Veelzijdig gevarieerd & allergisch voor onzin

Vaccinatie idioten krijgen steeds meer invloed.

Eerder dit jaar werd er vanuit Zeeland al gewaarschuwd dat de vaccinatiegraad gevaarlijk laag is. Wereldwijd breekt mazelen opvallend vaak weer uit en loopt het aantal vaccinaties terug. En daar is een schuldige voor aan te wijzen.

De duistere website Niburu plaatste onlangs een artikel over hoe niet gevaccineerde kinderen gezonder zouden zijn. http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11833:onderzoek-bewijst-niet-gevaccineerde-kinderen-veel-gezonder&catid=17:gezondheid&Itemid=30 In het artikel wordt een aantal links opgevoerd alwaar zou worden aangetoond dat dit ook daadwerkelijk zo is. Uiteraard is hier zo doorheen te prikken, om in stijl te blijven. Toch doen een hoop mensen dit niet, en nemen dit soort waanzin voor waarheid aan. Resultaat: Nog minder gevaccineerde kinderen.

Nu zult u ongetwijfeld denken van “Wtf is Niburu”. Althans, bij een hoop mensen zal dit idee opkomen. Toch is deze website een van de grote spelers op “antivax” en paranoia gebied. Samen met onder andere Ninefornews, Wanttoknow en nog wat van dergelijke nepnieuws sites, verzorgen zij uw dagelijkse portie paranoïde. En hun bereik is een stuk groter dan u denkt!

Ook wereldwijd begint het resultaat van van dergelijke antivaccinatie groepen zich te laten gelden. Uitbraken van kinderziektes als mazelen duiken dan ook weer massaal op in locaties waar deze ziektes al tijden alleen sporadisch nog voorkwamen.

Meer en meer mensen worden bang gemaakt en twijfelen of zij hun kinderen nog wel moeten laten vaccineren. Onzin verhalen over kwik, foetus materiaal, en andere kwalijke stoffen, in vaccinaties worden grif gelezen en gedeeld op social media. Even zo met beweringen als zouden vaccinaties verantwoordelijk kunnen zijn voor afwijkingen als autisme en zelfs verlammingen.

Hoewel simpel te weerleggen, lijken toch meer en meer mensen vatbaar voor dit soort berichtgeving. De gevolgen laten dan ook niet op zich wachten. Uitbraken van mazelen in de VS, Roemenië, Italië en een vaccinatiegraad in Nederland die in sommige gebieden gevaarlijk laag is.

Vaccinatie lijkt anno nu zelfs een bron van inkomsten voor scrupuleuze advocatenkantoren: https://www.mctlawyers.com/vaccine-injury/

Uiteraard is er ook betrouwbare informatie te vinden. Een uitstekend startpunt voor uw vragen is hier te vinden: http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/

http://www.ad.nl/zeeland/vaccinatiegraad-in-zeeland-daalt-onder-veilige-grens~adceedfb/

http://ecdc.europa.eu/en/press/news/_layouts/forms/News_DispForm.aspx?ID=1609&List=8db7286c-fe2d-476c-9133-18ff4cb1b568&Source=http%3A%2F%2Fecdc%2Eeuropa%2Eeu%2Fen%2FPages%2Fhome%2Easpx

http://www.ad.nl/buitenland/mazelenepidemie-italieneuml-door-groeiende-antivaccinatiebeweging~aa608ea2/

http://gizmodo.com/anti-vaxxers-are-responsible-for-minnesotas-horrible-me-1794971247

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x