Interstellaire bezoeker met een bizar uiterlijk

In Oktober dit jaar vond een bijzondere gebeurtenis plaats. Een asteroïde die de naam kreeg, slipte van uit interstellaire ruimte ons zonnestelsel binnen. Op zich al een bijzondere gebeurtenis. Nu dan ook bekend is hoe deze asteroïde er werkelijk uitziet, wordt het zelfs wat .

Decennia lang werd er door al gespeculeerd of er wellicht objecten bestaan die niet zijn gebonden aan een ster en op eigen houtje door het universum trekken. Met de ontdekking van Oumuamua werd dit in een klap bevestigd. Niet alleen dat. Nu blijkt ook nog eens het uiterlijk min of meer bizar te zijn.

De asteroïde blijkt min of meer een reusachtige “sigaar” te zijn met een lengte van ongeveer 400 meter en een breedte van zo’n 40 meter. Het lijkt kurkdroog te zijn, geen ijs, maar ook geen stofspoor achter te laten.

Honderden miljoenen jaren kosmische hebben het oppervlakte van de asteroïde, die bestaat uit rots en mogelijk metaal, een roodachtige kleur gegeven.

heeft in een vandaag gepresenteerde video samengevat hoe bijzonder deze asteroïde precies is.

 

Eon – Greg Bear

 

 

De asteroïde doet onbewust toch wat denken aan het object uit het boek Eon, van Greg Bear  In het boek arriveert er een langwerpig object bij de aarde die eerst ook wordt aangezien voor een asteroïde. Het blijkt al snel wat anders en binnenin blijkt er zich een soort van “weg” te bevinden die veel langer is dan het object zelf aan de buitenkant. Deze weg leidt uiteindelijk naar complete steden. Het uiterlijk van het object in het boek lijkt verrassend veel op Oumuamua.

Voor wie van SF en lezen houdt, zeker een aanrader!

Nasa

 

Planetoïde onderzocht op “buitenaardse” signalen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling

Laatste Artikelen

Opgelicht

Wees De Weerstand Hans Meyer blijkt maar een ordinair mannetje...

Het doek valt

Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel verbaasden zich erover...

Zelfmedelijden

Een nieuw fenomeen binnen de alternatieve media: Plotseling optredende aanvallen...

Zoon als joker

Wat waarschijnlijk niet veel mensen wisten is dat Micha Kat...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
paps

Bijzonder om te zien dat zo’n indringer van heeeel ver weg ook eigenlijk gewoon een stuk rots is…

Vailixi
herman50

het eerste wat ik dacht is ´t geen gecamoufleerd moederschip~?