Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Trump een maand en 132 leugens verder

Trump blijkt het stukken beter te doen dan Pinokkio!

Trump is nu een dikke maand de nieuwe president van de Verenigde staten en blijkt een nogal unieke manier te hebben waarop hij de realiteit ziet. Nou hebben de meeste politici wereldwijd nogal eens de neiging de werkelijkheid “iets anders” te presenteren, maar met en onder Trump lijkt het het contact met de realiteit soms wel erg ver te zoeken.

Al vlak na de eedaflegging ging het mis. Trump had zeker wel anderhalf miljoen mensen geteld. De beelden lieten iets anders zien, en dus was zijn bewering dat het de drukste inwijding van een president ooit was al de eerste teken aan de wand. Waar Trump tijdens zijn eedaflegging wel de meeste mensen voor trok waren de demonstranten. Maar liefst een half miljoen.

Het was ook het begin van een nieuw “fenomeen”. Alternatieve feiten! Wie had daar ooit eerder van gehoord?

Maar, zoals we nu wel weten, bleef het daar niet bij..

Enkele dagen geleden blameerde Trump zichzelf nog met zijn verwijzing naar een niet plaatsgevonden aanslag in Zweden. Hij had duidelijk geen les geleerd van de eerdere verwijzing door Kellyanne Conway naar een ook niet plaats gevonden aanslag in Bowling Green.

Hardleers dus.

De leugens tot nu toe

Om weer op Zweden terug te komen.. Trump beweerde in zijn toespraak van ook dat de criminaliteitscijfers waren gestegen sinds “immigratie op grote schaal”, hierbij doelend op instroom van vluchtelingen. In werkelijkheid zijn de cijfers juist gedaald.

Naderhand beweerde Trump dat zijn uitspraken waren gebaseerd op een soort van docu, gemaakt door filmmaker Ami Horowitz.

Kijk en oordeel zelf

Ook de getuigenissen van beide politiemannen die hierboven aan het woord komen, worden gebruikt om alle ellende in Zweden te benadrukken. Ware het niet dat beide agenten nu toch boos op Horowitz zijn omdat die hun woorden volkomen verdraait en uit context gehaald heeft. Een van beiden noemt Horowitz zelfs een idioot.

Ook liegen over zichzelf is geen enkel probleem voor Amerika’s nieuwe president. Zo beweerde Trump dat onder zijn leiding er al 230.000 nieuwe banen bij waren gekomen. In werkelijkheid zijn die cijfers gebaseerd op de laatste maanden van Obama. Nieuwe banen, maar niet door Trump. Ook sloeg Trump zichzelf op de borst voor het goedkoper maken van de aanschaf van nieuwe gevechtsvliegtuigen (JSF F35) en de nieuw te bouwen Airforce One Boeings. Terwijl de kosten voor beiden ook al onder Obama opnieuw waren onderhandeld. Het blijkt voor Trump geen enkel probleem te gaan strijken met de eer van anderen.

Dat het wat betreft de leugens en verdraaiingen nog veel verder gaat, laat een overzicht van de Washington Post: https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims/

132 zijn er inmiddels geteld, en de teller loopt door.

Liegen als strategie?

Verschillende politiek commentators hebben al geopperd dat het liegen vanuit het Witte Huis wellicht ook een strategie is. Iedere leugen of verdraaiing zet de pers weer aan het werk, maar leidt ondertussen wel af van wat Trump achter de schermen aan het uitspoken is.

Een goede uitleg is te vinden op RTL nieuws

Kortom, een strategie die ook nog eens lijkt te werken?

Tenslotte

Niet verrassend is dat Trump’s meest gebruikte woord “IK” is en dat hij door velen dan ook wordt gezien als een narcist. Er mag gerust gesteld worden dat er met Trump een heel ander soort president in het Witte Huis zijn intrek heeft genomen dan ooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x