Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Deel:
Meldingen
Alles wissen

Microben 'onbekend bij de wetenschap' gevonden op ISS


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Wetenschappers hebben op de buitenpost in een baan om de aarde drie bacteriestammen ontdekt die nog nooit eerder zijn gezien. Hoewel het idee om ongeïdentificeerde organismen op een ruimtestation te vinden misschien klinkt als de plot van een sciencefiction horrorfilm, hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over deze specifieke exemplaren.

Ze werden voor het eerst geïdentificeerd door onderzoekers uit de Verenigde Staten en India in monsters die de afgelopen jaren op verschillende locaties in het internationale ruimtestation waren verzameld.

In totaal werden vier stammen gevonden allemaal behorend tot een familie van bacteriën die in bodem en water worden aangetroffen.

Drie echter die werden gevonden in de bovenpanelen, de eetkamer en de koepelmodule van het station waren nog nooit eerder gezien en waren geheel nieuw voor de wetenschap.

De vierde, bekend als Methylorubrum rhodesianum, werd gevonden in een van de HEPA filters van het station.

Hoewel de aanwezigheid van deze bacteriën aan boord van de buitenpost in een baan om de aarde verrassend lijkt, is het de moeite waard eraan te denken dat de astronauten al jaren plantengroei-experimenten uitvoeren.

"De hele genoomsequentie assemblage van deze drie ISS stammen die hier wordt gerapporteerd, zal de vergelijkende genomische karakterisering van ISS isolaten met tegenhangers van de aarde in toekomstige studies mogelijk maken", schreven de auteurs van het onderzoek.

"Dit zal verder helpen bij de identificatie van genetische determinanten die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van plantengroei onder microzwaartekrachtomstandigheden en bijdragen aan de ontwikkeling van zelfvoorzienende plantgewassen voor langdurige ruimtemissies in de toekomst."

https://www.sciencealert.com/four-bacterial-strains-discovered-on-the-iss-may-help-grow-better-space-plants

 


   
Citeren
Deel: