Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Bananenrepubliek

Hoe defensie een klokkenluider de mond wilde snoeren...

In 2009 trok piloot van Wulfen, Hercules piloot van het 336 squadron in Eindhoven, aan de bel dat collega piloten het met de procedures allemaal niet zo nauw namen. Uiteraard maak je daar onder collega’s geen vrienden mee. En ook Defensie zag de vuile was niet graag buiten hangen en deed dingen die je toch niet in Nederland zou verwachten..

Van Wulfen werd dan ook prompt een vliegverbod opgelegd, en zaken begonnen uit de hand te lopen. Uiteindelijk kwam van Wulfen meer dan 4 jaren thuis te zitten en het ministerie van defensie presteerde het zelfs van Wulfen te bestempelen tot psychiatrisch patiënt.

Het verhaal kreeg in December 2015 uiteindelijk toch een goede afloop toen de Onderzoeksraad Integriteit Overheid hem helemaal vrij pleitte.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/232114472/Klokkenluider+die+misstanden+Vliegbasis+Eindhoven+aankaartte,+moet+eerherstel+krijgen.aspx

http://www.ad.nl/binnenland/klokkenluider-luchtbasis-eindhoven-krijgt-eerherstel~a3b1f689/

Goede afloop zou je denken.

Het verhaal heeft echter nog een staartje gekregen. Het ministerie van defensie blijkt er niet vies van geweest te zijn gesprekken met een psychiater en zelfs de commandant van van Wulfen compleet te verzinnen en daar een rapport van te maken. Het tv programma Een Vandaag wist dit te achterhalen.

Een van de gefingeerde gesprekken bleek zelfs plaatsgevonden te hebben terwijl van Wulfen op vakantie was.

Van Wulfen vliegt inmiddels weer, al is het niet bij hetzelfde squadron.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27502018/__Defensie_verzon_medisch_consult__.html

In Nederland vertrouwen we er op dat dergelijke zaken niet voorkomen, en het is ook nauwelijks voor te stellen dat het dan toch gebeurd. Het geval zal dan ook vast niet op zichzelf staan.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x