wordt door verschillende wetenschappers onderzocht,  andere wetenschappers verwerpen deze… Lees verder »

Geen sterk verhaal wat je schrijft. Ik geloof nooit alles wat ik lees en ga uit van mijn eigen visie en waarneming. Toch erg makkelijk om Martijn van Staveren als onzin weg te zetten. Hij komt in ieder geval sterker over dan deze makkelijke tegenwerping!

Martijn van Staveren komt met verhalen aandraven die sterk doen lijken op iemand die lijdt aan waanvoorstellingen.

Iemand die zijn verhalen serieus neemt doet er goed aan om zich ook psychiatrisch te laten onderzoeken. Of kom anders met bewijzen waar de sceptici de mond van openvalt…..maar dat blijkt nogal lastig in het wereldje van fantasten !

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder