Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Mysterieus signaal ...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Mysterieus signaal opgevangen van Proxima Centauri


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Astronomen onderzoeken momenteel een signaal dat afkomstig is uit de richting van ons meest nabije sterrenstelsel. Het signaal, dat naar verluidt vorig jaar werd opgepikt door de Parkes telescoop in Australië, wordt nu onderzocht door onderzoekers van het Breakthrough Listen Project een initiatief van 100 miljoen dollar dat is gewijd aan het zoeken naar bewijs van intelligente buitenaardse communicatie.

Volgens rapporten lijkt het afkomstig te zijn van het Proxima Centauri systeem het sterrenstelsel dat het dichtst bij ons ligt en de thuisbasis van twee planeten, waaronder een die mogelijk leven zou kunnen ondersteunen.

Op dit moment blijft het onduidelijk wat het signaal zou kunnen hebben geproduceerd en astronomen hebben tot dusver geen conventionele bron kunnen vinden.

Aangenomen wordt dat het is opgevangen in het 980 MHz bereik, is het signaal heel interessant omdat het in frequentie lijkt te verschuiven op een manier die gelijk is met de beweging van een planeet.

Het is beschreven als "de eerste serieuze kandidaat sinds het 'Wow!' signaal."

Breakthrough Listen zelf werd in 2016 gelanceerd en ontving de zegeningen van de overleden natuurkundige Stephen Hawking, die het werk dat het deed beschreef als "van cruciaal belang".

'De mensheid heeft een diepe behoefte om te verkennen, te leren, te weten', zei hij destijds.

"Het is belangrijk voor ons om te weten of we alleen in het duister zijn."

Zou het Proxima Centauri signaal het bewijs kunnen zijn dat we dat niet zijn?

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9067117/Alien-hunters-carefully-investigating-mysterious-radio-signal-Proxima-Centauri.html

 


   
Citeren
Deel: