Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Deel:
Meldingen
Alles wissen

Vloeibaar water ontdekt in een meteoriet


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Voor het eerst hebben wetenschappers vloeibaar water in een meteoriet gevonden. Hoewel lang werd vermoed dat water kon worden bewaard in meteorieten die bekend staan als koolstofhoudende chondrieten, is dit de eerste keer dat er daadwerkelijk vloeistof in een meteoriet is aangetroffen. De ontdekking werd gedaan in fragmenten van de Sutter ’s Mill meteoriet een 4,6 miljard jaar oud stuk ruimterots dat op aarde viel en in 2012 in de Verenigde Staten landde. Senior studie auteur Akira Tsuchiyama van de Ritsumeikan Universiteit in Japan, en collega ‘s, gebruikten microscopietechnieken om vloeistof te identificeren die rijk is aan kooldioxide in een klein calcietkristal.

"Deze prestatie toont aan dat ons team een minuscule vloeistof kon detecteren die in een mineraal zat van 4,6 miljard jaar", zei Tsuchiyama.

De ontdekking is vooral belangrijk omdat deze, gezien de ouderdom van de meteoriet, aanwijzingen kan geven over de omstandigheden tijdens de vroegste dagen van ons zonnestelsel. De wetenschappers geloven dat deze specifieke ruimterots ergens buiten de baan van Jupiter is ontstaan. Het water binnenin zou ook kunnen wijzen naar de oorspronkelijke bron van de oceanen op aarde. Het kan in feite het "grootouder materiaal" zijn van al het water dat op aarde wordt aangetroffen.

https://www.space.com/discovery-liquid-water-sutters-mill-meteorite


   
Citeren
Deel: