Koeien in paniek [UPDATE]

Nederland heeft er weer een mysterie bij. In het noorden van Nederland, het Groningse dorpje Stitswerd, raken bij meerdere melkvee bedrijven op exact de zelfde tijden de koeien in paniek. Volgens de betrokken veehouders is het echt doodsangst en breekt de dieren ook letterlijk het zweet uit.

De voorvallen zijn vreemd te noemen omdat de voorvallen op exact dezelfde tijden plaatsvinden bij meerdere bedrijven in de omgeving. Volgens een van de ondernemers steken de koeien op een gegeven moment de kop in de lucht, alsof de oorzaak daar vandaan komt, en raken dan in paniek.

Ook een veearts werd geraadpleegd en kon geen oorzaak vinden. Het komt wel vaker voor dat koeien onrustig zijn, maar op deze schaal en exact dezelfde tijden is heel vreemd, volgens de veearts.

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173269/Wat-mankeert-de-koeien-van-Stitswerd

Update: Het “fenomeen” schijnt hier en daar toch vaker voorgekomen te zijn. In enkele op zichzelf staande gevallen werd er wel een verklaring voor gevonden, in de andere, waarbij de dieren op hetzelfde moment in paniek schijnen te raken, dan weer niet. Wel zijn er al mogelijke oorzeken geopperd: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/173291/Voorspellen-de-schrikkoeien-onheil-of-hebben-ze-last-van-spanning

Wordt ongetwijfeld vervolgt.

 

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vailixi

Aardtrillingen?

paps

Iemand heeft ze verteld dat het geen melkkoeien zijn maar slachtkoeien..?

Baruch R.P.

Of het rundvlees is weer in de bonus bij AH.

Ufo

De uitrol van het 5G netwerk kan de oorzaak hiervan zijn. Noordgroningen is hiervoor de proeftuin. (Ik zou het eerder een real-life proeflaboratorium met proefpersonen en proefdieren noemen.)

Hoewel talloze onderzoeken schadelijke effecten van elektromagnetische straling aantonen wordt dat door de Nederlandse overheid en instanties stelselmatig genegeerd.

https://www.stopumts.nl/doc.php/Berichten%20Nederland/10423/groningen_wat_mankeert_de_koeien_van_stitswerd

 

paps

Is er dan niemand die de koeien wil interviewen..?

paps

5G frequenties De beschikbare spectrumruimte voor mobiele netwerken is beperkt. Draadloze communicatie vindt nu plaats tussen 600 MHz en 3 GHz. Hoe dichter richting de 600 MHz, hoe langer de golven en hoe groter het bereik. Vandaar dat KPN en Vodafone in Nederland ervoor hebben gekozen om het grootste gedeelte van het 4G-netwerk op de frequentie 800 MHz aan te bieden, een relatief lage frequentie. Ze kunnen daarmee per 4G-mast een groter gebied afdekken. Bij 5G werkt dit op dezelfde manier. De lage golflengte heeft wel als belangrijkste nadeel dat de antennes relatief groot zijn. Een frequentie in de richting… Lees verder »

[…] 26 Januari berichtte RTV Noord dat om een onbekende reden de koeien op verschillende boerderijen in de provincie Groningen tegelijkertijd volkomen in paniek raakten. […]

Account
Inloggen of Account maken
Meest Gelezen
Laatste Artikelen
Ook Interessant
Rubrieken