Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Interstellaire bezoeker met een bizar uiterlijk

In Oktober dit jaar vond een bijzondere gebeurtenis plaats. Een asteroïde die de naam Oumuamua kreeg, slipte van uit interstellaire ruimte ons zonnestelsel binnen. Op zich al een bijzondere gebeurtenis. Nu dan ook bekend is hoe deze asteroïde er werkelijk uitziet, wordt het zelfs wat bizar.

Decennia lang werd er door astronomen al gespeculeerd of er wellicht objecten bestaan die niet zijn gebonden aan een ster en op eigen houtje door het universum trekken. Met de ontdekking van Oumuamua werd dit in een klap bevestigd. Niet alleen dat. Nu blijkt ook nog eens het uiterlijk min of meer bizar te zijn.

De asteroïde blijkt min of meer een reusachtige “sigaar” te zijn met een lengte van ongeveer 400 meter en een breedte van zo’n 40 meter. Het lijkt kurkdroog te zijn, geen ijs, maar ook geen stofspoor achter te laten.

Honderden miljoenen jaren kosmische straling hebben het oppervlakte van de asteroïde, die bestaat uit rots en mogelijk metaal, een roodachtige kleur gegeven.

Nasa heeft in een vandaag gepresenteerde video samengevat hoe bijzonder deze asteroïde precies is.

 

Eon – Greg Bear

 

 

De asteroïde doet onbewust toch wat denken aan het object uit het boek Eon, van Greg Bear  In het boek arriveert er een langwerpig object bij de aarde die eerst ook wordt aangezien voor een asteroïde. Het blijkt al snel wat anders en binnenin blijkt er zich een soort van “weg” te bevinden die veel langer is dan het object zelf aan de buitenkant. Deze weg leidt uiteindelijk naar complete steden. Het uiterlijk van het object in het boek lijkt verrassend veel op Oumuamua.

Voor wie van SF en lezen houdt, zeker een aanrader!

Nasa

 

Planetoïde onderzocht op “buitenaardse” signalen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x