Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Nieuwe “Alien Structure” ster ontdekt [Video]

Een rode dwerg ster met de, wederom, inspirerende naam EPIC 204278916, blijkt iets interessanter te zijn dan eerst werd aangenomen. In 2016 observeerden astronomen van het “Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics” in Duitsland de ster voor 79 dagen. In die 79 dagen gebeurde er echter iets vreemds met de ster.

De ster bleek 23 dagen op rij ineens tot 65% van haar lichtsterkte verloren te hebben. Astronomen hebben vooralsnog geen idee wat dit veroorzaakt kan hebben. Echter, een van de mogelijkheden, hoe klein ook, die het meeste aanspreekt is dat een buitenaardse beschaving een zogenaamde “Dyson Sphere” om de ster hebben gebouwd, om op die manier de energie van de ster te “oogsten”. (https://en.wikipedia.org/wiki/Dyson_sphere)

Uiteraard zijn andere, wellicht meer voor de hand liggende mogelijkheden, ook mogelijk. Mogelijkheden zoals een gaswolk of zwerm meteorieten.

Verder onderzoek en nieuws volgt ongetwijfeld nog.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x