De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

POLITICO: Zoekt het Pentagon naar ufo’s?

Tien jaar geleden zou het Amerikaanse Congres, de Amerikaanse wetgever, het Pentagon opdracht gegeven hebben om wederom onderzoek te doen naar ufo’s. Hoe zit dat?

Op de doorgaans betrouwbare website van Politico verscheen vandaag een artikel waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het Pentagon ongeveer tien jaren geleden van het Amerikaanse congres, op initiatief van senator Harry Reid, opdracht kreeg het onderzoek naar ufo’s weer op te pakken. Meerdere incidenten met militaire piloten waarbij objecten “onmogelijk” gedrag vertoonden zouden daarvoor de aanleiding zijn geweest.

Het onderzoek, met de naam The Advanced Aviation Threat Identification Program, zou Vrijdag (15 December 2017) ook inderdaad zijn bevestigd door het Pentagon.

Aanleiding

Militaire piloten werden in toenemende mate geconfronteerd met objecten die snelheden en manoeuvres vertoonden die de natuurwetten lijken te tarten. Naar aanleiding hiervan werd het noodzakelijk geacht nader onderzoek te doen naar deze “ufo’s”.

Al in 2009 zou naar aanleiding van de voorvallen het Pentagon de opdracht gekregen hebben uit te zoeken waarmee deze piloten dan geconfronteerd werden. Gedacht werd aan een nieuwe generatie vliegtuigen uit mogelijk China of Rusland. Het onderzoek zou zijn geëindigd in de loop van 2012.

Uitgelekt

Het bestaan van net onderzoek kwam op een redelijk onbenullige manier aan het licht. In een ontslagbrief van de leider van het onderzoek, Luis Elizondo, aan defensie minister James Mattis, beklaagde Elizondo zich er over dat zijn onderzoek niet serieus genoeg werd genomen.

Kort daarna kwam Elizondo in contact met Tom DeLonge. Tom DeLonge, een bekende naam in de muziek industrie, timmert al een tijdje aan de weg met “To The Stars Academy of Arts and Sciences”. Een initiatief om mensen met kennis van zaken bij elkaar te verzamelen om de onderste steen wat betreft het ufo fenomeen, en dan met name de technieken er achter, boven water te krijgen in het belang van de mensheid.

Een en ander klink nogal “wazig”, maar mocht dit recent nieuws bevestigd kunnen worden, dan zou het initiatief wel eens een vlucht kunnen nemen.

Persconverentie

Oktober jongstleden gaf het initiatief een persconferentie, waarin een incident met het enorme vliegdek schip USS Nimitz uit de doeken werd gedaan. Het zou een van de incidenten geweest zijn die tot het onderzoek van het Pentagon geleid hebben en waarbij het object ook gefilmd werd.

Tijdens een routine training met twee andere schepen verschijnt er een object op de radar zonder transponder wat ook niet reageert op radio oproepen en koerst recht op de schepen aan. Twee F-18 vliegtuigen die al in de lucht zijn, krijgen de opdracht het object te onderscheppen.

Wat de piloten in het oog krijgen is een object van ongeveer 12 meter lang en 3.5 meter dik, zonder vleugels en zichtbare aandrijving.

Terwijl een van de vliegtuigen stijgt, zet het andere koers om het object te onderscheppen. Het object verandert ook van koers en vliegt op dat moment recht op het laagste vliegtuig aan.

Voor het echter in botsing komt met het vliegtuig, daalt het object met een “onmogelijke” snelheid en met nog een “onmogelijke” manoeuvre neemt het positie in achter het vliegtuig.

De piloten weten echter wel opnamen te maken van het object.

Na het incident verklaren de piloten buitenspel te zijn gezet door een technologie die ze nooit eerder hebben gezien.

Het verhaal gaat echter nog verder.

Nadat de vliegtuigen geland zijn, zou het object nog enkele uren in de buurt van de schepen gebleven zijn waarbij het nog meer manoeuvres ten toon gespreid zou hebben die de natuurwetten leken te breken, en zelfs een tijd op zo’n 15 meter boven de zee stil gehangen zou hebben.

Meer vliegtuigen werden uitgezonden om het object te onderscheppen, maar leverde het zelfde resultaat op als het incident met de eerste twee vliegtuigen.

In verklaringen naderhand zou het object geen vijandige indruk gewekt hebben, maar werd het wel als zodanig gezien door de aard van het object. Iets wat standaard procedure zou zijn in alle geval van onbekende vliegtuigen. In dit geval een onbekend object.

Een en ander leest als een spannend boek, maar zou toch een van de aanleidingen geweest zijn om het Pentagon opnieuw onderzoek te laten doen naar dit soort onbekende objecten.

Het Pentagon bevestigt

Bij monde van Pentagon woordvoerster Dana White wordt een en ander bevestigd. Ook wordt bevestigd dat Luis Elizondo inderdaad het onderzoek geleid heeft. Op gedetailleerde vragen werd echter geweigerd antwoord te geven.

Andere bronnen, in het artikel “insiders” genoemd, claimen dat het onderzoek vooral een hoop papierwerk heeft opgeleverd, maar verder weinig concreets.

White verklaarde verder dat het onderzoek in 2012 gestopt werd ten gunste van andere, meer dringende projecten.

Het onderzoek zou al eerder een stille dood gestorven zijn wegens een gebrek aan resultaat.

En nu?

Mocht dit hele verhaal inderdaad kloppen, dan lijkt de duivel uit de doos en is dan ook niet zo simpel meer terug te stoppen. Immers het officiële standpunt van Amerika is dat uit eerder onderzoek is gebleken dat ufo’s in de zin van onbekende objecten niet bestaan en dus ook geen bedreiging voor de staatsveiligheid vormen.

Diverse documenten hebben in het verleden echter al iets anders gesuggereerd, en mocht dit recente onderzoek werkelijk plaatsgevonden hebben, dan valt die stelling niet meer te verdedigen.

Zover bekend was ook dit laatste onderzoek niet in staat echte antwoorden te leveren. Maar mochten de voorvallen echt plaatsgevonden hebben, dan is daarmee een groter en breder onderzoek wel gerechtvaardigd.

OmschrijvingLink
The Pentagon’s Secret Search for UFOshttps://www.politico.com/magazine/story/2017/12/16/pentagon-ufo-search-harry-reid-216111
Amerikaans Congreshttps://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaans_Congres
Harry Reidhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Reid
Tom DeLongehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Tom_DeLonge
To The Stars Academy of Arts and Scienceshttps://dpo.tothestarsacademy.com/
US Navy ‘filmed UFO that DEFIED PHYSICS’, former Area 51 insider claimshttps://www.express.co.uk/news/weird/870151/Aliens-UFO-US-Navy-USS-Nimitz-Chris-Mellon-To-The-Stars-Academy
USS Nimitz (CVN-68)https://nl.wikipedia.org/wiki/USS_Nimitz_(CVN-68)

De schimmige wereld van ufo’s [LongRead]

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarmee dus voor de zoveelste keer is bewezen dat de Amerikaanse overheid haar hand niet omdraait voor een potje jokken. Het Roswell incident bijvoorbeeld: De Amerikaanse overheid heeft daar officieel ook over gelogen, meerdere malen zelfs. Senator Symington heeft achteraf bekend dikke leugens te hebben verteld over de Phoenix Lights, door honderden Amerikanen gezien op 13 maart 1997. De officiële Amerikaanse versie is nog altijd een leugen.  Fyve Syminton is inmiddels een roepende in de woestijn: “Investigations need to be re-opened, documents need to be unsealed and the idea of an open dialogue can no longer be shunned,” and calling… Lees verder »

Ach, de complotterts moeten ook een beetje uitslapen op zondag. Aluhoedje op. Lekker ongestoord. Geen nare straling en zo. Weet je. 😉   Eigenlijk hebben wij helemaal geen vrienden he? We zitten overal tussenin. De Skeptici ter rechterzijde ,vallen ons weliswaar niet aan omdat we geen onzin verkondigen maar vrienden zijn het ook niet. En de complotters ter linkerzijde zijn al helemaal niet onze vrienden. Als ik moest kiezen zou ik nog liever bij de Skeptici zitten geloof ik maar gelukkig hoef ik dat niet. Blijf ik lekker hier zitten, want de waarheid ligt meestal in het midden, zei mijn… Lees verder »

Wat is er dan niet fair aan mijn stukje op Kloptdatwel.nl? Volgens mij maak je er iets te veel van dat die 22 miljoen gezien moet worden als een bevestiging dat de Amerikaanse overheid het zinvol onderzoek vond. Uit de verklaring van Elizondo over zijn ontslagname, blijkt het tegendeel. Ik vind het vooral opmerkelijk dat een handjevol senatoren in die subcommissie die gaat over militaire bestedingen, zomaar kan besluiten om zoveel geld te geven aan een project dat grotendeels buiten overheidscontrole lijkt te staan, zonder dat er deskundigen op dit gebied worden geraadpleegd. Maar er zijn vast meer nog dubieuzere… Lees verder »

Bij Bluebook werd in ieder geval Hynek in eerste instantie ingehuurd als deskundige voor het opstellen van mogelijke astronomische verklaringen, zijn rol is in de loop van de tijd natuurlijk wel wat veranderd.
Maar ik bedoelde met het raadplegen van deskundigen in dit geval dat die niet lijken te zijn geraadpleegd bij de beslissing van om die 22 miljoen aan Bigelow te geven. Wat die er verder mee heeft gedaan en welke mogelijke deskundigen hij heeft aangezocht, weten we al helemaal niet.

Ik weet niet of je de recent uitgekomen biografie van Hynek hebt gelezen (ik hem ‘m besproken in de laatst uitgekomen Skepter), maar daarin komt duidelijk in naar voren dat Hynek in het begin best tevreden was hoe het liep met zijn rol in Sign, Grudge en Bluebook, maar het hing wel erg af van wie er op dat moment aan de touwtjes trok. Op het laatst was het wel goed mis met majoor Quintanilla, en ook keek Hynek wel met bedenkingen terug naar hoe hij aan het begin van zijn carrière als ufodeskundige te werk ging.

Ik denk dat Bluebook op een gegeven moment niet veel meer kon voorstellen dan een administratiekantoor door gebrek aan personeel en gebrek aan middelen (en kennis) om experts in te schakelen om interessante gevallen gedegen te bestuderen. Het leger kent volgens mij sowieso niet echt een cultuur waarin een wetenschappelijke houding en mogelijke langdurige openstaande vragen gewaardeerd worden.

Zwak schrijfseltje van Pepijn, die heeft wel eens betere stukken geschreven.

Een lege huls, een erg slecht onderbouwd betoog. En bovendien gaat hij totaal niet in op de kern van de zaak: de Amerikaanse regering heeft 22 miljoen over voor Ufo onderzoek. Terwijl ze al jaren elke interesse ontkennen, laat staan dat ze zich er mee verbinden. Dat mag een mens toch wel eens aan het denken zetten maar nee…. skeptici denken in dit soort gevallen juist NIET verder. Als ze op elk vakgebied zo sloom zouden zijn, reden we nog met stoomtreinen rond.

 

Overigens: 5 jaar lang x 22 miljoen is ruim 100 miljoen…. dat is geen kattepis. Ze doen geen onderzoek naar de hoeveelheid kalknagels bij gepensioneerde ambtenaren of zo. Bovendien houden ze het geheim. Waarom is dat dan geheim? Als ufo’s alleen maar onzin zijn en op een aardse manier verklaard kunnen worden is geheimzinnigheid niet nodig.

Er zal dus wel degelijk een grondslag zijn voor EN het onderzoek EN de geheimzinnigheid.

Er staat niet in dat NYT artikel dat het om 22 miljoen per jaar gaat, wel dat het bedrag niet makkelijk is terug te vinden in de hele begroting:
“In the $600 billion annual Defense Department budgets, the $22 million spent on the Advanced Aerospace Threat Identification Program was almost impossible to find.” Zoals ik het artikel lees gaat het om een totaalbudget voor de periode 2008-2011. 

Ik heb mijn informatie hier gevonden: https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Aviation_Threat_Identification_Program Contracts obtained by The Times show a congressional appropriation of just under $22 million beginning in late 2008 through 2011. The money was used for management of the program, research and assessments of the threat posed by the objects. The Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP)[1] was a secret investigatory effort funded by the United States government to study unexplained aerial phenomena. It was first made public on 16 December 2017. The program began in 2007, with funding for the project budgeted at over 20 million dollars a year until the available appropriations were… Lees verder »

Tsja, er zijn ook Wikipedianen die niet zo goed hun bronnen kunnen lezen. Voor de bron van dat bedrag (per jaar) geven ze de artikelen in de NYT en Politico en daar staat het gewoon niet in. Sterker nog bij Politico staat: “Reid initiated the program, which ultimately spent more than $20 million, ” het gaat dus echt om een totaalbedrag over de hele periode. Nog steeds een smak geld.

zie ook dit interview met een van de auteurs van het NYT-artikel https://www.youtube.com/watch?v=T-Dp1FzKods

De Skeptici zien die motieven niet. Die zijn heel goed in het WAT van een vraag beantwoorden maar zwak in het WAAROM van een vraag beantwoorden.

Uiteraard is het logisch om te veronderstellen dat als je technologie onderzoekt die je zelf niet begrijpt (als dat zo is dus..) dat je dat geheim houdt. Althans, dat vinden jij en ik een logische aanname.

Ook daarom vond ik het stuk van Pepijn zwakjes. Hij schiet op een paar details, geeft zijn niet onderbouwde mening en That’s it. Case closed.

Dat is je niet verdiepen in iets, dat is voorbij gaan aan iets.

 

staan de Amerikanen nou eigenlijk niet in dat beruchte hempie?, eerst alles ontkennen en astronauten air force personeel en andere stuk voor stuk afschiet en dan nu plots dit ,rare vogels die gaste

Amerikanen staan bekend als de Lieg-natie.

Wel triest dat niemand echt van slag raakt door dikke leugens.

Ach ja zoals ze bij The X-Files al zeggen:

The Truth Is Out There

Erwin,

staat die Russische docu waar Rick het over heeft al eens een keer op youtube?

Ik heb even moeten zoeken maar toch gevonden:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kn3g0V9eMoU

 

Rond minuut 25 ben ik in beeld, rond minuut 31, vast nog wel een paar keer ergens. . Maar volgens mij zijn er nog meer delen. Ik heb de footage zelf ook thuis en dan is het 3 x 50 minuten volgens mij.

Maar aangezien ik er geen reet van kan verstaan heb ik heb ook nooit afgekeken.

 

 

Cool, nu alleen mijn Russisch nog een beetje bijspijkeren 😉

 

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/pentagon-chef-we-zijn-niet-alleen/ar-BBH3hgN?li=BBoPEwG&OCID=HPDHP   Het begint er steeds meer op te lijken dat de Amerikaanse overheid er ernstig rekening mee houdt dat we worden bezocht door buitenaardse wezens. Jarenlang zijn door het Pentagon in het geheim miljoenen dollars uitgegeven aan onderzoek naar UFO’s. Geld dat niets tastbaars opleverde – zover we weten. Nu heeft de voormalige chef van dat programma een interview gegeven aan CNN met opmerkelijke uitspraken. Volgens hem zijn we niet alleen in het heelal. Luis Elizondo was namens het Pentagon jarenlang verantwoordelijk voor de 22 miljoen dollar die de Amerikanen in het onderzoek pompten. Zijn mensen concentreerden zich vooral… Lees verder »

Er is in de VS veel meer reuring in de media dan hier in Nederland, ben benieuwd hoe zich dit verder ontwikkelt.

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder