Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

President Trump

Hoe is het mogelijk dat Trump met al zijn misstappen toch president wordt.

De verkiezingen verliezen met een verschil van miljoenen stemmen en toch nog winnen is iets wat alleen mogelijk is in Amerika. Dat bewijst maar weer eens dat het het land van de onbegrensde mogelijkheden is. Maar of Amerikanen er nou zo blij mee moeten zijn, is nogal twijfelachtig.

Hulp uit Rusland, seksuele uitspattingen in een hotelkamer in Moskou, misstappen op financieel gebied, losse handjes wat betreft vrouwen en een totaal gebrek aan respect daarvoor. En dan hebben we nog al zijn grove, beledigende en totaal respectloze uitspraken en speeches.

HOE is deze man president geworden vraagt menigeen zich nu af.

En dat is een goede vraag. Zijn Amerikanen nou werkelijk zo van het padje, of is er wat meer aan de hand. Wat Trump daar president maakt, zorgt er hier voor dat een politicus zich moet verantwoorden voor de rechter. Als Wilders net zo ver was gegaan als Trump, dan had het vast ook niet eens met een sisser afgelopen, en had Wilders wel degelijk straf gehad.

Voor wauwelend Den Haag is Amerika vaak hun grote voorbeeld, maar we mogen blij zijn dat we toch wel nog steeds onze eigen normen en waarden hebben. Een Trump zou hier geen enkele kans gemaakt hebben.

Al die aanwijzingen dat Trump geholpen is door de Russen, dat zelfs enkele van zijn naasten regelmatig contact hebben gehad met het o zo gehate Rusland. De vermeende uitspattingen in Moskou, financiële misstappen. Bewezen of niet, ze passen stuk voor stuk wel precies bij de persoonlijkheid van de man.

En nu duikt en dan een fragment uit een Hongaars televisie programma op. Een ex Miss Hongarije doet in Hongaarse variant van Carpool Karaoke uit de doeken hoe zij in 2013 door Trump werd gevraag op zijn kamer van het Ritz Carlton te verschijnen. En laat dit nou net juist de kamer en de datum zijn waarop ook de “golden shower gate” moet hebben plaatsgevonden.

Miss Hongarije, Kata Sarka, had zelfs het visitekaartje van Trump ,die zij krijg toen Trump haar uitnodigde, nog, en toonde dit ook. Het programma werd uitgezonden in Mei verleden jaar, en dat is lang voor iemand ook maar een idee had dat Trump wel eens president zou kunnen worden.

http://www.hln.be/hln/nl/39002/Donald-Trump/article/detail/3055120/2017/01/15/Ex-Miss-Hongarije-Trump-nodigde-me-uit-op-zijn-hotelkamer-in-Moskou.dhtml

Kortom, Amerika zit nu opgescheept met een president die chantabel is.

Daarnaast mag de Amerikaanse bevolking zich ook wel eens gaan afvragen hoe het gesteld is met de moraal van hun toekomstige president. Als dat al niet duidelijk is gebleken in de aanloop naar de verkiezingen, dan is het nu toch wel duidelijk gebleken uit de mensen die samen met hem Amerika moeten gaan leiden. Wellicht is voor de Amerikanen lijden toch een beter woord.

Tijdens zijn pers conferentie, u weet wel, waar bij hij alles wat hem niet aanstond fake news noemde en de journalist van CNN schoffeerde, bleek maar weer eens hoe de mind van Trump werkt.

De stapels papieren die duidelijk moesten maken dat Trump toch echt afstand had genomen van zijn zaken, bleken blank. Stapels dossiers en papieren met niks dus. En voor wie de conferentie heeft gevolgd, en zich afvroeg wie dan toch die mensen op de achtergrond waren die steeds floten, klapten en joelden als Trump weer eens wat “verstandigs” zei, of ontkende… Die waren ingehuurd om juist dat te doen!

Een groot deel van de conferentie werd besteed aan het uitleggen van de constructie die was bedacht om Trump van zijn zaken te scheiden. Maar… Wat voor constructie kan een man van zijn zaken scheiden wanneer deze simpelweg zijn zoons aan top zet?

Denkt nou werkelijk iemand dat vader en zoons niet overleggen?

Zelfs financiële experts noemden het een lachertje.

Ondergetekende is geen expert op gebied van politiek. Verre van dat. Maar wat Trump nu toch weet klaar te spelen is iets waar je geen verstand van politiek voor nodig bent. En menigeen vraagt zich nu toch af wat Trump gaat doen als die eenmaal president is. Als hij al wegkomt met al die zaken die hij nu al heeft gepresteerd, wat komt er dan wanneer deze man eenmaal president is, en nauwelijks nog verantwoording heeft af te leggen.

Omringd door familie, zakenpartners en gelijk gestemden het machtigste land van de wereld gaan leiden, kan ons in de toekomst nog wel eens de nodige verrassingen bezorgen.

Er valt over Trump nog veel meer te schrijven, maar vast staat dat Trump een bikkelhard man is die met een waas is omgeven wat betreft zijn financiën en ook geen duidelijkheid wil verschaffen daarover, zoals zo goed als alle voorgaande presidenten dat wel hebben gedaan.

Kortom, het presidentschap van Trump is geen goed nieuws voor Amerika en de rest van de wereld.

Uiteraard denken zat Amerikanen hier anders over, anders was deze man nooit president geworden. Wellicht zijn er nu toch een hoop mensen die spijt hebben van hun stem op Trump.

Human Rights Watch noemt Trump onlangs zelfs een bedreiging voor de mensenrechten. Deze week wist hij zelfs een mensenrechten icoon en congres lid John Lewis te schofferen. Via Twitter uiteraard…

Hoe het afloopt zullen we ongetwijfeld gaan merken in de komende jaren…

Saturday Night Live impressie van Trumps persconferentie

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
38
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x