Astronauten filmen vuurbal [VIDEO]

ESA gaf onlangs beelden vrij van door de Italiaanse astronaut Paolo Nespoli gemaakte opnamen. Adembenemende beeld van onze aarde met, onweer, Noorderlicht en.. een vuurbal die de atmosfeer in schiet.

Laatste update [last-modified] 

Uiteraard geen ruimteschip of ufo, maar een meteoriet. Bijzondere beelden met een bijzonder toeval.
Toch moet het een bijzondere meteoriet geweest zijn. Met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per seconde, kwam het met ongeveer de dubbele snelheid de atmosfeer binnen dan meteorieten “normaal” doen.

De beelden zijn versneld, dus je moet snel zijn. De vuurbal is te zien op 7 seconden en rechts naast het midden boven in beeld. Het gaat snel dus. Een losstaand beeld van de vuurbal onder de video.

Op de vraag of het dan wellicht ruimtepuin was, had de ESA dit te zeggen:

It might be a re-entering piece of space debris, but from looking at the entry angle (using the reflection on the clouds as reference) it’s coming in at too steep an angle.

Kortom, de hoek waaronder de meteoriet de atmosfeer binnendrong was te steil om ruimtepuin/afval te zijn geweest. Hoe dan ook, de beelden, die vanuit het International Space Station (ISS) zijn gemaakt, zijn geweldig mooi.

Videoframe van de vuurbal in de video

earther.com
ESA

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/11/20/astronauten-filmen-vuurbal-video/

3 reacties

  1. Ziet er mooi uit ook met die onweer.

    1. Ja, de meteoriet is alleen maar een bonus 🙂 Overigens was Niboeroe er ook alweer snel bij.. http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12444:was-het-wel-een-meteoor-die-italiaanse-astronaut-flimde&catid=34:ufo&Itemid=47

      Zucht…

  2. Vluggertje….

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: