Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Planetoïde onderzocht op “buitenaardse” signalen.

Onderzoekers zijn nog steeds gefascineerd door de bizarre planetoïde Oumuamua. Zo gefascineerd dat SETI een telescoop uitleent om de planetoïde te controleren op buitenaardse signalen.

Het klinkt als science fiction. Een planetoïde die ons zonnestelsel binnen raast maar in werkelijkheid een buitenaardse sonde, of wellicht wel een ruimteschip is. Toch is dit wat onderzoekers willen onderzoeken.

Vandaag werd bekendgemaakt dat met de 100 meter Greenbank Telescoop in het Amerikaanse West Verginia de planetoïde nader wordt bekeken. Of beter, wordt beluisterd.

De Greenbank radio telescoop  is in gebruik door SETI in de zoektocht naar buitenaards leven, maar wordt binnenkort op de planetoïde gericht.

Deskundigen op het gebied van ruimtevaart wezen er onlangs op dat de vorm van de planetoïde wat vorm betreft ook de meest logische vorm is voor een interstellair ruimteschip.

Hoewel een “natuurlijke” oorsprong de meest waarschijnlijke is, is er nog steeds geen uitsluitsel over wat deze oorsprong dan kan zijn.

https://breakthroughinitiatives.org/news/14

Met behulp van de Green Bank telescoop wordt nu dan gehoopt meer antwoorden te krijgen. De kans dat het hier inderdaad om een interstellair ruimteschip gaat is uiteraard klein. Maar ook dan kan de telescoop wellicht wat meer vragen beantwoorden. Vragen zoals of er zich ook water of ijs op de planetoïde bevindt.

De telescoop zal 13 December om 21:00 uur onze tijd beginnen met luisteren en met vier intervallen dat tien uur doen.

https://www.space.com/39046-interstellar-object-oumuamua-breakthrough-listen-project.html

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
17
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x