Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Maak kennis met de ...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Maak kennis met de elektrische levensvormen die leven van pure energie


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

PLAK een elektrode in de grond, pomp er elektronen in, en ze zullen komen: levende cellen die elektriciteit eten. We hebben geweten dat bacteriën op verschillende energiebronnen overleven, maar geen enkele is zo raar als deze. Denk aan het monster van Frankenstein, tot leven gewekt door galvanische energie, behalve dat deze "elektrische bacteriën" heel echt zijn en overal opduiken.

In tegenstelling tot alle andere levende wezens op aarde, gebruiken elektrische bacteriën energie in zijn puurste vorm: naakte elektriciteit in de vorm van elektronen die uit rotsen en metalen worden gewonnen. We kenden al twee soorten, Shewanella en Geobacter​Nu laten biologen zien dat ze nog veel meer uit rotsen en zeemodder kunnen lokken door ze te verleiden met een beetje elektrisch sap. Experimenten met bacteriën op batterijelektroden laten zien dat deze nieuwe, verbijsterende levensvormen in wezen elektriciteit eten en afscheiden.

https://nl.sanroeducare.com/meet-electric-life-forms-that-live-pure-energy-read-320641

https://www.newscientist.com/article/dn25894-meet-the-electric-life-forms-that-live-on-pure- energy/?ignored=irrelevant#.VAMxdvl_twF


   
Citeren
Deel: