Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Is de 'Black Knight...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Is de 'Black Knight' echt een buitenaardse satelliet?


(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0
Topic starter  

Sommigen hebben jarenlang gespeculeerd dat dit ongebruikelijke stuk ruimteafval eigenlijk een buitenaards apparaat is. Je hebt deze foto waarschijnlijk al eerder gezien een zwart, metalen stuk van een onbekend overblijfsel van de ruimtevaartindustrie dat in 1998 door NASA op camera werd vastgelegd.

Officieel is het simpelweg niet meer dan een stukje ruimtepuin, maar voor veel complottheoretici is de 'Black Knight' in feite een buitenaardse satelliet die onze planeet al jaren observeert.

Verhalen over het object zijn 'retrospectief gedateerd' al in de 19e eeuw tot een zich herhalende buitenaardse radiobron die werd gehoord tijdens de radio-experimenten van Nikola Tesla.

Hoewel dit signaal sindsdien is toegeschreven aan een pulsar iets dat op dat moment niet was geïdentificeerd zijn er nog steeds veel die het aan de Black Knight satelliet toeschrijven.

Tijdens de 20e eeuw kreeg speculatie over de mogelijkheid van een 'buitenaards bewakingsplatform' een extra boost toen astronaut Gordon Cooper meldde dat hij een UFO had gezien tijdens zijn reis naar de ruimte aan boord van de Mercury Atlas 9 missie in 1963.

Er waren ook berichten dat de Amerikaanse marine in 1960 een donkergekleurde spionagesatelliet had ontdekt.

In recentere jaren is gesuggereerd dat het in 1998 gefotografeerde object eigenlijk een 'thermische deken' was die werd gebruikt om top geheime Amerikaanse spionagesatellieten te beschermen tegen detectie tijdens de Koude Oorlog.

Zoals het nu lijkt, is er eigenlijk niets dat suggereert dat het object allesbehalve ruimtepuin is, maar het is onwaarschijnlijk dat dit degenen tevreden zal stellen die de overtuiging hebben dat het iets meer is.

Hoe dan ook, het is een complottheorie die waarschijnlijk niet snel zal verdwijnen.

https://www.popularmechanics.com/space/satellites/a34981277/black-knight-satellite-conspiracy-theory/

 

 


   
Citeren
Deel: