Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

POLITICO: Zoekt het Pentagon naar ufo’s?

Tien jaar geleden zou het Amerikaanse Congres, de Amerikaanse wetgever, het Pentagon opdracht gegeven hebben om wederom onderzoek te doen naar ufo’s. Hoe zit dat?

Op de doorgaans betrouwbare website van Politico verscheen vandaag een artikel waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het Pentagon ongeveer tien jaren geleden van het Amerikaanse congres, op initiatief van senator Harry Reid, opdracht kreeg het onderzoek naar ufo’s weer op te pakken. Meerdere incidenten met militaire piloten waarbij objecten “onmogelijk” gedrag vertoonden zouden daarvoor de aanleiding zijn geweest.

Het onderzoek, met de naam The Advanced Aviation Threat Identification Program, zou Vrijdag (15 December 2017) ook inderdaad zijn bevestigd door het Pentagon.

Aanleiding

Militaire piloten werden in toenemende mate geconfronteerd met objecten die snelheden en manoeuvres vertoonden die de natuurwetten lijken te tarten. Naar aanleiding hiervan werd het noodzakelijk geacht nader onderzoek te doen naar deze “ufo’s”.

Al in 2009 zou naar aanleiding van de voorvallen het Pentagon de opdracht gekregen hebben uit te zoeken waarmee deze piloten dan geconfronteerd werden. Gedacht werd aan een nieuwe generatie vliegtuigen uit mogelijk China of Rusland. Het onderzoek zou zijn geëindigd in de loop van 2012.

Uitgelekt

Het bestaan van net onderzoek kwam op een redelijk onbenullige manier aan het licht. In een ontslagbrief van de leider van het onderzoek, Luis Elizondo, aan defensie minister James Mattis, beklaagde Elizondo zich er over dat zijn onderzoek niet serieus genoeg werd genomen.

Kort daarna kwam Elizondo in contact met Tom DeLonge. Tom DeLonge, een bekende naam in de muziek industrie, timmert al een tijdje aan de weg met “To The Stars Academy of Arts and Sciences”. Een initiatief om mensen met kennis van zaken bij elkaar te verzamelen om de onderste steen wat betreft het ufo fenomeen, en dan met name de technieken er achter, boven water te krijgen in het belang van de mensheid.

Een en ander klink nogal “wazig”, maar mocht dit recent nieuws bevestigd kunnen worden, dan zou het initiatief wel eens een vlucht kunnen nemen.

Persconverentie

Oktober jongstleden gaf het initiatief een persconferentie, waarin een incident met het enorme vliegdek schip USS Nimitz uit de doeken werd gedaan. Het zou een van de incidenten geweest zijn die tot het onderzoek van het Pentagon geleid hebben en waarbij het object ook gefilmd werd.

Tijdens een routine training met twee andere schepen verschijnt er een object op de radar zonder transponder wat ook niet reageert op radio oproepen en koerst recht op de schepen aan. Twee F-18 vliegtuigen die al in de lucht zijn, krijgen de opdracht het object te onderscheppen.

Wat de piloten in het oog krijgen is een object van ongeveer 12 meter lang en 3.5 meter dik, zonder vleugels en zichtbare aandrijving.

Terwijl een van de vliegtuigen stijgt, zet het andere koers om het object te onderscheppen. Het object verandert ook van koers en vliegt op dat moment recht op het laagste vliegtuig aan.

Voor het echter in botsing komt met het vliegtuig, daalt het object met een “onmogelijke” snelheid en met nog een “onmogelijke” manoeuvre neemt het positie in achter het vliegtuig.

De piloten weten echter wel opnamen te maken van het object.

Na het incident verklaren de piloten buitenspel te zijn gezet door een technologie die ze nooit eerder hebben gezien.

Het verhaal gaat echter nog verder.

Nadat de vliegtuigen geland zijn, zou het object nog enkele uren in de buurt van de schepen gebleven zijn waarbij het nog meer manoeuvres ten toon gespreid zou hebben die de natuurwetten leken te breken, en zelfs een tijd op zo’n 15 meter boven de zee stil gehangen zou hebben.

Meer vliegtuigen werden uitgezonden om het object te onderscheppen, maar leverde het zelfde resultaat op als het incident met de eerste twee vliegtuigen.

In verklaringen naderhand zou het object geen vijandige indruk gewekt hebben, maar werd het wel als zodanig gezien door de aard van het object. Iets wat standaard procedure zou zijn in alle geval van onbekende vliegtuigen. In dit geval een onbekend object.

Een en ander leest als een spannend boek, maar zou toch een van de aanleidingen geweest zijn om het Pentagon opnieuw onderzoek te laten doen naar dit soort onbekende objecten.

Het Pentagon bevestigt

Bij monde van Pentagon woordvoerster Dana White wordt een en ander bevestigd. Ook wordt bevestigd dat Luis Elizondo inderdaad het onderzoek geleid heeft. Op gedetailleerde vragen werd echter geweigerd antwoord te geven.

Andere bronnen, in het artikel “insiders” genoemd, claimen dat het onderzoek vooral een hoop papierwerk heeft opgeleverd, maar verder weinig concreets.

White verklaarde verder dat het onderzoek in 2012 gestopt werd ten gunste van andere, meer dringende projecten.

Het onderzoek zou al eerder een stille dood gestorven zijn wegens een gebrek aan resultaat.

En nu?

Mocht dit hele verhaal inderdaad kloppen, dan lijkt de duivel uit de doos en is dan ook niet zo simpel meer terug te stoppen. Immers het officiële standpunt van Amerika is dat uit eerder onderzoek is gebleken dat ufo’s in de zin van onbekende objecten niet bestaan en dus ook geen bedreiging voor de staatsveiligheid vormen.

Diverse documenten hebben in het verleden echter al iets anders gesuggereerd, en mocht dit recente onderzoek werkelijk plaatsgevonden hebben, dan valt die stelling niet meer te verdedigen.

Zover bekend was ook dit laatste onderzoek niet in staat echte antwoorden te leveren. Maar mochten de voorvallen echt plaatsgevonden hebben, dan is daarmee een groter en breder onderzoek wel gerechtvaardigd.

OmschrijvingLink
The Pentagon’s Secret Search for UFOshttps://www.politico.com/magazine/story/2017/12/16/pentagon-ufo-search-harry-reid-216111
Amerikaans Congreshttps://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaans_Congres
Harry Reidhttps://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Reid
Tom DeLongehttps://nl.wikipedia.org/wiki/Tom_DeLonge
To The Stars Academy of Arts and Scienceshttps://dpo.tothestarsacademy.com/
US Navy ‘filmed UFO that DEFIED PHYSICS’, former Area 51 insider claimshttps://www.express.co.uk/news/weird/870151/Aliens-UFO-US-Navy-USS-Nimitz-Chris-Mellon-To-The-Stars-Academy
USS Nimitz (CVN-68)https://nl.wikipedia.org/wiki/USS_Nimitz_(CVN-68)

De schimmige wereld van ufo’s [LongRead]

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
41
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x