Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Wetenschapper: leve...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

Wetenschapper: leven na de dood ’is onmogelijk’


 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 609
Topic starter  

Voor eenieder die er tóch in gelooft is dit een hard gelag: volgens wetenschapper Sean Carroll is er toch écht geen ’leven na de dood’, omdat het volgens de wetten der natuur simpelweg onmogelijk is. Carroll zegt dat je bewustzijn dan compleet gescheiden van je lichaam moet worden. En dat kan dus niet.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1101978/wetenschapper-leven-na-de-dood-is-onmogelijk

Als het echt alleen en puur om atomen en elektronen gaat en de bekende andere krachtenvelden, dan is er klaarblijkelijk op geen enkele wijze een manier voor onze ziel om te overleven.

Houdt hij nou met deze quote een slag om de arm 🙂

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


   
Citeren
(@Anoniem)
New Member Gast
Deelgenomen: 1 seconde geleden
Berichten: 0

   
BeantwoordenCiteren
 Rick
(@rick)
Beheerder Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 609
Topic starter  

Ik had de link hiermee nog niet gelegd, maar het is wel iets waar ik wel over mee kan praten. Toen ik 16 was had ik door een verstopte afvoer van een gaskachel koolmonoxide vergiftiging. op een gegeven moment hoorde ik muziek en weet nog dat ik verkrampte ofzo. Ik ben toen op de grond gevallen, en met alle geluk van de wereld voor een luchtroostertje in een deur. Ik heb toen ook de beroemde tunnel met licht aan het eind gezien, en inderdaad, je gaat op dat licht aan. 

Ben er nooit gekomen omdat ik weer bijkwam. Met gebarsten adertjes in mijn ogen en gezicht zelfs. Nacht in het ziekenhuis aan de zuurstof, en dat was het wel eigenlijk. 

Het is niet zo uitgebreid allemaal als in die link die je gaf, maar voor mij bijzonder genoeg. En inderdaad, niemand geloofd je dan ook. Zelfs de dokter waar ik terecht kwam niet. 

Maar goed. Of het nou een bewijs voor iets is, ik weet het niet. Waarom zou het geen reactie van de hersenen kunnen zijn op een gebrek aan zuurstof? Het is inderdaad apart. Zeker als je het meemaakt. 

Voor mij was het best een rustgevende ervaring indertijd. Maar heb ook wel eens gelezen over anderen waarbij de tunnel zeg maar, meer een weg naar de hel was. Het kan dus ook een angstige ervaring zijn.

Ik vraag me af of de oorzaak wel echt te bewijzen valt, aangezien je voor een antwoord toch echt dood moet gaan 🙂

If we knew what it was we were doing, it would not be called research, would it?
-Albert Einstein


   
BeantwoordenCiteren
Deel: