Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

[BLOG] Turkse ellende

Vanuit de nazi republiek Groningen, u weet wel, onder de bananenbomen, begin ik me toch een paar dingen af te vragen. De belangrijkste is wel de vraag waarom zoveel Turken mee willen gaan in de plannen van Erdogan…

Ik bedoel, de man wil van zichzelf een alleenheerser maken. Ook wel dictator genoemd. Sterker nog, hij is al goed op weg. Of is er werkelijk iemand die denkt dat al die 140.000 mensen die nu al opgepakt zijn achter die klungelige coup zaten? In dat geval was die coup heus wel geslaagd.

De vrije pers is beetje bij beetje het zwijgen opgelegd, journalisten opgepakt en ieder tegengeluid driftig en drastisch de mond gesnoerd.

Is dit dan echt werkelijk het Turkije wat de Turken zelf voor ogen hebben?

Het verbaast me echt dat de Turken niet juist de straat op gaan om tegen zoveel macht als Erdogan graag wil hebben, te protesteren. Iemand hoeft toch niet perse anti Erdogan te zijn om in te zien dat het in de geschiedenis ook al nooit goed afliep wanneer iemand zoveel macht kreeg.

Maar goed, dat is dus niet het geval. De man wordt op handen gedragen en slaat meer en meer oorlogszuchtige taal uit, en weet daarbij ook de eigen bevolking in mee te krijgen.

We hebben vanmorgen allemaal vast ook wel meegekregen wat de Turkse media te zeggen had over ons kleine kikkerlandje. Of moet ik nu zeggen het derde reich, bananen republiek der Niederlanden? 

En ik deed helemaal niks…

Groots uitgemeten mag je je dan verwonderen waarom daar een Turkse meneer op de grond ligt met een Duitse, wat een ironie, herdershond die hem in zijn kont bijt. Hij had helemaal niks gedaan, en toch kregen hij, en zijn vredelievende broer, klappies. Vredelievend werden ze genoemd, de Turkse betogers. Uiteraard nergens in de Turkse media een volkomen gesloopte en geplunderde Leger des Heils winkel, en alle andere zooi die vredelievend tussen neus en lippen even werd achtergelaten. 
En zo wordt ineens ook weer duidelijk hoe objectief de Turkse pers nog is. Ieder ander land zou diep door het stof gaan wanneer de onderdanen zich als hooligans in het buitenland gedragen.. Maar wacht eens even.. Hoezo onderdanen? Wonen deze mensen niet in Nederland met een Nederlands paspoort?  Zijn deze mensen nou Turken of Nederlanders? Of alleen Nederlands wanneer het ze aanstaat en Turks als ze hun zin niet krijgen?

Maar het is niet alleen kommer en kwel. Uiteraard valt er ook wel wat te lachen, zoals een stel

Droeftoeters

droeftoeters met messen en sinaasappels. Een groepje Turken realiseert zich dat de kleur oranje toch ook wel met Nederland wordt geassocieerd, en bedenkt een hele nieuwe voodoo variant. De poppetjes vervangen we wel door een oranje sinaasappel en de naalden door een mes, zal de gedachte geweest zijn. Dan is het toch wel een beetje jammer dat een sinaasappel hier niet echt goed wil groeien. Sterker nog, die oranje krengen komen van origine uit China. Tja.. Oranje Tompoucen zal wel te veel geknoeid hebben.

Maar toch is het beangstigend hoe een man in staat is zijn onderdanen zo op te stoken. En erger, dat Erdogan dat ook doet. Zouden de Turken het ook pikken als onze minister president Turkije in dezelfde bewoordingen op de korrel neemt? Ik betwijfel het..

En toch heeft Erdogan een slim spelletje gespeeld die ook nog eens niet te verliezen was. Kreeg hij zijn zin, en kon hij hier ook campagne (laten) voeren, dan was dat een overwinning. Maar ook zoals het gelopen is, pakt goed uit voor Erdogan. Ook voor Wilders overigens. 

Natuurlijk wist Erdogan wel dat Nederland dit niet zou toelaten. Turken onderling liggen hier toch al in de clinch. Sterker nog, ik vraag me zelfs af of dit wel de meerderheid van de Turken is die het dan schijnbaar hier niet zien zitten. of dat het alleen de grootste schreeuwers waren.
Wat een optimisme ook om Nederland bananenrepubliek, nazi’s en fascisten te noemen. Een politiek leider die 140.000 minder welgevallige mensen laat oppakken, vrije media opgeruimd heeft en iedere oppositie en tegengeluid probeert tegen te werken en uit te roeien, heeft de euvele moed andere landen dergelijke dingen naar het hoofd te slingeren. Ziet de rest van de wereld dan daar de ironie niet van in?

Verkeerde vlag, sukkels!

En als laatste, het is voor al die Turkse droeftoeters hier makkelijke moord en brand te schreeuwen en de boel af te breken. Erdogan mag voor deze mensen dan wel de held zijn, maar ondertussen leven deze mensen hier in vrijheid waar iedereen een eigen mening mag hebben, geloven wat die wil en stemmen wat je goed lijkt. Hoe laf is het om dan wel hier te wonen en van je eigen land van herkomst een dictatuur te laten maken?  Mocht Erdogan zijn zin krijgen, dan is dat iets waar iedereen nog wel spijt van krijgt. 

Ondertussen wordt er in Turkije met sinaasappels gespeeld en steken de Turken een Franse, in plaats van Nederlandse vlag in de brand.  Tja, dezelfde kleurtjes he..

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x