Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Was de 'Betz bol’ e...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Was de 'Betz bol’ een buitenaards apparaat?


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Een vreemde metalen bol die in de buurt van het huis van een familie in Florida werd gevonden, leidde tot een decennia lang mysterie.

Het vreemde begon in 1974 toen de familie Betz van Fort George Island, Florida, een mysterieuze metalen bol in hun tuin ontdekte, kort nadat een brand hun huis had verwoest.

Omdat ze dachten dat het een kanonskogel was uit een historische veldslag, besloten ze het te houden, maar al snel werd duidelijk dat het object dat verdacht ongerept was niet was wat het leek.

Ze meldden later dat de bol zich vreemd begon te gedragen, reageerde op gitaarspel door een bonkend geluid uit te zenden en van richting te veranderen wanneer hij over de vloer werd gerold.

Er werd ook gezegd dat de gezinshond jankte en reageerde uit angst voor het object.

Uiteindelijk kreeg het Amerikaanse leger de bol in handen.

Volgens één analyse waren er "radiogolven die eruit kwamen en een magnetisch veld eromheen", maar de eerste pogingen om het te onderzoeken met röntgen bleken nutteloos omdat het metaal te dik was om doorheen te dringen.

Zelfs UFO-onderzoeker J. Allen Hynek kreeg de kans om het te onderzoeken, maar hij, samen met de militaire experts, concludeerde allemaal dat het object waarschijnlijk door mensen was gemaakt.

Dit hield echter niet op dat het door de media als een buitenaards apparaat werd aangekondigd.

Later werd ontdekt dat de roestvrijstalen bol een perfecte match bleek te zijn voor een onderdeel dat op voorraad werd gehouden door een leverancier van apparatuur in Jacksonville.

De grillige bewegingen, zo werd betoogd, waren eerder te wijten aan de oneffen vloer in het pas herbouwde huis van de familie dan aan ongebruikelijke eigenschappen van de bol zelf.

Toch blijft de bol tot op de dag van vandaag een onderwerp van discussie en intriges.

https://www.popularmechanics.com/science/a35092347/betz-mystery-sphere-conspiracy-theory/

 

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaar geleden door Anoniem

   
Citeren
Deel: