Ook NASA duikt in ufo-onderzoek

Een draai van 180 graden ten opzichte van het verleden van NASA. Ook NASA gaat zich mengen in het onderzoeken van het ufofenomeen.

NASA was in zijn hele geschiedenis nooit open wat betreft het ufofenomeen. Diverse astronauten waren dat wel, maar NASA liet er verder nooit een woord over los, of ontkende simpelweg. Kortom, het hele ufofenomeen is altijd voorbij gegaan aan de NASA. Officieel dan.

Sinds 2017 lijkt er, in Amerika dan, verandering te komen in hoe de Amerikaanse overheid tegen het ufofenomeen aankijkt. En ook bij NASA is er verandering op komst

 

Met de komst van een nieuwe NASA directeur, Bill Nelson, lijkt er ook een andere wind te gaan waaien door de organisatie. Nelson heeft NASA onderzoekers de opdracht gegeven ook in het ufofenomeen te duiken om op een wetenschappelijke manier een poging te wagen om de objecten te verklaren die door Amerikaanse marine piloten op beeld en radar zijn vastgelegd. “We want to Know”, aldus Bill Nelson, verwijzend naar de immens populaire serie X-Files uit de jaren 90 van de vorige eeuw.

(Schijn)Openheid

De laatste jaren lijken Amerikaanse overheden wat meer open te zijn wat betreft het fenomeen, en is het oude, zelfs officiële, standpunt wat betreft het ufofenomeen losgelaten. Sinds het afsluiten van het fameuze Project Bluebook in 1970 was het officiële standpunt wat betreft het ufofenomeen dat er niks was wat de stand van de huidige techniek (die in 1970) overstijgt, en geen bedreiging voor de nationale veiligheid van het land. Iets waarvan altijd al het tegendeel kon worden aangetoond. Uit decennia en decennia aan documenten is altijd al gebleken dat de Amerikaanse overheid weldegelijk met het fenomeen in de maag zit.

De recente belangstelling voor het fenomeen en de op het eerste gezicht verrassend nieuwe openheid lijkt dan ook een compleet nieuwe benadering van het fenomeen door de Amerikaanse overheid.

Maar de werkelijkheid is helaas toch dat er nog steeds geen enkele openheid van zaken is gegeven en we dat eigenlijk ook niet hoeven te verwachten. Op de bevestiging dat er inderdaad onderzoek wordt gedaan, en wat officiële beelden na, is er nog steeds niks meer duidelijk over de aard en de herkomst van het fenomeen, en is er nog steeds geen essentiële informatie publiekelijk gedeeld.

Het komende rapport wat in Juni 2021 vrijgegeven zal worden heeft bij voorbaat al bijlagen die niet openbaar zullen worden, en dat zegt eigenlijk al dat “we” ook ditmaal niet veel wijzer zullen worden.

 

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste Artikelen

Spijt deel twee

23 juni 2022

De advocaten van Wouter Raatgever, Hans Meijer en Joost Knevel weten het...

Lees Verder

Spijt

11 juni 2022

Daar zaten ze dan. Wouter Raatgever, Joost Knevel, en Hans Meyer.  Ondanks...

Lees Verder

Legerhelikopter filmt drie ufo’s

6 juni 2022

In het licht van de schijnbare huidige openheid van de Amerikaanse overheid...

Lees Verder

Knullige uitleg ufo-voorvallen in beeld.

3 juni 2022

De volledige Amerikaanse hoorzitting over ufo's (tegenwoordig uap) 17 Mei 2022

Lees Verder