Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

De fratsen van “President” Trump

Trump doneerde eerder zijn 400.000$ “loon” aan drugsbestrijding. Maar haalde alleen al met het “verhuren” van golfkarretjes aan zijn eigen beveiliging weer zo’n 150.000$ binnen. Daarnaast gaan ook zijn Tweets van kwaad tot erger. Trump is een president als geen ander, en komt er tot dusver mee weg ook.

Donald Trump was al tijdens de verkiezingscampagne omstreden. Harde uitspraken, bruut, regelrechte leugens en een heuse lastercampagne richting Hillary Clinton. Een lastercampagne die werd betaald door de Amerikaanse wapenlobby en maar liefst een 21 MILJOEN dollar heeft gekost.

Toch hebben maar weinig mensen gedacht dat de man ook echt de verkiezingen in Amerika zou winnen. Op het aantal stemmen deed hij dat dan ook niet, maar door het vreemde verkiezingsstelsel in de Verenigde Staten won Trump toch.

Ondanks de “harde” campagne werd toch gedacht dat, eenmaal president, Trump wel zou inbinden en zich een president waardig zou gedragen.

Helaas… Het werd, en wordt, alleen maar meer bizar.

Het ging al mis op de allereerste dag na de inhuldiging van Trump. Trump beweerde dat de inhuldiging van een president nog nooit zoveel mensen op de been had gebracht. De rest van de wereld dacht daar anders over, en kon dat aantonen ook. In feite was de belangstelling beneden peil. Het was ook de dag dat voor het eerst duidelijk werd dat er door het Witte Huis ook een andere wind waaide nadat de woordvoerder van het Witte Huis en Trump, Sean Spicer destijds, keihard mee loog en de adviseur van Trump, Kellyanne Conway, zelfs de term “alternative facts” (alternatieve feiten) uitvond.

Onderhand wordt er niet meer opgekeken van een leugen meer of minder van Trump, en het Witte Huis. Een trend die toch gerust beangstigend genoemd kan worden. 14 November j.l stond de teller wat betreft leugens en misleidende beweringen van Trump op een duizelingwekkende 1628!

Handige zakenman

11 Januari dit jaar kwam Trump met een (lange) persconferentie waarin hij aan de wereld bekend maakte zijn zaken over te dragen aan zijn zoons. Met stapels papieren en een advocaat die bijna een kwartier lang de wereld probeerde te overtuigen dat Trump toch echt zijn handen van zijn zaken aftrok en zich nergens meer mee zou bemoeien. Dit alles om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Later bleken ook nog eens de stapels papieren niks meer dan oud papier wat als decor diende, en waren de applaudisserende, joelende en fluitende mensen op de achtergrond die fungeerden als Trump supporters ingehuurd om precies dat te doen.

Ondertussen weet de wereld wel beter, en heeft Trump het ook gepresteerd om van de hele Verenigde Staten min of meer een familie bedrijf te maken.

Ook zijn luxe hotels doen het beter dan ooit. Wie wat van Trump gedaan wil krijgen logeert uiteraard nergens beter als in een van de luxe hotels van Trump. Hetzelfde principe gaat op voor het ontroerend goed van Trump.

Met andere woorden, Trump boert beter dan ooit tevoren want ondanks het op papier overdragen van zijn zaken aan zijn zoons, heeft Trump nooit afstand gedaan van zijn bedrijven.

Belasting hervormingen

Het aannemen van belasting hervormingen mag met recht wel Trump zijn eerste echte overwinning genoemd worden.

Dat een wet wordt aangenomen waar zelfs een hoop Republikeinen niet achter staan, mag op zich ook vreemd genoemd worden. Onderhand moet het ook de Amerikanen zelf toch wel duidelijk zijn dat de gemiddelde Amerikaan met deze wet er geld bij in gaat schieten.

Wat Trump de grootste belastingverlaging in de geschiedenis noemt is de praktijk toch iets genuanceerder, en komt vooral ten goede aan de ongeveer 1% rijksten van Amerika, en, niet te vergeten, ook zichzelf. Zelfs de Amerikaanse versie van onze “Rekenkamer” die de plannen heeft doorberekend, waarschuwt voor de gevolgen van de nieuwe belastingplannen.

Toch is de wet door de senaat gekomen. Hoe kan dat?

Net zoals de president zelf “gesponsord” werd en campagne moest voeren, gebeurt hetzelfde ook om verkozen te worden voor het senaat. En laat deze geldschieters die de campagnes financieren nou juist ook diegenen zijn die gaan profiteren van de nieuwe belastingwetgeving.

Daarnaast werd er ook een beetje vals gespeeld door de Republikeinen door pas een enkele uren voor er gestemd moest worden het hele belastingplan ter beschikking te stellen aan de Democraten, zodat er geen inhoudelijk debat meer gevoerd kon worden, en de wet er als het ware “doorheen gejast” werd.

De nieuwe wet heeft ondertussen ook nog wat gevolgen die je niet zo verwachten. Zo mag er straks weer geboord worden in natuurreservaten in Alaska en worden sociale zekerheid en Obamacare ook het slachtoffer.

Als klap op de vuurpijl levert de nieuwe wet Trump zelf ook tientallen miljoenen op. Verleden week gaf Trump een toespraak in Missouri waarbij hij beweerde dat de nieuwe wet een cadeau van hem aan de Amerikaanse middenklasse was. Ten koste van hem zelf en andere “ultra rijken”. Trump voegde er nog aan toe dat het hem een fortuin ging kosten.

Ook hier is de realiteit weer anders. De ultra rijken zijn de grote winnaars met de nieuwe wet, en Trump zelf en zijn Trump Organization profiteren er enorm van.

Alt Rechts

Dat Trump graag flirt met alt rechts zal geen geheim zijn. De aanstelling van Steve Bannon als “Senior Counselor” was wat dat betreft al een weggevertje. Toen verleden Augustus in het Amerikaanse Charlotsville tijdens een demonstratie rellen uitbraken, en een ultra rechtse demonstrant met een auto inreed op tegendemonstranten en daarmee een vrouw doodde en nog meer mensen gewond raakten, weigerde Trump in eerste instantie stelling te nemen, om daarna helemaal geen stelling te nemen door ook de tegendemonstranten schuld te geven aan de gebeurtenissen. De beelden van die dag wijzen echter anders uit.

Verleden week toonde Trump onomstotelijk aan waar zijn sympathieën liggen door een Tweet van de Britse ultra rechtse Jayda Fransen te retweeten.

https://twitter.com/JaydaBF/status/935609305574903812

Op de beelden is te zien hoe een jongen met donker haar een andere jongen op krukken aftuigt. De tweet is duidelijk. Het zou gaan om Islam/Immigranten geweld. De realiteit was anders, en er was geen enkele link met de Islam en immigratie.

Hierop gewezen werd een en ander niet gecorrigeerd. Sterker nog, het Witte Huis zei, bij monde van de woordvoerster van Trump, dat het om de boodschap ging, niet of de gebeurtenissen in het filmpje nu wel of niet zo hadden plaats gevonden.

Een opmerkelijk standpunt aangezien Trump, en het huidige Witte Huis, zo goed als alles wat niet in het voordeel is, nep nieuws noemt.

De Nederlandse overheid zag zich zelfs genoodzaakt te reageren.

Ook de Britse premier, Theresa May zag zich genoodzaakt te reageren op de retweet van Trump. De organisatie waar Jayda Fransen voor staat is een radicaal rechtse organisatie genaamd “Britain First”. Ook May vond de retweet van Trum ongepast, en reageerde.

Trump’s antwoord liet niet lang op zich wachten. Na eerst een tweet naar de verkeerde persoon gestuurd te hebben, kwam Trump op de proppen met een wel heel onbeschoft antwoord:

Rusland

Al vanaf het begin wordt Trump geplaagd door beschuldigingen en aanwijzingen dat er een samenwerking met Rusland plaats zou hebben gevonden. Nu, bijna elf maanden nadat Trump ook daadwerkelijk president werd, lijkt het net zich toch wat nauwer rond Trump te sluiten.

Een rechtstreeks verband tussen Trump en Rusland lijkt nog niet bewezen te kunnen worden, maar personen nabij Trump, en zelfs eigen familieleden, hebben al moeten bekennen wel contacten met Rusland gehad te hebben. Dat Trump hier niks van geweten zou hebben is uiteraard wel erg onwaarschijnlijk.

De gang van zaken in het hedendaagse Witte Huis doen wat denken aan de serie “Games of Thrones”. Of wellicht een regelrechte soap.

In Februari dit jaar, vlak na het aftreden van voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn, bracht Trump voormalig FBI baas Comey in een wel hele uitzonderlijke situatie. Na een bijeenkomst in het Witte Huis stuurde Trump iedereen de kamer uit en vroeg Comey te blijven.

Comey verklaarde dat in dat gesprek door Trump werd gevraagd het onderzoek naar voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn te stoppen. Comey weigerde echter en werd in Mei prompt ontslagen. Comey hield echter zijn mond niet dicht, en moest uiteindelijk zelfs getuigen voor een onderzoekscommissie. Het net sloot zich wat nauwer rond Trump.

Michael Flynn zou tegen vice president Pence, en anderen, hebben gelogen over zijn contacten met Rusland. Flynn had zelfs Russisch geld aangenomen. En dus stapte Flynn zelf op.

Dit verhaal krijgt nu echter weer een vreemde draai met de laatste tweet van Trump:

Ook het vertrek van Flynn in Februari krijgt een vreemde “twist” door onderstaande tweet.

De laatste weken hadden de advocaten van Flynn alle contact verbroken met de advocaten van andere verdachten in “Rusland affaire”. En dat maakte het Witte Huis toch wat zenuwachtig. Trump strooide tweets met beschuldigingen aan het adres van Hillary Clinton rond als confetti en zet zichzelf veelvuldig in het zonnetje.

Het mocht echter niet baten, Flynn heeft een deal gemaakt en zou bekend hebben zich schuldig te hebben gemaakt aan het liegen tegen de FBI. Iets wat in Amerika strafbaar is. In Amerika mag een verdachte zwijgen tegen opsporingsdiensten. Maar liegen is, in tegenstelling tot Nederland, wel strafbaar. Daarnaast zou Flynn ook getuigd hebben opdracht te hebben gekregen om contacten met Rusland te leggen. Niet duidelijk is wie precies die opdracht dan zou hebben gegeven, maar wel dat de commissie Mueller, het onderzoek naar de vermeende contacten uitvoert, opnieuw belangstelling heeft voor Trump’s schoonzoon Jared Kushner.

Concluderend wordt het voor Trump steeds lastiger vol te houden van niks geweten te hebben. Op zijn minst!

Tenslotte

Nog geen jaar president, en er valt over de “Trump soap” al een dik boek te schrijven. Niet eerder heeft Amerika een president gehad die het land zo verdeelde. Trump vertoont narcistische trekjes, hemelt zichzelf op waar hij kan, en stuurt dagelijks op zijn minst opmerkelijke uitspraken in de vorm van tweets de wereld in.

Toch heeft Trump een ijzersterke achterban. Hoewel deze ook zienderogen slinkt denkt Trump nu al weer tot president verkozen te worden bij de volgende verkiezingen.

Tenzij Trump uiteindelijk toch het veld moet ruimen, zit Amerika opgescheept met een president die lak heeft aan persvrijheid, geen probleem heeft met racisten, aantoonbaar liegt en zaken verkeerd voorstelt, groepen mensen ophitst, zichzelf verrijkt en dat alles, en vooral zichzelf, geweldig vindt.

Nooit eerder is er ook zoveel informatie door medewerkers uit het Witte Huis naar buiten gelekt als nu. Zo veel dat er nu zelfs speciale maatregelen worden genomen om het lekken van informatie tegen te gaan.

Ongetwijfeld zal de Trump soap nog wel even aanhouden…

De Amerikaanse wapen-gekte.

BeschrijvingWeblink
Trumps medewerkers doodsbenauwd over zijn mentale gezondheidhttps://www.hln.be/nieuws/buitenland/-trumps-medewerkers-doodsbenauwd-over-zijn-mentale-gezondheid~aabfb41f/
Londen eist ban Trumphttps://www.ad.nl/buitenland/twitterfittie-explodeert-londen-eist-ban-trump~aa5c122e/
President Trump has made 1,628 false or misleading claims over 298 dayshttps://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/11/14/president-trump-has-made-1628-false-or-misleading-claims-over-298-days/?utm_term=.3e931b299ae0
How Much Did The NRA Spend On Getting Trump Elected? They Broke Their Record For Campaign Spendinghttps://www.bustle.com/p/how-much-did-the-nra-spend-on-getting-trump-elected-they-broke-their-record-for-campaign-spending-2744440
Trump hands over business empire to sonshttp://www.bbc.com/news/business-38587628
Trump vindt zichzelf nu al 'onverslaanbaar' bij verkiezingen 2020https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/trump-vindt-zichzelf-nu-al-onverslaanbaar-bij-verkiezingen-2020
Hoe Trumps belastingwet Amerika zal veranderenhttps://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/02/hoe-trumps-belastingwet-amerika-zal-veranderen-a1583481
Republikeinen in actie tegen de FBIhttps://www.telegraaf.nl/nieuws/1386021/republikeinen-in-actie-tegen-de-fbi
Steve Bannon (Wikipedia)https://nl.wikipedia.org/wiki/Steve_Bannon
Counselor to the Presidenthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Counselor_to_the_President
Boze en uitdagende Trump herhaalt: 'beide kampen' schuldig aan geweld Charlottesvillehttps://www.volkskrant.nl/buitenland/boze-en-uitdagende-trump-herhaalt-beide-kampen-schuldig-aan-geweld-charlottesville~a4511350/
Trump blundert met retweet Nederlands kopschopfilmpjehttps://www.ad.nl/bizar/trump-blundert-met-retweet-nederlands-kopschopfilmpje~a5ef5788/
Who is Jayda Fransen and did Donald Trump retweet from the Britain First deputy leader?https://www.thesun.co.uk/news/5027146/jayda-fransen-britain-first-donald-trump-retweet/
Trump Tweeted at the Wrong Theresa May. Now She Has Some Advice for Himhttp://time.com/5044092/donald-trump-theresa-may-twitter/
Donald Trump attacks Theresa May over her criticism of his far-right retweetshttps://www.theguardian.com/us-news/2017/nov/29/donald-trump-theresa-may-tweet-uk-us
Trump's scattergun morning of tweets hits familiar targets as well as new lowshttps://www.theguardian.com/us-news/2017/nov/29/trumps-scattergun-morning-of-tweets-hits-familiar-targets-as-well-as-new-lows
Trump vroeg FBI om onderzoek naar Flynn te stoppenhttps://www.ad.nl/buitenland/trump-vroeg-fbi-om-onderzoek-naar-flynn-te-stoppen~a0a8e65b/
Trump-Russia: Flynn's dealings were 'lawful'http://www.bbc.com/news/world-us-canada-42209758
Trump acht zich nu 'onverslaanbaar' in 2020https://www.ad.nl/buitenland/trump-acht-zich-nu-onverslaanbaar-in-2020~a3117762/
Flynn bekent liegen tegen FBI, werkt mee met speciaal aanklagerhttps://nos.nl/artikel/2205485-flynn-bekent-liegen-tegen-fbi-werkt-mee-met-speciaal-aanklager.html
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x