De kanker genezen met ananas hoax

Een kwalijke bezigheid op menig alternatieve website. Het aanprijzen van de meest idiote zaken als kuur voor kanker en de meest waanzinnige verhalen verspreiden alsof kanker niet meer dan een griepje is wat met van alles en nog wat is te voorkomen en te genezen. Alles behalve reguliere geneeskunde. Wie heeft een dokter nodig als drie ananassen per dag ook volstaan, nietwaar?

Onlangs presenteerde de website “World Unity” een artikel over een Australische vrouw die zichzelf binnen zes maanden wist te genezen van uitgezaaide schildklier kanker. Ze zou nog hoogstens 5 jaar te leven hebben.

Het betreft hier Candice Marie Fox, een, toen, 31 jarige vrouw uit het Australische Perth. Het verhaal wat wordt gebracht speelde echter al in het voorjaar van 2015, en is dus niet nieuw. In verloop van tijd is er dan al wat werk verzet om mevrouw Candice Marie Fox eens wat nader aan de tand te voelen en haar verhaal te controleren. Waarschijnlijk voelt u het al aankomen… Ananas mag dan voor velen goed te pruimen zijn, maar je geneest er nog geen aambei mee.

Het verhaal

Door artsen bevestigd, kopt World Unity in. Helaas is de realiteit ietsje anders. Het verhaal nam een grote vlucht toen het 30 Maart 2015 terecht kwam in de Daily Mail. Deze Britse tabloid publiceerde een uitgebreid verhaal als opmerkelijk nieuws. Van enige fact checking was echter geen sprake.

De vrouw vertelde in het artikel hoe ze werd getroffen door uitgezaaide schildklier kanker en nog maar 5 jaar te leven zou hebben. Ze weigerde hierop reguliere behandelingen, besloot 3 ananassen per dag te eten, aangevuld met grapefruit, papaya, kiwi, citroen en bananen. Ze stopte met roken, gebruikte geen chemische makeup (wat dat ook mag zijn) meer en dumpte tussen de bedrijven door ook nog haar man.

6 maanden later zou ze doktoren versteld hebben laten staan. Geen kanker meer!

Controverse

De maanden daarop kreeg Candice Marie Fox echter ook nogal wat tegenwind. Meer en meer mensen leken toch twijfels te hebben over het verhaal, waarop Candice Marie Fox beloofde haar medische dossier openbaar te maken. Ze zou daar echter een beetje tijd voor nodig hebben om deze te verzamelen. Nu, twee jaar later, zijn deze echter nog steeds nooit openbaar gemaakt.

Ook de in de Daily Mail opgevoerde oncoloog, die beweerde dat er in haar test resultaten geen spoor van kanker meer is te bespeuren en zelfs een prognose doet voor de toekomst, blijkt echter helemaal geen oncoloog te zijn, maar een soort van natuur genezer.

De betreffende “genezer”, Mark Simon blijkt, nu nog steeds, aan de weg te timmeren en biedt zijn gevaarlijke praktijken aan via https://noriprotocol.com/

Ook Candice blijkt van de nood een deugd gemaakt te hebben via http://www.healthycandy.me/ . De site ligt nu weer overhoop, maar uiteraard kunt u daar binnenkort ook weer uw schijngezondheid aanschaffen.

World Unity noemt het een inspirerend en hartverwarmend verhaal. Wij hebben er toch een iets andere beschrijving voor…

Walgelijk

Sylvia Millecam

Het is niet alleen World Unity die zich schuldig maakt aan dergelijke praktijken. Het komt bij de auteurs waarschijnlijk niet op dat ze potentieel spelen met het leven van de lezers. Een beroemd voorbeeld is Sylvia Millecam. Zij ging naar de huisarts met een knobbeltje in haar borst, wat een uiteindelijk borstkanker bleek te zijn. Een amputatie en chemotherapie bleken noodzakelijk. Daar was echter dan ook neerlands knuffelmedium destijds (2000/2001) Jomanda, die het beter wist. Het was niks meer dan een bacteriële ontsteking. In 2001 overleed Sylvia Millecam dus aan borstkanker!

Het komt bij de auteurs van dergelijke artikelen niet op dat hun goedgelovigheid, of wellicht zelfs simpelweg sensatiedrang, ook gevolgen kan hebben voor hun lezers die wel in dergelijke onzin trappen, en wellicht besluiten zelf ook reguliere behandeling af te slaan voor potentieel dodelijk ziekten.

Het zijn walgelijk praktijken waarvan de meest waarschijnlijke slachtoffers juist die mensen zijn die al vertwijfelt op zoek zijn naar iedere strohalm.

Websites als World Unity, waarvan de eigenaar nog meer van dergelijke sites bezit, Niburu en 9forNews, grossieren echter in dergelijk “nieuws”, doen niet of nauwelijks aan fact checking en hebben, eigenaardig genoeg, toch een grote aanhang.

Gezond verstand

Uiteraard is het wel zo in de natuur talloze middelen komen die een toepassing hebben in de geneeskunde. Denk alleen al maar aan penicilline. En is gezond leven, eten en drinken ook een pre voor een gezond leven. Maar zelfs dat is geen garantie.

De beste kansen voor overleven en genezen wordt alleen geboden door reguliere gezondheidszorg. Inderdaad is chemotherapie een aanslag op het lichaam. Talloze bijwerkingen die een patiënt niet in de koude kleren zal gaan zitten. Echter is het tot op heden voor veel behandelingen ook de meest effectieve manier om van een hele nare ziekte af te komen. Laat u niks wijsmaken, gebruik uw verstand en laat de dokter zijn werk doen.

http://worldunity.me/door-artsen-bevestigd-vrouw-geneest-van-kanker-ze-at-alleen-dit/

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3017683/Former-model-cancer-turned-chemo-claims-cured-eating-three-PINEAPPLES-day-ditched-husband-well.html

https://noriprotocol.com/

http://www.healthycandy.me/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.dulcet.nl/2017/02/18/de-kanker-genezen-met-ananas-hoax/

6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ananas…… hoe verzinnen ze het..?

   

 2. belachelijk en ergerlijk, m´n zus is overleden aan kanker, maar at gezonder dan gezond , was vervend tennisster, dronk nog rookte niet en toch ….walgelijk

  1. Ja, eigenlijk is het een minachting voor iedereen die zo ziek is.

 3. Nou, het gaat maar door: http://worldunity.me/ze-zeiden-dat-deze-vrucht-10-000-keer-sterker-was-dan-chemo-hier-is-wat-ze-je-niet-vertellen/

  Hij is zelfs te beroerd om het zelf een beetje te vertalen. Zo door een of andere vertaal tool gehaald, lijkt het wel. Erg origineel is die Kraven ook niet. In artikelen jatten was hij altijd al goed 🙂

  Had het al eens eerder aan de stok met hem toen hij, uiteraard ongevraagd, zo ook mijn artikelen overnam.
  De moraalridder uit dit http://urubin.com/over-copyrights/ slaat dan ook op mij 🙂 Voel me nog steeds vereerd. Het is makkelijk om artikelen aan te bieden als je ze ook niet eens zelf schrijft maar gewoon jat.

  1. Uiterst verwerpelijk wat dat soort websites brengen. En te schofterig voor woorden gewoon. Ik vermoed dat die ‘Kraven’ gewoon een click-bait trekker eerste klas is. Je kunt met een bepaald publiek in de alternatieve hoek verzekerd zijn van een groot aantal hits op dergelijke verhalen.

   En hoe meer hits op de moederpagina, hoe hoger de automatisch gegenereerde reclame inkomsten uit google adds, zo simpel werkt het. En als het klopt dat hij nog meerder van dergelijke site runt, dan wordt het voor mij een simpel optelsommetje. Buiten dat heb ik de indruk dat hij zelf ook veel van dat soort gezwets geloofd, afgaande op de commentaren toe ik jaren geleden de site nog een beetje in de gaten hield. Het werd al snel meer van dezelfde bullshit. Nu snap ik dat het gewoon clickbait is. Ik werk momenteel ook voor een clickbait site. Facebook barst ervan en het gros heeft het niet eens in de gaten…

   Maar klopt het wel wat je zegt over Nine For News? Die was toch gekaapt/gejat van Anton T. door ene Maurice huppeldepup?

 4. Die Kraven was eerst zowat de aards vijand van Teuben, nu zijn ze weer dikke vrienden. Ik geloof niet dat hij zelf veel schrijft. Zo te zien jat hij wat hij kan vinden, haalt het door een translator, schaaft het wat bij en plaatste het dan. Of het clickbait is weet ik niet. Ik denk het niet. Voor zover ik hem heb meegemaakt is het iemand die vooral vol van zichzelf is.

  Als het voor traffic is, dan is die niet slim bezig. Als je de Google admintools beetje doorleest dan wijst Google er keer op keer op dat originele content de enige manier is wat te bereiken. Maar goed, maakt verder ook niks uit. Tis een idioot die speelt met de gezondheid van anderen.

  Ik heb verder ook niks tegen “alternatief”.  Het is alleen dat ik me wel erger aan dit soort uitwassen. Wie zijn geld wil weggooien aan superfoods en zooi, moet dat maar fijn doen. Maar dit gaat te ver.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

%d bloggers liken dit: