De zin en onzin van het "alternatieve" nieuws.

Planetoïde onderzocht op “buitenaardse” signalen.

Onderzoekers zijn nog steeds gefascineerd door de bizarre planetoïde Oumuamua. Zo gefascineerd dat SETI een telescoop uitleent om de planetoïde te controleren op buitenaardse signalen.

Het klinkt als science fiction. Een planetoïde die ons zonnestelsel binnen raast maar in werkelijkheid een buitenaardse sonde, of wellicht wel een ruimteschip is. Toch is dit wat onderzoekers willen onderzoeken.

Vandaag werd bekendgemaakt dat met de 100 meter Greenbank Telescoop in het Amerikaanse West Verginia de planetoïde nader wordt bekeken. Of beter, wordt beluisterd.

De Greenbank radio telescoop  is in gebruik door SETI in de zoektocht naar buitenaards leven, maar wordt binnenkort op de planetoïde gericht.

Deskundigen op het gebied van ruimtevaart wezen er onlangs op dat de vorm van de planetoïde wat vorm betreft ook de meest logische vorm is voor een interstellair ruimteschip.

Hoewel een “natuurlijke” oorsprong de meest waarschijnlijke is, is er nog steeds geen uitsluitsel over wat deze oorsprong dan kan zijn.

https://breakthroughinitiatives.org/news/14

Met behulp van de Green Bank telescoop wordt nu dan gehoopt meer antwoorden te krijgen. De kans dat het hier inderdaad om een interstellair ruimteschip gaat is uiteraard klein. Maar ook dan kan de telescoop wellicht wat meer vragen beantwoorden. Vragen zoals of er zich ook water of ijs op de planetoïde bevindt.

De telescoop zal 13 December om 21:00 uur onze tijd beginnen met luisteren en met vier intervallen dat tien uur doen.

https://www.space.com/39046-interstellar-object-oumuamua-breakthrough-listen-project.html

Interstellaire bezoeker met een bizar uiterlijk

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zou mooi zijn als die ineens weg vliegt met Warp Speed 😉

https://www.space.com/32712-warp-drive-hyperspace.html

 

dus gooit trumie der -óók- weer wat tegenaan Donald Trump heeft bekend gemaakt dat NASA met bemande ruimtevluchten naar Mars en de Maan gaat om zo “Amerika’s trotse plaats in de ruimte” terug te eisen.”Het is de taak van Amerika om voorop te gaan in de eeuwige zoektocht van de mens naar kennis en om de leider te zijn van alle naties in onze ontdekkingsreis naar het grote onbekende,” zei de Amerikaanse president tijdens een bijeenkomst waar ook Buzz Aldrin aanwezig was, de tweede astronaut die voet op de maan zette.Het nieuwe ruimteplan maakt het mogelijk voor NASA om “een… Lees verder »

Het zal in de verre toekomst mogelijk wel nut hebben om opnieuw naar de maan te gaan. De helium-3 wacht daar op ons !

Hier nog wat aanvullend nieuws

Hmm, link niet in beeld?

http://www.Independant.co.uk

even scrollen

Ha ok, dank!:)

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/vreemd-object-uit-de-ruimte-blijkt-inderdaad-erg-vreemd/ar-BBH0P9Q?li=BBoPOOe&OCID=HPDHP Het zou kunnen verklaren waarom “Oumuamua niet de activiteit vertoonde die we van een interstellair object zouden verwachten, toen hij begin september in de buurt van onze zon kwam”, zo klinkt het in Nature Astronomy. Normaal gesproken vliegen er door de ruimte voornamelijk kometen, die doordat ze voor een groot deel uit ijs bestaan, een ‘staartje’ krijgen als ze de zon naderen. Dat komt doordat het ijs verdampt en stof meevoert. Maar Oumuamua had dat staartje niet toen hij de zon passeerde. Dat zou dus komen doordat het object een mantel heeft van een halve meter dik, waardoor het ijs behouden… Lees verder »

Laatste Artikelen

Zielug

22 december 2022

Alexandra Heydebree, de drijvende kracht achter de doorgedraaide website niburu.co, heeft nogal...

Lees Verder

Zoektocht naar ufo’s barst los

30 september 2022

Nog niet zo lang geleden wilde geen enkele zichzelf respecterende onderzoeker/wetenschapper zijn...

Lees Verder

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder