Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Michio Kaku: 'Conta...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Michio Kaku: 'Contact opnemen met ET is een vreselijk idee'


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

De auteur en theoretisch fysicus heeft twijfels geuit over de wijsheid van het contacteren van intelligente buitenaardse wezens. Dr. Kaku, die bekend staat om zijn visie op de toekomst van technologie, promoot momenteel zijn nieuwste boek 'The God Equation' waarin de zoektocht wordt onderzocht om kwantumtheorie te combineren met Einsteins algemene relativiteitstheorie om een allesomvattende 'theorie van alles'. Hij gelooft dat, hoewel we alle samenstellende delen van deze theorie al hebben, we hem nog in zijn definitieve vorm moeten zien, maar hij gelooft wel dat we 'aan de vooravond van een nieuw tijdperk staan'. Tijdens een recent promotie interview met The Guardian, ging Kaku ook in op het onderwerp buitenaards leven en in het bijzonder de mogelijkheden om contact te leggen.

"Binnenkort hebben we de Webb telescoop in een baan om de aarde en hebben we duizenden planeten om naar te kijken, en daarom denk ik dat de kans vrij groot is dat we in contact komen met een buitenaardse beschaving", zei hij.

Over het daadwerkelijk in contact komen met buitenaardse wezens blijft hij echter niet zo enthousiast.

"Er zijn een paar collega ‘s van mij die vinden dat we contact met ze moeten opnemen", zei hij. 'Ik vind dat een vreselijk idee. We weten allemaal wat er met Montezuma is gebeurd toen hij Cortes honderden jaren geleden in Mexico ontmoette.'

"Persoonlijk denk ik dat buitenaardse wezens daarbuiten vriendelijk zouden zijn, maar we kunnen er niet op gokken."

In 2018 verklaarde Kaku dat hij gelooft dat contact met buitenaardse wezens voor het einde van de eeuw realiteit zou worden en dat dit zou gebeuren door naar hun radiocommunicatie te luisteren.

"Maar met ze praten zal moeilijk zijn, aangezien ze tientallen lichtjaren verwijderd kunnen zijn", zei hij. "Dus in de tussentijd moeten we hun taal ontcijferen om hun technologieniveau te begrijpen."

Alleen de tijd zal uitwijzen of hij gelijk heeft of niet.

https://www.theguardian.com/science/2021/apr/03/string-theory-michio-kaku-aliens-god-equation-large-hadron-collider

 


   
Citeren
Deel: