De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Trump een maand en 132 leugens verder

Trump is nu een dikke maand de nieuwe president van de Verenigde staten en blijkt een nogal unieke manier te hebben waarop hij de realiteit ziet. Nou hebben de meeste politici wereldwijd nogal eens de neiging de werkelijkheid “iets anders” te presenteren, maar met en onder Trump lijkt het het contact met de realiteit soms wel erg ver te zoeken.

Al vlak na de eedaflegging ging het mis. Trump had zeker wel anderhalf miljoen mensen geteld. De beelden lieten iets anders zien, en dus was zijn bewering dat het de drukste inwijding van een president ooit was al de eerste teken aan de wand. Waar Trump tijdens zijn eedaflegging wel de meeste mensen voor trok waren de demonstranten. Maar liefst een half miljoen.

Het was ook het begin van een nieuw “fenomeen”. Alternatieve feiten! Wie had daar ooit eerder van gehoord?

Maar, zoals we nu wel weten, bleef het daar niet bij..

Enkele dagen geleden blameerde Trump zichzelf nog met zijn verwijzing naar een niet plaatsgevonden aanslag in Zweden. Hij had duidelijk geen les geleerd van de eerdere verwijzing door Kellyanne Conway naar een ook niet plaats gevonden aanslag in Bowling Green.

Hardleers dus.

De leugens tot nu toe

Om weer op Zweden terug te komen.. Trump beweerde in zijn toespraak van ook dat de criminaliteitscijfers waren gestegen sinds “immigratie op grote schaal”, hierbij doelend op instroom van vluchtelingen. In werkelijkheid zijn de cijfers juist gedaald.

Naderhand beweerde Trump dat zijn uitspraken waren gebaseerd op een soort van docu, gemaakt door filmmaker Ami Horowitz.

Kijk en oordeel zelf

Ook de getuigenissen van beide politiemannen die hierboven aan het woord komen, worden gebruikt om alle ellende in Zweden te benadrukken. Ware het niet dat beide agenten nu toch boos op Horowitz zijn omdat die hun woorden volkomen verdraait en uit context gehaald heeft. Een van beiden noemt Horowitz zelfs een idioot.

Ook liegen over zichzelf is geen enkel probleem voor Amerika’s nieuwe president. Zo beweerde Trump dat onder zijn leiding er al 230.000 nieuwe banen bij waren gekomen. In werkelijkheid zijn die cijfers gebaseerd op de laatste maanden van Obama. Nieuwe banen, maar niet door Trump. Ook sloeg Trump zichzelf op de borst voor het goedkoper maken van de aanschaf van nieuwe gevechtsvliegtuigen (JSF F35) en de nieuw te bouwen Airforce One Boeings. Terwijl de kosten voor beiden ook al onder Obama opnieuw waren onderhandeld. Het blijkt voor Trump geen enkel probleem te gaan strijken met de eer van anderen.

Dat het wat betreft de leugens en verdraaiingen nog veel verder gaat, laat een overzicht van de Washington Post: https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims/

132 zijn er inmiddels geteld, en de teller loopt door.

Liegen als strategie?

Verschillende politiek commentators hebben al geopperd dat het liegen vanuit het Witte Huis wellicht ook een strategie is. Iedere leugen of verdraaiing zet de pers weer aan het werk, maar leidt ondertussen wel af van wat Trump achter de schermen aan het uitspoken is.

Een goede uitleg is te vinden op RTL nieuws

Kortom, een strategie die ook nog eens lijkt te werken?

Tenslotte

Niet verrassend is dat Trump’s meest gebruikte woord “IK” is en dat hij door velen dan ook wordt gezien als een narcist. Er mag gerust gesteld worden dat er met Trump een heel ander soort president in het Witte Huis zijn intrek heeft genomen dan ooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ikke, ikke, ikke en de rest kan …..

idd Paps , meer kan -én mogelijk-  wíl hij niet …eh denken? maar zijn dat er al zoveel in zo´n korte tijd? , ongelooflijk

Donald Trump

De immigratie afremmen, een muur bouwen, belastingen verlagen, banen terughalen naar Amerika, Obamacare afschaffen, IS verslaan: dit zijn een paar van de beloften die de nieuwe Amerikaanse president heeft gedaan. Beloften die zonder de steun van het Amerikaanse Congres moeilijk uitvoerbaar zijn. Zodra hij president was begon Trump in grote haast decreten te ondertekenen. De miljardair zal zijn grote beloften echter moeten afzwakken als hij zijn land niet nog meer wil verdelen en als hij niet van het ene diplomatieke schandaal in het andere wil verzeilen.

Trump zijn actie kan tot nog meer conflicten leiden. Zo is de liefde met Rusland en president Poetin al bekoeld door zijn actie in Syrië maarja je moet wat doen om je gezicht nog enigszins te redden, het is een onwaarschijnlijke daad waar niemand de uitkomst van weet , als hetgeen in Zweden er een voorbode van was , zou zeggen maak je borst maar nat ….-

Trumps waardering onder zijn achterban nam een duikvlucht de afgelopen weken. Onder onafhankelijke kiezers scoort hij 29 procent, dat was half april nog 38 procent. Onder blanke laagopgeleiden – de groep die hem de zege op Hillary Clinton bezorgde in de presidentsverkiezingen – zakte de waardering voor Trump van 57 procent naar 47 procent. Daarnaast geeft 66 procent van de kiezers aan dat Trump te weinig als een evenwichtige politicus optreedt en 61 procent zegt dat hij niet eerlijk is, aldus de poll van Quinnipiac. “Deze cijfers zijn niet goed te praten”, zegt Tim Malloy, van Quinnipiac University. Malloy zegt dat… Lees verder »

wat voor ziekelijke geest moet je hebben om volgende gewoon te zeggen:: “Iemand vroeg: ‘Waarom heb je iemand die rijk is benoemd om de economie aan te sturen’”, zei Trump tegen een groep fans in het plaatsje Cedar Rapids. “Ik zei: omdat we die manier van denken willen…omdat ze het land vertegenwoordigen. Ze hoeven zelf geen geld te hebben.” Trump voegde daaraan toe: “Ik hou van alle mensen – rijk en arm – maar op die posities wil ik gewoon niet iemand die arm is.” De president zei vervolgens: “Is dat begrijpelijk? Als jullie het graag anders willen, zal ik… Lees verder »

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder