Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Geen ufo’s bij ISS zegt NASA

Ongetwijfeld heeft u het hier en daar wel eens voorbij zien komen: Videobeelden en claims dat er rond het International Space Station van alles loos is. Tot op heden zonder reactie van Nasa. Maar nu pakt Nasa dan toch even uit.

Toegegeven, soms zien de beelden er toch wat vreemd uit. Zoals recent ook een hele “vloot” lichtbollen achter het ISS langs leken te vliegen. En zo gaat het al jaren. Claims dat Nasa activiteit rond het ISS door ufo’s in de doofpot stopt.

Het grappige aan deze doofpot claim is eigenlijk de vraag dat wanneer Nasa werkelijk niet zou willen dat u live kunt meegenieten van de zoveelste “ufo” rond het ISS, waarom Nasa dan simpelweg geen live stream uitzendt vanaf de aan het ISS gemonteerde camera’s.

Logica. Nietwaar?

Maar nee, schijnbaar heeft de Nasa dan een “mannetje” zitten die, zo gauw er een ufo te zien is, direct de live stream overschakelt naar de controle kamer, waar je alsnog de stream kan volgen op een groot scherm op de achtergrond, of het beeld op zwart zet.

Tja, tegen dergelijke logica kunnen ook wij niet op.

Maar nu roert dan eindelijk ook Nasa zich met een “statement”:

No unidentified objects in the popular sense have been seen from the International Space Station. Reflections from station windows, the spacecraft structure itself or lights from Earth commonly appear as artifacts in photos and videos from the orbiting laboratory.

Grofweg vertaald in het Nederlands: Ga wat nuttigs doen met je vrije tijd!

Of meer gedetailleerd: Er zijn geen ongeïdentificeerde objecten, in de populaire betekenis, gezien vanaf het ISS. Reflecties van de ramen van het ruimtestation, de constructie van het ruimtestation zelf, of lichten van de Aarde zelf zorgen voor zogenaamde “artifacten” in de foto en filmbeelden.

Voeg daar een beetje lens flare aan toe, en een hele ufo vloot is geboren: https://www.maartenvandekamp.nl/basiskennis/lens-flare/

Zijn ufo’s nu dan onzin?

Nou, nee. Ufo’s zijn wel degelijk een reëel fenomeen. Het is alleen niet zo dat de veronderstelde bestuurders niks beters te doen hebben dan astronautje pesten, bij bosjes neer storten om graancirkels te maken en dan uit verveling dan maar mensen te ontvoeren, al dan niet met een “anal probe”.

Er zijn wel betere en reële zaken te onderzoeken, zoals de nog steeds niet verklaarde voorvallen in Hessdalen.

Bron: http://www.huffingtonpost.com/entry/nasa-space-station-ufos_us_58d2e51be4b0b22b0d199462?section=us_weird-news

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x