Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

De kanker genezen met ananas hoax

Hoe ananas tot geneesmiddel voor kanker wordt gebombardeerd.

Een kwalijke bezigheid op menig alternatieve website. Het aanprijzen van de meest idiote zaken als kuur voor kanker en de meest waanzinnige verhalen verspreiden alsof kanker niet meer dan een griepje is wat met van alles en nog wat is te voorkomen en te genezen. Alles behalve reguliere geneeskunde. Wie heeft een dokter nodig als drie ananassen per dag ook volstaan, nietwaar?

Onlangs presenteerde de website “World Unity” een artikel over een Australische vrouw die zichzelf binnen zes maanden wist te genezen van uitgezaaide schildklier kanker. Ze zou nog hoogstens 5 jaar te leven hebben.

Het betreft hier Candice Marie Fox, een, toen, 31 jarige vrouw uit het Australische Perth. Het verhaal wat wordt gebracht speelde echter al in het voorjaar van 2015, en is dus niet nieuw. In verloop van tijd is er dan al wat werk verzet om mevrouw Candice Marie Fox eens wat nader aan de tand te voelen en haar verhaal te controleren. Waarschijnlijk voelt u het al aankomen… Ananas mag dan voor velen goed te pruimen zijn, maar je geneest er nog geen aambei mee.

Het verhaal

Door artsen bevestigd, kopt World Unity in. Helaas is de realiteit ietsje anders. Het verhaal nam een grote vlucht toen het 30 Maart 2015 terecht kwam in de Daily Mail. Deze Britse tabloid publiceerde een uitgebreid verhaal als opmerkelijk nieuws. Van enige fact checking was echter geen sprake.

De vrouw vertelde in het artikel hoe ze werd getroffen door uitgezaaide schildklier kanker en nog maar 5 jaar te leven zou hebben. Ze weigerde hierop reguliere behandelingen, besloot 3 ananassen per dag te eten, aangevuld met grapefruit, papaya, kiwi, citroen en bananen. Ze stopte met roken, gebruikte geen chemische makeup (wat dat ook mag zijn) meer en dumpte tussen de bedrijven door ook nog haar man.

6 maanden later zou ze doktoren versteld hebben laten staan. Geen kanker meer!

Controverse

De maanden daarop kreeg Candice Marie Fox echter ook nogal wat tegenwind. Meer en meer mensen leken toch twijfels te hebben over het verhaal, waarop Candice Marie Fox beloofde haar medische dossier openbaar te maken. Ze zou daar echter een beetje tijd voor nodig hebben om deze te verzamelen. Nu, twee jaar later, zijn deze echter nog steeds nooit openbaar gemaakt.

Ook de in de Daily Mail opgevoerde oncoloog, die beweerde dat er in haar test resultaten geen spoor van kanker meer is te bespeuren en zelfs een prognose doet voor de toekomst, blijkt echter helemaal geen oncoloog te zijn, maar een soort van natuur genezer.

De betreffende “genezer”, Mark Simon blijkt, nu nog steeds, aan de weg te timmeren en biedt zijn gevaarlijke praktijken aan via https://noriprotocol.com/

Ook Candice blijkt van de nood een deugd gemaakt te hebben via http://www.healthycandy.me/ . De site ligt nu weer overhoop, maar uiteraard kunt u daar binnenkort ook weer uw schijngezondheid aanschaffen.

World Unity noemt het een inspirerend en hartverwarmend verhaal. Wij hebben er toch een iets andere beschrijving voor…

Walgelijk

Sylvia Millecam

Het is niet alleen World Unity die zich schuldig maakt aan dergelijke praktijken. Het komt bij de auteurs waarschijnlijk niet op dat ze potentieel spelen met het leven van de lezers. Een beroemd voorbeeld is Sylvia Millecam. Zij ging naar de huisarts met een knobbeltje in haar borst, wat een uiteindelijk borstkanker bleek te zijn. Een amputatie en chemotherapie bleken noodzakelijk. Daar was echter dan ook neerlands knuffelmedium destijds (2000/2001) Jomanda, die het beter wist. Het was niks meer dan een bacteriële ontsteking. In 2001 overleed Sylvia Millecam dus aan borstkanker!

Het komt bij de auteurs van dergelijke artikelen niet op dat hun goedgelovigheid, of wellicht zelfs simpelweg sensatiedrang, ook gevolgen kan hebben voor hun lezers die wel in dergelijke onzin trappen, en wellicht besluiten zelf ook reguliere behandeling af te slaan voor potentieel dodelijk ziekten.

Het zijn walgelijk praktijken waarvan de meest waarschijnlijke slachtoffers juist die mensen zijn die al vertwijfelt op zoek zijn naar iedere strohalm.

Websites als World Unity, waarvan de eigenaar nog meer van dergelijke sites bezit, Niburu en 9forNews, grossieren echter in dergelijk “nieuws”, doen niet of nauwelijks aan fact checking en hebben, eigenaardig genoeg, toch een grote aanhang.

Gezond verstand

Uiteraard is het wel zo in de natuur talloze middelen komen die een toepassing hebben in de geneeskunde. Denk alleen al maar aan penicilline. En is gezond leven, eten en drinken ook een pre voor een gezond leven. Maar zelfs dat is geen garantie.

De beste kansen voor overleven en genezen wordt alleen geboden door reguliere gezondheidszorg. Inderdaad is chemotherapie een aanslag op het lichaam. Talloze bijwerkingen die een patiënt niet in de koude kleren zal gaan zitten. Echter is het tot op heden voor veel behandelingen ook de meest effectieve manier om van een hele nare ziekte af te komen. Laat u niks wijsmaken, gebruik uw verstand en laat de dokter zijn werk doen.

http://worldunity.me/door-artsen-bevestigd-vrouw-geneest-van-kanker-ze-at-alleen-dit/

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3017683/Former-model-cancer-turned-chemo-claims-cured-eating-three-PINEAPPLES-day-ditched-husband-well.html

https://noriprotocol.com/

http://www.healthycandy.me/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x