De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Van koffie moet je poepen

Aan koffie worden meerdere goede eigenschappen toegeschreven. Dat is algemeen bekend. Minder bekend, maar welkom nieuws voor het mannelijke deel van de lezers is dat koffie ook het libido van vrouwen kan verhogen.

Tenminste, dat blijkt uit enkele onderzoeken. Nadeel dan weer is dat deze vrouwen dan niet te veel en te vaak koffie moeten drinken. Elk voordeel zijn nadeel, nietwaar. Verder verkleint het, al is het maar een beetje, de kans op de ziekte van Parkinson, remt Alzheimer, beschermd tegen kanker en diabetes type 2, en heeft het nog meer fijne eigenschappen. Al is het maar minimaal, het effect is er. Verder moet je van koffie poepen! Inderdaad, poepen. Al weet geen mens waarom dat is.

De vastberaden koffiedrinker is er vast mee bekend. Al rap na de eerste kop koffie is daar ook de drang naar een trip richting het toilet. Vaak gedacht werd dat dit meer tussen de oren zat, dan dat het ook daadwerkelijk door de koffie kwam.

Mocht u dus ook deze drang na het drinken van koffie hebben, dan kunt u weer opgelucht adem halen. Tussen uw oren is niks mis. Althans, niet wat koffie betreft.

Sinds 1990 zijn er verschillende onderzoeken geweest om uit te vogelen welke stof in de koffie precies een laxerende werking heeft. Tot op heden echter zonder succes.

Vermoed wordt echter een stof in de koffie de maag een hormoon laat aanmaken welke direct op de endeldarm zijn invloed laat gelden, en de nietsvermoedende koffie drinker het gevoel geeft met gezwinde spoed een toilet op te zoeken.

Uiteraard kunt u ook gewoon thee drinken. Dat is zelfs in verschillende smaakjes verkrijgbaar…

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder