Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Trump start 2018 niet erg veelbelovend..

Wie had gehoopt dat Trump het nieuwe jaar zou aangrijpen om zich dan eindelijk ook eens als een president te gedragen kwam bedrogen uit. Het belooft allemaal niet veel goeds.

Met de komst verleden jaar van de kakelverse nieuwe president in het Witte huis was het toch even spannend. Zou Trump, eenmaal in het Witte Huis, zijn verkiezingsretoriek inruilen voor een toch meer “presidentiële” toon? Of zou de man zich blijven gedragen als een losgeslagen oproerkraaier.

We kennen onderhand de uitkomst. Hoe de morele wind vanuit het Witte Huis zou gaan waaien werd een dag na de inauguratie van Trump al duidelijk. Trump beweerde dat er nog nooit zoveel publiek op de been was geweest terwijl de rest van de wereld met eigen ogen kon zien dat dit toch niet helemaal klopte. En al snel was de wereld een nieuwe term rijker ook: Alternatieve Feiten.

2018 was amper uit de startblokken toen Trump het nodig vond een van Amerika’s grootste bondgenoten in het Midden Oosten te blameren.

Uiteraard niet slim en de Amerikaanse ambassadeur in Pakistan kon dan ook op het matje komen.

Dezelfde dag lijkt het Trump ook slim om nog wat olie op het vuur te gooien in Iran.

Een dag later, 2 Januari, begint dan weer met wat onderhand een klassiek onderwerp is geworden: Hillary Clinton,

Dergelijke tweets zijn wellicht ook strategie in een poging aandacht af te leiden van onderzoeken naar Russische connecties van Trump “medewerkers” en wellicht Trump zelf ook.

Rond de jaarwisseling was er het nieuws dat 2017 een jaar was met nauwelijks incidenten en slachtoffers in de luchtvaart, waarna Trump op 2 Januari met dit komt:

Hiermee insinuerend dat er dankzij hem geen slachtoffers waren te betreuren in 2017.
Kort daarom gaat Trump dan ook weer verder met een andere favoriete bezigheid: Het afgeven op de vrije pers. In de praktijk betekent dit dat zo goed als alle media die Trump niet direct welgevallig is als “Fake News” (Nep nieuws) weggezet wordt door de Amerikaanse president!

Dezelfde dag krijgt ook Pakistan er nog eens van langs.

Een dag later, 3 Januari, laat Trump de wereld weten dat de zijne een stuk groter is als die van dictator Kim Jong Un.

Niet alleen is het nooit een goed idee iemand met de potentie om de halve wereld in vuur en vlam te zetten te provoceren, het geeft ook maar weer eens een blik in de keuken van Trump’s manier van denken.

Dezelfde dag moet de vrije media het ook maar weer eens ontgelden.

Kortom, meer op 8 Januari.

Tragisch genoeg was dit maar een greep uit de Tweets van maar enkele dagen. Maar de toon is duidelijk.

Na een jaar Trump is liegen, verdraaien en ontkennen de standaard van de Amerikaanse “regering” geworden. We kijken er niet eens meer van op. En dat is toch best zorgelijk. Amerika is opgezadeld met een president die er niet voor schroomt de vrije pers aan te vallen. Zelfs zijn eigen overheden en instellingen krijgen er van langs. Wetenschappelijke instellingen en posities worden opgedoekt en (klimaat) wetenschappers werden zelfs genoodzaakt hun werk veilig te stellen voordat de servers en websites met hun werk op zwart dreigden te gaan.

De wereld is er met Trump niet veiliger op geworden. Grote kans dat er binnen het Pentagon en de veiligheidsdiensten een aantal mensen peentjes zweten in de hoop dat Trump vandaag of morgen niet iets onherstelbaar doms doet.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x