Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Koeien in paniek [UPDATE]

Koeien in doodsangst om onbekende reden

Nederland heeft er weer een mysterie bij. In het noorden van Nederland, het Groningse dorpje Stitswerd, raken bij meerdere melkvee bedrijven op exact de zelfde tijden de koeien in paniek. Volgens de betrokken veehouders is het echt doodsangst en breekt de dieren ook letterlijk het zweet uit.

De voorvallen zijn vreemd te noemen omdat de voorvallen op exact dezelfde tijden plaatsvinden bij meerdere bedrijven in de omgeving. Volgens een van de ondernemers steken de koeien op een gegeven moment de kop in de lucht, alsof de oorzaak daar vandaan komt, en raken dan in paniek.

Ook een veearts werd geraadpleegd en kon geen oorzaak vinden. Het komt wel vaker voor dat koeien onrustig zijn, maar op deze schaal en exact dezelfde tijden is heel vreemd, volgens de veearts.

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173269/Wat-mankeert-de-koeien-van-Stitswerd

Update: Het “fenomeen” schijnt hier en daar toch vaker voorgekomen te zijn. In enkele op zichzelf staande gevallen werd er wel een verklaring voor gevonden, in de andere, waarbij de dieren op hetzelfde moment in paniek schijnen te raken, dan weer niet. Wel zijn er al mogelijke oorzeken geopperd: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173291/Voorspellen-de-schrikkoeien-onheil-of-hebben-ze-last-van-spanning

Wordt ongetwijfeld vervolgt.

 

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x