Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Winston Churchill was overtuigd van buitenaards leven

Churchill beredeneerde buitenaards leven al in 1939 in een essay

Dat Winston Churchill een veelzijdig man was zal menigeen bekend zijn. Maar dat de man ook wetenschappelijke essays schreef is minder bekend. Helemaal onbekend is een essay over de mogelijke aanwezigheid van buitenaards leven die recent bekend werd gemaakt.

Mario Livio, een Israëlisch astrofysicus, kreeg de essay verleden jaar tijdens een bezoek aan het US National Churchill Museum in het Amerikaanse Fulton in zijn handen gedrukt door de directeur van het museum, die het even daarvoor zelf ook tegen was gekomen. Mario Livie publiceerde hierover in Nature.

Churchill bleek zijn tijd aardig vooruit. Al in 1939 begon hij aan een essay met de titel “Zijn we alleen in de ruimte”. De titel werd later aangepast naar “Zijn we alleen in het universum”. In het essay vroeg Churchill zich al af of, gezien de omvang van het universum, de mens wel zo uniek was.

Maar daar liet Churchill het ook niet bij. Hij beschreef ook wat de leefbare zone rond een ster was. Het gebied rond een ster waar het niet te koud is zo dat water bevriest en niet te warm, zodat water verdampt. Churchill ging er toen al van uit dat leven vloeibaar water nodig moest hebben om te floreren.

Verder redeneerde Churchill ook dat de zwaartekracht op een planeet ook een grote rol speelde. Met name om een atmosfeer vast te houden. Al met al komen de inzichten van Churchill opmerkelijk overeen met de inzichten zoals ze tegenwoordig gehanteerd worden.

In zijn essay werd al beredeneerd dat in ons eigen zonnestelsel eigenlijk alleen Mars en de Aarde voor leven in aanmerking konden komen, en dat onze eigen zon een van de duizenden miljoenen andere sterren was. Churchill wist zelfs al te melden dat planeten ontstonden uit het gas van sterren.

Churchill startte zijn essay in 1939, maar werd daarmee onderbroken door de Tweede Wereld Oorlog. In de jaren vijftig paste Churchill het nog een beetje aan, maar het werd nooit gepubliceerd.

Het Essay kwam in de jaren 80 in handen van het museum, waar het al die tijd in het archief was opgeborgen.

http://www.nature.com/news/winston-churchill-s-essay-on-alien-life-found-1.21467

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x