Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Kunnen we buitenaar...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Kunnen we buitenaardse sondes vinden in ons zonnestelsel?


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Een NASA rapport dat in 2018 werd gepubliceerd, neemt het idee om buitenaardse 'technosignatures' te vinden zeer serieus. De zoektocht naar bewijzen van intelligente buitenaardse beschavingen is misschien wel een van de belangrijkste inspanningen die de mensheid ooit heeft ondernomen. Het heeft het potentieel om niet alleen de eeuwenoude vraag te beantwoorden of we al dan niet alleen zijn in het universum, maar ook om fundamenteel te veranderen hoe we onszelf zien en wat het betekent om lid te zijn van een verreikende kosmische gemeenschap. Het vinden van bewijs van buitenaards leven blijkt echter gemakkelijker gezegd dan gedaan te zijn. In het 70 pagina ‘s tellende document 'NASA and The Search For Technosignatures' uit 2018 bespraken wetenschappers hoe bewijs van een buitenaardse beschaving kan worden gevonden en welke vorm deze zou kunnen aannemen. Intrigerend genoeg heeft het ruimteagentschap talloze mogelijkheden overwogen, variërend van het detecteren van 'technische handtekeningen' rond verre sterren tot het vinden van een buitenaardse sonde in ons eigen zonnestelsel.

"Het is zelfs mogelijk dat de aarde zelf dergelijke artefacten herbergt", schreven de auteurs.

Het is zeker een interessant idee en als we zouden aannemen dat een buitenaardse beschaving op de hoogte is van ons bestaan, is het niet onredelijk om te veronderstellen dat ze ruimtesondes zouden sturen om te onderzoeken.

"Ja, ik denk dat het de moeite waard is om in onze zonnebuurt te zoeken naar bewijs van buitenaardse technologie", vertelde astrobioloog Dr. Jacob Haqq-Misra aan The Debrief.

"We weten niet hoe wijdverbreid leven of technologie is in onze melkweg, en daarom kunnen we niet gemakkelijk kansen toewijzen om te zeggen dat technologie meer of minder waarschijnlijk is op een exoplaneet dan in ons zonnestelsel."

https://thedebrief.org/alien-artifacts-on-earth-and-in-our-solar-system-is-possible-nasa-reports/

 


   
Citeren
 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 609
 

Begin 2017 heb ik al eens iets precies over dit onderwerp op de site gezet. 

https://www.dulcet.nl/2017/02/01/buitenaardse-sporen-zonnestelsel/

De kans zal waarschijnlijk maar klein zijn, maar als je niet ook maar kijkt, zal er nooit iets worden gevonden. Vind het een interessant idee, al denk ik zelf ook dat de kans iets te vinden toch wel heel miniem is. 

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


   
BeantwoordenCiteren
Deel: